Külföldön élni vagy országot váltani izgalmas kaland, de magával hozhatja az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés kihívásait is. Ezen az oldalon olyan egészségügyi szakembereket találsz, akik online konzultációk keretében nyújhatnak segítséget, legyen szó leletkiértékelésről, krónikus betegség kezeléséről, megelőzésről, mentális egészségügyi problémákról, vagy tanulásban akadályozott gyermekek támogatásáról, szakembereink itt vannak, hogy segítsenek a külföldön eltöltött idő maximális kihasználásában és más a kellő felkészülésben is!

 • Életmód orvos, természetgyógyász, önismereti terapeuta

  SOKKAL TÖBB VAN BENNED, MINT GONDOLNÁD! Blanka kíváncsi természete miatt már gyermekkora óta mindig, mindennel kapcsolatosan szerette tudni, hogy mi, miért történik, mi a kiváltó ok, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Családkonzulens, gyermekjóléti szakértő
  KÜLFÖLDRE KÖLTÖZÉS? Új iskola? Beilleszkedési nehézségek? Segítő szakember széleskörű tapasztalattal a BOLDOG GYERMEKEKÉRT >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Fejlesztő- és gyógypedagógiai szolgáltatások
  GYERMEKEDNEK tanulási, beilleszkedési problémái vannak? Külföldön kezdenél új életet gyermekeddel? Alexandra segít, KERESD bizalommal!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Akkreditált panel orvosi vizsgálat
  VíZUMHOZ kötelező orvosi vizsgálat! A Te felelősséged, hogy körültekintően járj el! AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND, ANGLIA, KANADA >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Az akkreditált panel orvosok szigorú szerződésben állnak azon országokkal, melyek hivatalosan is fogadnak bevándorlókat, mint például az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland. Ezen országok csak és kizárólag az általuk akkreditált orvosoktól és vizsgálati helyekről fogadják el az adott vízumhoz szükséges kötelező orvosi vizsgálatokat! A befogadó országok más vizsgálati helyekről eredményeket nem fogadnak el, így a vízumigénylő felelőssége, hogy körültekintően járjon el ez ügyben.

Panel orvosok kérdezz-felelek:

Hivatalosan  az AIDS vizsgálatot hol lehet elvégezni Magyarországon? A kanadai orvosi vizsgálathoz a panel orvosnál veszik le a vért, azonban az ausztrál és új-zélandi orvosi vizsgálathoz a következő címre szükséges menni: 8.ker. Budapest, Mária u.41. Bőr-, Nemi kórtani és Bőr onkológiai Klinika Semmelweis Egyetem – STD ambulancia

Mennyibe kerül a szükséges AIDS vizsgálat és milyen formában szükséges az eredmény bemutatása? Az STD ambulancián angol-magyar nyelvű HIV tesztet kell kérni (nagyon fontos, hogy ne a TB által finanszírozott tesztet – ez olcsóbb, de nem kétnyelvű) ennek költsége 8.000 forint.

Az AIDS vizsálati eredményt kinek és hogyan küldik meg? Az eredményt az STD ambulancián szigorúan saját kézbe adják át, vagy két tanúval ellátott meghatalmazásra adják ki.

Mi történik az AIDS teszten?  Egyszerű vérvétel.

Lehet-e az AIDS teszt előtt enni, inni? Igen lehet.

Mennyi idő alatt van meg az eredmény?  Néhány munkanap, de a leletátvétel időpont egyeztetéssel történik.

Ha a vízumkérelmedhez a szükséges orvosi vizsgálatnál kérik az AIDS tesztet akkor erre kell mennem előbb és utána panel orvoshoz? Igen, előbb a HIV tesztet kell elvégeztetni, ugyanis a kész leletet hozni kell a vizsgálatra.

Ha rendszeresen gyógyszereket szedek erről milyen igazolásokat kell vinnem? Nem kell igazolás, hanem a gyógyszereket szükséges elvinni dobozostól, leírásostól és az adagolás legyen feljegyezve.

Van-e kizáró betegség ami miatt nem kaphatok vízumot? Erről semmilyen jogosultságuk nincs nyilatkozni. A betegségről hozni kell a szükséges dokumentumokat és a doktor úr objektíven beírja a rendszerbe a tényeket. A befogadó ország dönt.

Mi van akkor ha évekkel ezelőtt rákom volt, de tünetmentes vagyok. Van-e emiatt plusz teendőm? Lásd előző válasz a betegség kapcsán. A befogadó ország, komoly betegség, esetén a végleges döntés előtt szakorvosi javaslatot szokott kérni hiánypótlás gyanánt. Ezt előre nem szükséges megcsináltatni, csak a befogadó ország felszólítására kell megíratni. Például, ha valakinek daganatos betegsége van, akkor evidens, hogy onkológustól kell szakvélemény. Szakvélemény: szigorúan angolul kell, hogy írja az orvos vagy fordító irodával kell lefordíttatni. Eredeti orvosi aláírást, pecsétet tartalmaznia kell. Továbbá a betegség kezdete, kezelések, jelen és a várható prognózis.

Kb mennyi idő a vizsgálat időben a panel orvosnál? Kb. 3/4 óra / fő.

Szükséges-e igazolni hogy a COVID elleni védőoltásokkal rendelkezem? Az e-Medicalban ki kell töltenünk, hogy valakinek milyen és mennyi covid oltása van, valamint mikor kapta azokat.

Panel orvosi vizsgálat díjának fizetése?Kizárólag készpénzben lehetséges.