Minden Ami Külföld | Nyári napforduló az Egyesült Királyságban
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • A legjobb helyek a nyári napforduló megünneplésére az Egyesült Királyságban. FEDEZZÜK FEL EGYÜTT A 7 legvarázslatosabb helyszínt!

Nyári napforduló az Egyesült Királyságban

A nyári napforduló nem csak a druidákról, a hippikről, a napüdvözletről és a Stonehenge-ről szól (bár köztudottan mindegyikhez van némi köze).
Az év leghosszabb napja egyben a nyár csúcspontját is jelzi, és történelmi jelentőséggel bír. Az év 365 napja közül ez az a nap, amikor a leghosszabb a nappal és legrövidebb az éjszaka. 2023-ban a nyári napforduló az északi féltekén június 21-én van.

Írta: Ildi – Minden Ami Külföld

7 fantasztikus hely a nyári napforduló megünneplésére az Egyesült Királyságban

Érdekelnek a legjobb helyek, ahol érdemes ünnepelni a nyári napfordulót?

A legjobb helyek a nyári napforduló megünneplésére az Egyesült Királyságban. FEDEZZÜK FEL EGYÜTT A 7 legvarázslatosabb helyszínt!

1. Stonehenge, Wiltshire A nagy dobás. Az év leghosszabb napja ezreket vonz a Salisbury Plain-en található ősi állókövekhez a napforduló ünneplése

2. Rollright kövek, Oxfordshire A három műemlékcsoportból álló Rollright Stones, ahol a legidősebb i. e. 3500, az Oxfordshire/Warwickshire határán, a zöldövezetben rejtőzik.

3. Milton Keynes, Buckinghamshire Milton Keynes-t kissé valószínűtlen helynek képzelhetnénk a nyári napforduló megünneplésére, de az 1960-as években alapított új várost valójában a Nap mozgása köré tervezték. A várost egy szép rácsmintázat köré építették, amely a leghosszabb nap napfelkeltéjéhez igazodik: a nyári napforduló reggelén a nap a város Szentivánéji körútjának keleti végénél kel fel a nap. A fénypiramis, a város újabb építménye, szintén a napforduló napfelkeltéjének pontját jelöli.

4. Bryn Celli Ddu, Gwynedd Az Anglesey szigetén található Bryn Celli valószínűleg Wales leghíresebb neolitikus emlékműve. Ez egy ősi sírkamra, amely a nyári napforduló idején kerül igazán előtérbe. Amikor a leghosszabb napon felkel a nap, a fénysugarak közvetlenül a belső kamrába világítanak.

5. Avebury, Wiltshire Azt hitted, hogy Stonehenge az egyetlen jelentős kőkör az Egyesült Királyságban? Lehet, hogy ez a leghíresebb, de messze nincs egyedül. Ősi tájaikat hihetetlen neolitikus emlékművek tarkítják. Avebury falu nem csak szó szerint egy hatalmas kőkör (a legnagyobb Nagy-Britanniában) belsejében fekszik, hanem a környező területen is találkozhatunk többel is, pl. az állókövek sugárútjával.

6. Glastonbury Tor, Somerset Ez a hangulatos domb, amelynek tetején egy 15. századi torony áll, az Egyesült Királyság egyik legspirituálisabb helyszíne. A helyszínt rejtélyek és legendák övezik, és egész évben népszerű a pogányok és a spirituálisan nyitottak körében. Érdemes innen figyelni a napfelkeltét a somerseti táj felett

7. Castlerigg, Cumbria A Lake District Nemzeti Parkban található Castlerigg kőkör, lenyűgöző látványt nyújt. A már-már túlvilági helyszín népszerű, de visszafogott célpont azok számára, akik szeretnének elmerülni a természetben, és csodálni a napfelkeltét a hegyek felett.


Tudtad?

Ironikusan ez egy sötét nap a tudományok történelmében: a lengendák szerint a nyári napéjegyenlőség napján kényszerítették Galileo-t 1663-ban, hogy visszavonja tézisét, miszerint a Föld a Nap körül kering. Ezt követően élete hátralevő részét házi őrizetben kellett töltenie.


Forrás(ok):

Napéjegyenlőség


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá