Mi vár téged Dél-Afrikában? Gyönyörű tájak, gazdag kultúra, izgalmas történelem és felejthetetlen élmények! Dél-Afrika egyik leghíresebb turisztikai látványossága a Kruger Nemzeti Park, amely Afrika egyik legnagyobb és leghíresebb vadvédelmi területe. A parkban számos állatfaj él, köztük elefántok, oroszlánok, leopárdok, vízilovak és krokodilok is. A park által szervezett szafari túrákon testközelből láthatod a fejedelmi vadállatokat. Másik népszerű célpont az országban: a Table Mountain, amely Fokváros egyik jelképe. A hegy tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik a városra és a környező tájra. A hegyre libegővel vagy gyalogosan tudsz feljutni. Dél-Afrika történelmi látnivalói közül kiemelkedik Robben Island, ahol Nelson Mandela 27 évig volt börtönben. A szigetet ma múzeummá alakították, ahol megismerhető Mandela életének és munkásságának története. Dél-Afrika kulturális sokszínűsége is lenyűgöző. Az országot számos népcsoport lakja, akiknek saját egyedi kultúrájuk van. Ha ideutazol megismerkedhetsz a zulu, xhosa, sotho, és a venda kultúrával is.

 • Online IELTS nyelvvizsga felkészítő
  A VIZSGÁZTATÓ szemével szeretnéd látni magad? Szerezz IELTS nyelvvizsgát profi segítséggel! IELTS FELKÉSZÍTÉS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvi- és kulturális felkészítés a külföldi élethez
  Ne érjen hideg zuhanyként az új kultúra, a nyelv, a különböző dialektusok! Érvényesülj gyorsan a mindennapokban és a munkaerőpiacon is!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvtanulás, IELTS nyelvvizsga felkészítés
  Továbbtanulás, munka, vagy épp a partner vízum miatt van szükséged angol nyelvvizsgára? DÖNTSD LE A FÖLDRAJZI AKADÁLYOKAT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Nyelvtanár, coach
  ANGOLUL szeretnél tanulni? Fontos papírokat kell lefordítani angolra? Türelmes angol tanárra van szükséged? Fejlődni szeretnél? Keresd Nórát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Fokváros, Dél-Afrika privát túravezetés | magyar, angol, spanyol, német
  ÁLMOD hogy eljuss Dél-Afrikába? Meg akarod ismerni Fokváros szépségeit? Privát utazások szervezése Nórától>>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Dél-Afrika időjárása változatos, mivel az ország nagy területen terül el, és több éghajlati övezetet is felölel. Az északi régiókban, mint például a Kruger Nemzeti Park, trópusi éghajlat jellemző, magas hőmérsékletekkel és nedves időszakkal. A nyugati partvidéken, például Cape Town környékén, mediterrán éghajlat van, enyhébb téli hónapokkal és csapadékos téli évszakkal. Az ország keleti részén, a Natal-félszigeten, trópusi és szubtrópusi éghajlat található, gyakori esőzésekkel és melegebb téli hónapokkal. A belföldi területeken, például Johannesburgban, az éghajlat mérsékeltebb lehet.

Költségek

Az élelmiszerárak és az alapvető szolgáltatások általában megfizethetőek, különösen a helyi termékek esetében. Azonban a nagyvárosokban, például Johannesburgban vagy Cape Townban, a megélhetés költségei magasabbak lehetnek, különösen az ingatlanárakat tekintve. A vidéki területeken és az egyes kisebb városokban általában alacsonyabbak a költségek.

Sport

Dél-Afrika egy szenvedélyes ország, ahol a rugby és a labdarúgás a két legnépszerűbb sportág. A dél-afrikai rugby-válogatott világszerte elismert és sikeres csapat, amelyet hatalmas szurkolótábor támogat. A labdarúgás is nagyon népszerű, és Dél-Afrika már több nagyon tehetséges játékost adott a világnak. Emellett a krikett is jelentős sportág az országban, és a dél-afrikai krikettcsapat számos nemzetközi sikert könyvelhet el.

Közlekedés

Az országba légiközlekedéssel érdemes érkezni. A buszok és vonatok népszerűek és viszonylag olcsók a városok közötti és a vidéki utazáshoz. Az autókölcsönzés is népszerű módja az ország felfedezésének, különösen a vidéki területeken érdemes igénybe venni a szolgáltatást.A városokban a taxik és az Uber is könnyen elérhetők. A közlekedési infrastruktúra általában jól kiépített és fejlett, ami lehetővé teszi az egyszerű és kényelmes utazást az országban.

Gazdaság

Dél-Afrika gazdasága a legfejlettebb és legnagyobb a szubszaharai Afrikában. Az ország gazdaságát több iparág és ágazat is hajtja. Az ország jelentős szerepet játszik az ásványi kincsek kitermelésében, például arany, gyémánt, platina és más nyersanyagok terén. Az ipari termékek gyártása, a szolgáltatási szektor és az idegenforgalom is jelentős gazdasági ágazatok. Dél-Afrika turisztikai népszerűsége a lenyűgöző tájai, a vadon élő állatok és a gazdag kulturális öröksége miatt is egyre növekszik.