Mauritius egy gyönyörű szigetország az Indiai-óceánon, Afrika keleti partjától mintegy 2000 kilométerre találod. A sziget vulkanikus eredetű, ahol fehér homokos strandok, türkizkék tenger és trópusi növényzet vár majd érkezéskor. Mauritius a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, ahol a pihenés mellett a természet szépségét és a sziget gazdag történelmét és kultúráját is megismerheted majd. Mauritius egyik legnépszerűbb strandja a Flic en Flac, egy hosszú, homokos strand, ami tökéletes lehetőséget kínál fürdőzéshez, napozáshoz és vízi sportokhoz is. A sziget másik népszerű strandja a Trou aux Biches, amely egy kisebb, csendesebb strand, ha romantikára vágynál… Mauritiuson számos történelmi és kulturális látnivaló is található, amelyek közül kiemelkedik a Port Louis-i erőd, a Grand Bassin-i hindu templom és a Chamarel-i színes homokdűnék.

 • Online IELTS nyelvvizsga felkészítő
  A VIZSGÁZTATÓ szemével szeretnéd látni magad? Szerezz IELTS nyelvvizsgát profi segítséggel! IELTS FELKÉSZÍTÉS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvi- és kulturális felkészítés a külföldi élethez
  Ne érjen hideg zuhanyként az új kultúra, a nyelv, a különböző dialektusok! Érvényesülj gyorsan a mindennapokban és a munkaerőpiacon is!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
  KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvtanulás, IELTS nyelvvizsga felkészítés
  Továbbtanulás, munka, vagy épp a partner vízum miatt van szükséged angol nyelvvizsgára? DÖNTSD LE A FÖLDRAJZI AKADÁLYOKAT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Mauritiusi tanácsadó
  KÖLTÖZÉS MAURITIUS szigetére két gyerekkel, kutyástul, macskástul. Iskola, munka, vállalkozás, tapasztalatok Afrikából. SEGÍTSÉG Neked is >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Mauritius trópusi éghajlattal rendelkezik, és az időjárás egész évben enyhe és kellemes. Az ország két fő évszakot különböztet meg: a meleg és nedves nyári évszakot, amely november és április között van, és a száraz és hűvös téli évszakot, amely májustól októberig tart. A nyári hónapokat általában a magas hőmérsékletek és a gyakori esőzések jellemzik, míg a téli hónapokban az időjárás enyhébb és szárazabb. Mauritius, trópusi szigetként, az év bármely szakaszában kiváló helyszín a pihenésre és a fürdőzésre.

Költségek

Mauritius egy gyönyörű és népszerű turisztikai célpont. A helyi termékek és az alapvető élelmiszerek viszonylag drágák a szigeten, különösen, ha a turistákat kiszolgáló üdülőhelyeken vásárolunk. Azonban a megfelelő tájékozódással és helyi lehetőségek kihasználásával a költségek csökkenthetők. Fontos megjegyezni, hogy a lakóhely és az életszínvonal alapján a költségek változhatnak az ország különböző részein.

Sport

A labdarúgás a legnépszerűbb sportág. A helyiek nagyon lelkesen követik a labdarúgócsapatok mérkőzéseit, és az ország már számos tehetséges játékost adott a nemzetközi ligáknak. A vízi sportok is népszerűek, különösen a szörfözés és a búvárkodás, a kristálytiszta tenger és a csodás korallzátonyok csak felfedezésre várnak. Ha imádod a golfot és a szigeten is űznéd, számos pálya áll rendelkezésedre.

Közlekedés

Mauritius közlekedése viszonylag fejlett és jól szervezett. Az ország reptere összeköti Mauritius fővárosát, Port Louis-t más nemzetközi célállomásokkal. A buszok széles körben elérhetőek az egész szigeten, és olcsó és kényelmes módjai az utazásnak. Taxik is könnyen elérhetők, különösen a turisztikai területeken. Ha a saját tempódban fedeznéd fel a szigetet az autókölcsönzés is jó lehetőség számodra!

Gazdaság

Mauritius gazdasága viszonylag fejlett és sokoldalú. Az ország jelentős mértékben függ a turizmus ágazatától, ami a GDP jelentős részét teszi ki. A turizmus mellett a textil- és ruhaipar is jelentős szerepet játszik az ország gazdaságában, és Mauritius a világ egyik vezető textilexportőre. Az országban a cukor és az alumíniumipar is jelentős ágazatok. Mauritius igyekszik tovább diverzifikálni a gazdaságát, és a szolgáltatási szektor és a pénzügyi szolgáltatások is egyre fontosabb szerepet játszanak a gazdaságban.