Minden Ami Külföld | Portugália 20+1 csodás nevezetessége - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • 1200×630

Portugália 20+1 csodás nevezetessége

Portugáliai idegenvezetés és esküvőszervezés: Kapcsolatfelvétel Krisztinával

Ebben a bejegyzésben Portugália nevezetességeiről és híres látványosságairól lesz szó, lesz köztük több keresztyén, kulturális és nemzeti nevezetesség és látványosság is, de természeti nevezetességről is szó lesz, mint a vulkán által kialakított természetes medencék, amik Madeira szigetén és az Azori-szigeteken találhatók. Simon Bence írása (2020.május 11.)

Portugália északi részének nevezetességei

1. Torre dos Clérigos (Portó)Maga a név, azt jelenti, hogy “klerikusok tornya”, ami abból ered, hogy az építést klerikusok vagyis papok finanszírozták. A torony 1763-ban készült el és maga az építmény nem más, mint egy hatemeletes 76 méter magas óratorony, ami Porto történelmi központjában található és sokan Porto jelképének tartják.

Portó klerikusok tornya

2. Ponte de Arrábida híd (Portó)Szerintem Porto egyik legérdekesebb nevezetessége, ez a 70 méter magas híd. Az érdekessége pedig az, hogy az ide látogatók végig sétálhatnak a híd szerkezetén és az itt dolgozók a biztonságra is nagyon figyelnek, mivel egész végig a túra alatt a vendégek ki vannak kötve.Az egyetlen hátránya az, hogy nagyon népszerű és ezért előre be kell jelentkezni, azoknak akik ide szeretnének látogatni. De szerintem megéri a várakozást is, az a kilátás, ami minket oda fent fogadhat. Ha egyszer eljutok ebbe a csodás városba, biztosan el fogok jönni ehhez a hídhoz és kipróbálom Portó egyik legérdekesebb nevezetességét. Remélem, ha ti is eljuttok ebbe a városba, akkor ti is kipróbáljátok ezt a nagyszerű látványosságot. 🙂

Ponte da Arrábida - Porto _ Portugal

3. Monumento ao Infante Dom Henrique (Portó)Ez a látványosság egy szobor ami Tengerész Henriket ábrázolja, aki Porto városában született, a portugál király harmadik fiaként. Portugália sok mindent köszönhet Henriknek, az ő nevéhez fűződik az Azori-szigetek, a Madeira-szigetek, a Zöld-foki szigetek és Afrika nyugati partvidékének a felfedezése és feltérképezése, valamint az, hogy Portugália az ellenőrzése alá vonta a Gibraltári-szorost.De ő volt az aki a csapatával megalkotta a híres „karavella” hajókat, amikkel már hosszabb utakat is meg tudtak tenni a tengereken, először az Azori-szigetek felfedezésénél használták. De ő alapította meg Portugália első navigátor iskoláját, Portugália délnyugati csücskében.

Palácio da Bolsa, with the Monumento ao Infante Dom Henrique

4. Luís I Bridge (Portó)A Luís I Bridge vagy más néven a Dom Luís I Bridge, 1886-ban épült emeletes híd ami a 173 méteres hosszával a világ leghosszabb függőhídja volt. A híd Portót és Vila Nova de Gaia városát köti össze, ahonnan a híres portói bor is származik.

ITAP of the Dom Luis I Bridge in Porto#PHOTO #CAPTURE #NATURE #INCREDIBLE

5. Palácio da Bolsa (Portó)Porto egyik történelmi épülete, amit 1842-ben építettek neoklasszikus stílusban, de teljesen csak 1910-re fejezték be. A palota Szent Ferenc templomtól nem messze található, ahol maga a Szent Ferenc kolostor is van. 1982-től pedig nemzeti emlékműnek van nyilvánítva.

letöltés

6. Igreja de Sao Francisco-Szent Ferenc Templom (Portó)Porto legkiemelkedőbb katolikus emlékműve. A 15. században építették gótikus stílusban, de barokk stílus jegyeket is fel lelhetünk benne. A templom érdekessége az, hogy 400 kilogramm arannyal van feldíszítve, így a gótikus stílusra jellemző túldíszítettség, pontosan leírja a templom kinézetét.1910-től pedig csak úgy, mint a Palácio da Bolsa, a Szent Ferenc templom is nemzeti emlékmű.

Igreja e Convento de São Francisco de Assis, em Salvador - Um Pouquinho de Cada Lugar

Portugália középső részének nevezetességei

7. Győzelmes Szűz Mária-kolostor (Batalha)Batalha városában található 120 kilométerre Lisszabontól északra. Az építést 1388-ban kezdték meg. 1416-ban készült el a templom, 1434-ben pedig a sekrestyén és az alapító kápolna. De a kolostor egy része, még a mai napig nincs befejezve, ezt a részt úgy hívják, hogy a “befejezetlen kápolna”. Portugáliában erre az épületre volt a legnagyobb hatással az angol gótika.

Mosteiro da Batalha em Portugal

8. Cabo da Roca (Nyugat-Portugália)Európa és Portugália legnyugatibb pontja, mindössze 40 kilométerre található Lisszabontól. A középkorban a vitorlások „lisszaboni sziklának” nevezték. A portugálok nemzeti költője, Luís de Camões, úgy írt erről a helyről, hogy „Ahol a Föld véget ér és a tenger kezdődik”.

vera-gorbunova-tqtvfhSBnaA-unsplash

9. Quinta da Regaleira (Sintra)A világ egyik legelvarázsoltabb helyének számít. Sintra történelmi központjától nem messze található. Itt található egy palota és egy park, amiben vannak tavak, szökőkutak, faragott kőpadok és különleges növények. Ez a hely tele van átjárókkal, titkos ajtókkal a falakban, alagutakkal és földalatti tavakkal. A föld alatti világ a sötétség és a fény, illetve a halál és a feltámadás közötti utat szimbolizálja.

Sintra, Portugal_ The Best Day Trip from Lisbon

10. Castelo de S. Jorge (Liszabon)A portugál király rezidenciája volt és Lisszabon legmagasabb pontján található, így ha felmegyünk a várba és azon belül is a várfalra akkor beláthassuk az egész várost.Érdekessége, hogy az 1755-ös lisszaboni földrengés, szökőár és tűzvész után a vár maradt meg a legjobb állapotban, mivel a földrengést kibírta a szökőár pedig nem ért el a várig a tűzvésztől pedig megvédték a várat.

2 Days in Lisbon Itinerary_ 19 Exciting Things to Do! _ Once Upon A Journey

11. Krisztus király szobor (Liszabon)A Brazil Krisztus király szobor ihletésére építette meg António de Oliveira Salazar (ő volt Portugália diktátora is és ő építette a Április 25-e hidat, ami szinte teljesen úgy néz ki mint a Golden Gate híd), ezt a szobrot Lisszabonban, az építése 10 éven keresztül tartott 1949-től 1959-ig. A Krisztus szobor maga egy kilátó is.

Krisztus király szobor (Almada) – Wikipédia

12. Április 25. híd (Liszabon)A 21. század leghosszabb függőhídja, a maga 2277,64 méteres hosszával. A Tejó folyót íveli át és ezen a hídon található hatsávos autóút és egy kétvágányú vasúti pálya vonal is. Az építkezést 1966-ban fejezték be, 4 évvel a megkezdése után.

25 April Bridge Over Tagus River by Carlos Caetano

Portugália déli részének a nevezetességei

13. Benagil tengeri-barlang (Benagil)Ez a hely egy nagyon szép és csodálatos hely, ami Benagil beach-től (ahol D-Portugália legjobb strandja van) nem messze található. Ezt a barlangot, az évezredek alatt az Atlanti-óceán hullámai formálták ki. A belsejében homokos tengerpart található és a beszámolók alapján, a víz is kellemes hőmérsékletű. Több cég is szervez utazásokat erre a helyre,Portimao és Albufeira településeiről. Szerintem ez a hely D-Portugália egyik legnépszerűbb úti célja.

Tripadvisor _ Benagil Caves Tour from Portimao provided by Algarve Discovery _ Faro District

14. Szent Vince fok (Délnyugat-Portugália)Érdekessége, hogy Portugália legdélnyugatibb pontja és már az Ókorban is fontos tájékozódási pontnak számított. A sziklafal tetején egy világítótorony található, aminek a fénye akár 60 kilométerről is látható. Az Atlanti-óceán hullámai pedig vonzzák a bátor és merész hullámlovasokat.

reiseuhu-oacOpkGHz2w-unsplash

15. Altura Egy tengerparti település Portugália legdélkeletibb régiójában, a spanyol határnál. Altura híres a tengerpartjairól, amik sárga homokkal vannak borítva, a víz kellemesen meleg és lassan mélyülő így minden korosztálynak alkalmas.Nem messze a településtől található a Castro Marim nevezetű erőd rendszer, ami arra emlékeztet minket, hogy Portugália és Spanyolország között nem volt mindig béke és nyugalom.

letöltés

Madeira-szigetek NevezetességeiA Madeira-szigetek Portugália egyik tengerentúli területe, ami Afrika partjaitól nyugatra található. A sziget csoport központja Madeira szigetén van. Annak ellenére, hogy egy igen kicsi szigetről beszélünk, még is sok látványosságot és érdekességet rejt magában ez az aprócska sziget. Most pedig vágjunk is bele, nézzük milyen látványosságokkal találkozhatunk Madeirán.16. Madeirai Botanikus Kert (Funchal)Funchal városa felett, mindössze egy kilométerre a város központtól található a Madeirai Botanikus Kert. Több mint 2000 növényféle található itt, aminek a nagy része őshonos, de van külön kialakított rész az idegenhonos növényeknek és ezen a területen van kialakítva egy papagájpark is, ahol a vendégek több fajta papagájokat csodálhatnak meg. A hab a tortán pedig az, hogy, amíg a kertben sétálunk, gyönyörű kilátás tárul elénk Madeira szigetéről és az Atlanti-óceánról.

Madeira Island, Botanical Garden Monte, Funchal, Portugal Stock Photo - Image of alley, blooming_ 74178488

17. Monte Toboggan (Funchal)Amint kijöttünk a Botanikus kertből és szeretnénk eljutni a városba, akkor kipróbálhassuk a helyi érdekességet, a Monte Toboggan-t, ami egy olyan közlekedési eszköz, amit a 19.században az arisztokrácia használt és leginkább a bobhoz tudnám hasonlítani. Maga a „bob” egy vesszőből font fa kosárka, amivel le siklanak a merész és bátor turisták. Az irányításról pedig 2 hagyományos ruhába öltözött ember gondoskodik.

Monte Toboggan Run

18. Porto Moniz természetes medencéiA sziget északnyugati csücskében találhatóak ezek a természetes medencék, amik a vulkánkitörések után, ahogy kihűlt a láva az óceánban, kialakultak ezek a természetes medencék. Mára már ki vannak építve, így a medencék közelében vannak öltöző kabinok és zuhanyzók, de még találhatóak itt nagyon jó éttermek is, ahol érdemes kipróbálni a helyi különlegességeket.

reiseuhu-QUBobcrZjTo-unsplash

19. LevadákA levadák, lényegében a madeirai csatorna rendszert jelenti, ami az egész szigeten a farmok víz ellátásáról gondoskodik, már a 15. századtól. Mindenképpen érdemes kipróbálni legalább az egyik levada ösvényt, mivel az egész szigetet behálózzák így ezek mentén az egész szigetet megismerhetjük és sok szép helyet megcsodálhatunk.

And I would've loved you with the dying fire

Azori-szigetek nevezetességeiAz Azori-szigetek 9 szigetből álló szigetcsoport, az Atlanti-óceán közepén Portugáliától nyugatra. Ezeken a szigeteken található egy amerikai katonai bázis, szóval a vadász gépek itt minden naposak.Csak úgy mint Madeira-szigete, az Azori-szigetek is vulkanikusok, így itt is kialakultak természetes medencék és itt találhatóak vulkanikus fürdők is, amik olyan kisebb méretű medencék, amiket a vulkán felmelegít, így hűvösebb időben is kellemesen meleg a víz.Az Azori-szigeteken két nagyobb cég is foglalkozik bálnalessel, az egyik a Futurismo a másik pedig a Terraazul.Azt mondják az emberek, hogy ezeken a szigeteken megtalálható a zöld 50 árnyalata, ami a több kisebb mezőnek köszönhető.

_Life On Planet Earth_

20. Ponta do PicoEnnek a helynek az az érdekessége, hogy Portugália és a Közép-Atlanti hátság legmagasabb pontja. Szerveznek túrákat, azok számára akik meg akarják mászni a hegyet. Lehet túra vezetővel is menni, de viszont nem árt a jó fizikummal rendelkezni, mivel 7 órás a túra, de a kilátás, ami a szemünk elé tárul a hegycsúcson, az mindent megér. 

Ponta do Pico (Azores)

+1. Ilha do FaialAz érdekessége az, hogy ez a sziget a világ legkisebb és legújabb szigete. A szigeten található egy látogató központ, ahol tanulhatunk a hely keletkezéséről és van itt egy világítótorony, ahonnan pedig csodás kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Szóval érdemes egy kis sétát tenni a szigeten, ha arra járunk.

Faial_ A Ilha Azul do Arquipélago dos Açores _ Two by the World

eredeti cikket itt találod

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! De mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

Szólj hozzá