Minden Ami Külföld | Modern Robin Hood? "The Saint" - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Kifogástalan megjelenés, de tökéletes álcázás, ha kell! Fedezd fel Te is a felfedezetlen világot. MERJ KILÉPNI A MEGSZOKOTTBÓL >>>

Modern Robin Hood? “The Saint”

Volvo P1800… Kifogástalan megjelenés, de ha kell tökéletes álcázás! Ő a világ legjobb tolvaja, az “Angyal”. A kérdésre válaszolva….nem! Nem egy Robin Hood! Tolvaj, kalandor, úriember, akit nagyon is önös érdekek vezérlik, a teljes világot szabadságot akarja magáénak tudni. Ehhez pedig kell a pénzügyi stabilitás! És hogy éri el? Az már egy más kérdés. Lényeg az, hogy a célja érdekében nem riad vissza semmitől, de természetesen az erőszak távol áll tőle. Ritkán használ fegyvert, inkább az atlétikus tudására, mahinációs képességeire, és tökéletes álcázásra, beolvadni tudására épít. Nem utolsó sorba pedig mindig mellé áll a szerencse!

a Minden Ami Külföld írása

Ezek mondjuk a mai ember számára is szükséges dolgok lennének, ha boldogulni akar ebben a nehéz világban!

Nem véletlenül Roger Moore/t választották a szerepre, aki mint alsónadrág- és fürdőruha modell tevékenykedett akkoriban. Adva volt tehát a tökéletes, sportos megjelenés, ami mellé párosult Moore hidegvérű, elegáns, angol stílusa. “Az Angyal” kalandjai közben eljutunk Európa és a világ legszebb részeire. Verekedhetünk egy jót egy kellemes olasz kiskocsmában vagy akár a Diadalív árnyékában. Nyomozhatunk a balkán eldugott kis falvaitól Venezuela őserdőiig. 

Mi teszi ennyire vonzóvá az emberek számára az “Angyalt”? Hiszen csak egy közönséges bűnöző, aki bár segít a gyengébbeknek, de azért mindig fontos számára megfelelő zsákmány megszerzése. 

Szerintem az emberek, – bár nem ismerik be, – de igenis vonzódnak a bűnhöz. Azért itt nem a nyers erőszakra gondolok, hanem a fineszes, agyas bűnözésre. Valahol a lelkünk legmélyén arra vágyunk, hogy felrúghassuk a szabályokat, törvény felettiek lehessünk.

Nem akarunk otthon ülni a kanapén munka után egy sörrel vagy egy pohár borral. Utazni akarunk, de persze kalandra is vágyunk. Nem csak az adott ország műemlékeire vagyunk kíváncsiak, hanem kell valami adrenalin löket is, ami megfűszerez egy mediterrán hétvégét, vagy egy párizsi randevút! Na persze nem azt akarom mondani, hogy raboljunk ki egy ékszerboltot, ha külföldön járunk vagy lopjunk el valami értékes műkincset.  Csak amit mi is megtehetünk annak érdekében, hogy azért legyen már egy kis kaland. Ne a turista busszal járjuk végig a nevezetességeket, hanem vessük belem magunkat pl. az ausztrál tenger ijesztő hullámaiba, pattanjunk szörfre, száguldjunk végig egy ázsiai országon, szerpentines utakon vagy mindenképp motorozzunk egyet a francia riviérán! Egy kis gyorshajtás is belefér, ha már bűnözni akarunk….

Lényeg, hogy ha már végre rászánjuk magunkat, hogy utazzunk, ne a konvencionális turista jelmezét öltsük magunkra, hanem vigyünk egy kis életet is azokba a napokba! Igenis merjünk kicsit elkószálni, elveszni a nagyvárosokban, térjünk le a sárga útról bátran, hisz ilyenkor bukkanunk a legjobb helyekre. Tudom én, hogy szép London és huuu… de csodálatos az a sok nevezetesség! Ha azokat kipipáltuk….nézzük meg a valós londoni életet. Látogassunk el egy igazi angol foci rangadóra! Térjünk be egy pubba ismerjük meg az ottani embereket. Ne féljünk szóba elegyedni velük. Tudom nem veszélytelen, és talán még egy két pofonnal is többek leszünk, de mit sem ér az élet egy kis veszély nélkül.  Nietzsche is megmondta: „aki boldog akar lenni, annak kissé őrülten kell élnie!” Tény, hogy Ő teljesen meg is őrült, de az már egy más kérdés. 

Ezért tudunk olyan könnyen azonosulni egy Simon Templar kaliberű emberrel. Tudjuk csodálni, szorítani neki, hogy ne kerüljön se a bűnözők se a rendőrség markába.  

Bejárta a világot és nem csak egy adott ország csillogását, hanem az árnyoldalait is láthatjuk kalandjai során. Belesodródhatunk politikai, gazdasági csatározásokba, kábítószer- és akár műkincs csempészetbe is.  

A férfiak hozzá akarnak hasonlítani, hiszen szabad, bátor, nem törődik a következményekkel, a nőket leveszi a lábáról, a megjelenésével a sármjával! Volvo kupéjával kergetőzik a szűk utakon és sikátorokban, száguldozik az Európát összekötő autópályákon. Elrepül a távol-kelet egzotikus zugaiba vagy épp Amerika felhőkarcolói közé. Felfedezi a még felfedezetlen világot egy fantomként, aki bár mindenhol ott van, de igazából sehol sincs. Talán ez a része ijesztő. Hogy bár bejárja a világot, de otthona sehol sincs.  


Ezért fontos, hogy utazzunk! Sokszor pont azért, hogy otthonra leljünk! Megismerjük saját vágyainkat, felmérjük, hogy hol is a helyünk a világban. A külföldi utazások során szívhatunk magunkba elég tudást és tapasztalatot, hogy megtaláljuk az igazi helyünket a világban, mert nem biztos, hogy ott van, ahová a gólya hozott minket.


Utaznál Tei s a világban? Külföldön tanulnál, dolgoznál egy időre vagy letelepedést fontolgatsz? Keresd partnereinket bátran, akik szeretettel várnak, hogy a tervezés pillanatától készítsenek fel az útra, hogy odaérve Téged már ne érjenek meglepetések!


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá