Minden Ami Külföld | “ Szépség Átka” - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • szepseg2mindenamikulfold

“ Szépség Átka”

Minden kornak, időnek megvolt a maga szépségideálja. Aki adott időben ennek megfelelt/megfelel az sokkal könnyebben tud boldogulni a világban, az életben. Vagy bevalljuk vagy nem, de a külső megjelenés a trendeknek megfelelő szépség igenis sok kaput megnyit az ember előtt. 

Van aki ezt jól kihasználja, van aki meg elszúrja ezt a lehetőséget. 

Nem volt ám mindig ekkora előny, ha valaki kirívóan szép volt vagy szép selymes hibátlan bőrrel, vonásokkal rendelkezett. Volt idő mikor ez a szó legszorosabb értelmében életveszélyes volt! 

Még az 1900-as évek első felében is ritka volt, hogy valaki a gyermekkori betegségeket ha túl is élte, megúszta volna bárminemű sebhely vagy heg nélkül. Nem voltak olyan modern tapaszok fertőtlenítők, tehát még egy kis vágás is csúnyán el tudott fertőződni, ami rosszabb esetben el is vihette a delikvenst, de legalábbis komoly maradandó nyomot hagyott az “áldozaton”.

Ha még visszább kalandozunk az időben, akkor egyenesen egy halálos ítélettel ért fel, ha valakin nem voltak hegek, sebhelyek vagy kirívóan szép volt. 

Gondoljunk csak bele, hogy mikor mindenkin nyomot hagytak a különböző hatások akkor miként tekintettek arra, aki érintetlen maradt ezektől?!  

A középkorban egyenesen üldözték ezeket az embereket. A nőknek különösen veszélyes volt, hibátlan külsővel rendelkezni. Vagy a férfiakat őrjítette meg annyira a látványuk, hogy nem bírtak az ösztöneikkel és ennek a legtöbb esetben nem volt jó vége. Ha ezt meg is úszták esetleg, akkor meg a nők irigységből, vagy féltékenységből jobb esetben maguk végeztek velük vagy simán csak bevádolták ezeket a nőket boszorkánysággal. Mint tudjuk ha valaki ilyen váddal került az egyházi bíróság elé, akkor nem sok esélye volt. Leginkább annak tudatában, hogy a papok, akik magukon is érezni kezdték a vágyat egy-egy szépség miatt, azonnal a sátán menyasszonyának nevezték ezeket a szerencsétleneket, nehogy már beismerjék saját alantas vágyaikat. 

A tömegből külsejükkel kimagasló férfiaknak sem volt ám sokkal jobb. Amíg tehették persze könnyedén kihasználhatták ha akarták ezt az előnyüket, hogy a legtöbb nőnek az ágyába jussanak. Bár azt se feledjük azokban az időkben még nem dívott a szőrtelenítés, sőt még a mosdás sem. Érdekes lehetett!

Ezek a Casanovák is csak addig élvezhették a földi élet szépségeit, amíg vagy a “megbabonázott nők nem “szedték” szét őket, vagy le nem buktak és akkor hasonlóan “szép” sors várt rájuk, mint a boszorkányokra.

Abban az időben a felszarvazott férjek nem vicceltek ám és hamar átküldték a csábítókat a másvilágra, vagy persze ezek a “sátánfajzatok” is végezhették a máglyán mint földöntúli csábítók!

Érdekes, hogy mennyit változik a világ és sokszor 180 fokban fordul ki minden a sarkából. Ma már pont az ellenkezője van. 

A külsőre hibátlan emberek már nem ördögtől valók. Pont ellenkezőleg szinte Istenekként tekintenek rájuk, hozzájuk szeretnének hasonlítani. Könnyebben tudnak boldogulni érvényesülni, még sok ésszel sem kell rendelkezniük, bár nem árt ha nem akarnak elkallódni.

Szólj hozzá