Minden Ami Külföld | Örökbefogadtunk! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Egy háziállat tartása hatalmas felelősség. A gondoskodásért cserébe nagyon sok szeretetet kaphatunk. Mi most az örökbefogadást VÁLASZTOTTUK >>

Örökbefogadtunk!

Sokan imádunk állatkertbe járni, hisz rengeteg különböző állatot figyelhetünk meg, akik nem feltétlenül őshonosak az adott országban vagy kontinensen. Mivel nagyon szeretjük az állatokat, ezért nagy elhatározásra jutottunk! ♡

Írta: Niki – Minden Ami Külföld

Egy háziállat tartása hatalmas felelősség. A legtöbb ember kutya vagy macskapárti, de persze fellelhetőek házi kedvencként a madarak, hüllők, halak vagy egyéb állatok is. A gondoskodásért cserébe nagyon sok szeretetet kaphatunk házi kedvenceinktől.

Egzotikus állatok

Te is voltál már úgy, hogy arra gondoltál a fentieken túl más állatról is szívesen gondoskodnál? Noha egy oroszlán nem feltétlen mutatna jól otthon a kanapén, és egy majom sem biztos, hogy jó választás, de van más módja is annak, hogy gondoskodhass egy-egy állatról, akit nem feltétlen vihetsz haza.

Több állatkertben fellelhetőek sikeres örökbefogadási programok, hogy az állataik minél jobb körülmények közt lehessenek és a lehető legjobb ellátást kaphassák! A támogatásnak több szintje van, bármilyen összegű támogatásnak örülnek, ha pedig van lehetőség magasabb összeget felajánlani, akkor Te magad örökbe fogadhatod az állatot egy időre! Egyes állatok tartási költsége nagyon változó, az állatkertek a befolyt összegeket mindig az állatok gondozására fordítják.

Mi sem tétlenkedtünk

Szokták emlegetni azt az örökérvényű mondást, hogy az állatoknak nincs szüksége szinte semmire, hiszen ha szereted őket és gondoskodsz róluk, azzal elmondhatatlanul boldoggá teszed őket és ennél több nem is nagyon kell nekik az életben.

A Minden Ami Külföld nevében mi is így tettünk, és a Veszprémi Állatkert nagy sikerű programja keretében sikerült hozzájárulni ahhoz, hogy Bennett kenguru névleges örökbefogadói legyünk, ezzel hozzájárulva az ő gondozásához!

Ő egy vörös-nyakú wallaby, Ausztrália keleti és dél-keleti részén őshonos állat, aki a partmenti eukaliptusz erdőkben él. Szereti a sűrű növényzetet, ahol jól el tud rejtőzni, de a szavannákon jár-kel táplálék után kutatva, aki egyébként növényevő és fűfélékkel táplálkozik. Éjszakai állat, ezért napközben pihen.

Régebben szőrükért és húsukért is vadászták őket, valamint az erdőirtások is csökkentették egyedszámukat néhány helyen, ám az elmúlt évek helyreállításainak köszönhetően most élőhelyük nagy részén ismét gyakoriak.

A hímek különösen nagyobbak a nőstényeknél. Alapvetően magányos kis állatok, általában 12-15 évig élnek. A veszprémi állatkertben rendszeresen szaporodnak, több is van belőlük. Képzeljétek, nemrég meg is látogattuk kis örökbe fogadott állatunkat, és szemtanúi lehettünk a picinyeknek is, akik az erszényből fejüket pár pillanatra kidugva szemlélték környezetüket! Nagyon helyesek

Büszkék vagyunk, hogy nevünk a kifutó kerítésére és felkerült:

Egy háziállat tartása hatalmas felelősség. A gondoskodásért cserébe nagyon sok szeretetet kaphatunk. Mi most az örökbefogadást VÁLASZTOTTUK >>

Te is örökbefogadnál? Esetleg ajándékoznál?

A Veszprémi Állatkert elmondhatja magáról, hogy több, mint 100 állatnak van örökbefogadója, ami nagy segítség mind az állatoknak, mind az intézménynek. Ha te is gondolkodsz az örökbefogadáson, akkor annak módjáról és a különböző szintekről az állatkert honlapján lehet tájékozódni.

Remek ötlet az is, ha mások örömére tesszük! Fantasztikus, hogy nem csak magunk örömére lehet támogatni egy állatot és annak tartási költségeihez hozzájárulni, de állatbarátok, párok, gyerekek kaphatnak akár egy állatkerti kedvencet, hisz születésnapra, évfordulóra, nászajándékba is adhatunk “nevelőszülőséget.” A névleges örökbefogadók vagy nevelőszülők állatait persze az állatkert gondozza tovább. Az örökbefogadás egy évre szól és persze bármikor meghosszabbítható!

Az állatkertben járva látványos fejlődés szemtanúi lehettünk, hisz láthatóan több új állattartóhely épül és újul meg, emellett ritka és értékes fajok is érkeztek nemrég. Ezek persze nem valósulhatnának meg a támogatók és segítők, örökbefogadók nélkül


Tudtad?

  • a wallaby és a kenguru egy családból származik
  • sokban hasonlítanak, mégis számos eltérés van köztük! Például a méretük, hisz a vörös kenguruk például nagyobban, hosszabb a lábuk, más a fogazatuk, táplálkozásuk, élénkebb színűek!
  • lelőhelyük is más, hisz a kisebb wallaby sokkal jobban kedveli például a bozótosabb helyeket, mint kenguru társaik
  • a vadon élő kenguru 20-25 évig él, fogságban 16-20 évig, míg a vadon élő wallaby 11-15 évet, fogságban azonban csak 10-14 évet él
  • mindkettejükre vadásznak az emberek, míg a kenguru a húsáért lesz célpont, addig a wallaby a bőre miatt!

Mindent tudni szeretnél örökbefogadott kengurunk szülőhazájáról?

Ausztrália kisokos >>> e-book Neked!

♡  Egy idegen nyelv, egy idegen kultúra megismerése tesz minket igazán többé. ♡ 

18 éves ausztrál vízum tanácsadói tapasztalattal a hátunk mögött megalkottuk az AUSZTRÁLIA KISOKOST, amibe próbáltunk mindent úgy beletenni, hogy segítsen mindenkinek, aki a kenguruk földjére szeretne rövid vagy hosszú távra utazni, tanulni, munkát vállalni, letelepedni.

Az Ausztrál kisokos több mint 100 oldal, egy informatív tájékoztató magyar nyelven!

Mindent tudj meg Ausztráliáról Te is! Megvásárolható >>> itt <<< becsületkassza alapon!


Más is érdekel? Ne fogd vissza magad, hiszen a soron következő e-book is készülőben van! Anglia után érkezik Mauritius és Kanada témakörében is, ha bármi javaslatod van, akár milyen témát foglaljunk bele, vagy mely más országokról olvasnál szívesen, jelezd nekünk. Bármilyen meglátást és visszajelzést szívesen fogadunk  Ne felejts el feliratkozni ↓↓↓

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá