Minden Ami Külföld | Nőnap - Itt az ideje ünnepelni! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • nonap_itt_az_ideje_unnepelni_minden_ami_kulfold

Nőnap – Itt az ideje ünnepelni!

A nők mindig is meghatározó szerepet játszottak a világban, társadalmi, gazdasági, kulturális, politikai és még sok-sok más területen. A nők hozzájárulása és eredményei tagadhatatlanul a történelem szerves része, és ami ennél is fontosabb: nem maradhatnak láthatatlanok – és pontosan ez az, amiért a nőnapot ünnepeljük.

Írta: BOGI – Minden Ami Külföld

A nőnap, amely a nők fejlődését és teljesítményét ünnepli, fantasztikus alkalom arra is, hogy elgondolkodjunk és megünnepeljük mindazt, amit a nők nyújtani tudnak.

Nemzetközi nőnap

Az Egyesült Nemzetek Szervezete a 2024-es nemzetközi nőnapot a következő felhívással ünnepli: “Befektetés a hölgyekbe: Gyorsítsuk fel a haladás ütemét!”. A cél az, hogy kezeljék az évi 360 milliárd dolláros, hatalmas finanszírozási hiányt, amely hátráltatja a nemek közötti egyenlőségre irányuló erőfeszítéseket, amelyek elengedhetetlenek az erős gazdaság és az egészséges környezet építéséhez.

Ezen év március 8-án mindenkit arra buzdítanak, hogy a közösségi médiában használja a #InvestInWomen hashtaget és vegyen részt aktívan a kampányban.

Az idei fő fókuszpontok közé tartoznak:

  • A nemek közötti egyenlőség alapvető emberi jogként való kezelése.
  • A szegénység sürgős kezelése, amely 2030-ig több mint 342 millió nőt és lányt fenyeget.
  • A nők számára a szükséges szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása a lehetséges költségvetési megszorítások ellenére.
  • A környezetbarátabb gazdaság és a gondoskodást értékelő társadalom mellett való kiállás.
  • A nők által vezetett szervezetek támogatásának jelentős növelése.

Hogyan ünnepelheted magad – ha nő vagy 😊

Informálódj

Az egyik legegyszerűbb, de leghatékonyabb módja a részvételnek, ha egyszerűen olvasol és felfedezed, hogy a nők milyen hihetetlen dolgokat hajtottak végre a történelem során.

Csatlakozz

Nézz körül a környékeden milyen nőnapi eseményeken van lehetőséged részt venni és menj el egyre!

Értékeld a különleges hölgyeket

Ez nem csak arra tökéletes alkalom, hogy elismerd a környezetedben lévő értékes hölgyeket, és ajándékozd meg őket és magad – közös – minőségi idővel. Mond el barátaidnak és családtagjaidnak, hogy milyen nagyra értékeled őket, és mit szeretsz bennük.

Adományozz

Szeretnéd támogatni a nők társadalmi előmenetelét? Pontosan ezt teheted meg úgy, ha adományozol egy olyan szervezetnek, amely e küldetésért dolgozik. Nem számít, hogy mekkora összeg, minden adomány sokat segíthet a rászoruló nőknek.

Önkéntesség

A női csoportokban és szervezetekben végzett önkéntes munka egy másik nagyszerű módja annak, hogy kifejezd a támogatásod.


Tudtad?

A Nők Történelmének Hónapját (Women’s History Month) minden évben márciusban (március 1-31.) ünneplik nemzetközileg. A nemzetközi nőnapot is ebben az időszakban ünneplik, amely minden évben március 8-ra esik. A hónap folyamán világszerte számos rendezvényt – például előadásokat, vitafórumokat/fórumokat és ünnepi összejöveteleket – tartanak.


Szeretnél sikeresebb lenni az életben?

Akár a magánéletben, akár vállalkozásodhoz kapcsolódóan a social media felületeken és hatékonyan szeretnéd fejleszteni a saját, személyes márkád, Viki önbizalmat önt beléd és segít ezeket sikerre vinni! >>>


Forrás(ok):

Insider Guides


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá