Minden Ami Külföld | TOEFL vagy IELTS? Nyelvvizsgák az amerikai egyetemekre - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • A TOEFL és az IELTS az angol nyelvi készségeidet értékeli. Te is észak-amerikai oktatási intézményekben tanulnál TOVÁBB? >>>

TOEFL vagy IELTS? Nyelvvizsgák az amerikai egyetemekre

Felvezető: Te is eljátszottál már a gondolattal, hogy milyen lehet az igazi egyetemi élet Amerikában? Tényleg olyan, mint a filmekben? Ezt tényleg csak azok tudják, akik átélik. Na, de milyen nyelvi követelményekre van szüksége egy nemzetközi diáknak, ahhoz, hogy maga is átélhesse mindezt? Sokan élnek abban a tévhitben, hogy az amerikai egyetemek, csak a TOEFL-t fogadják el a nyelvtudás bizonyítására. Valóban igaz, hogy ez az egyik leggyakoribb nyelvvizsga, amit az Egyesült Államokba érkező diákok  letesznek, ám nem az egyetlen. A TOEFL mellett elfogadják még az IELTS bizonyítványát is. Abban megegyeznek a vizsgák,  hogy mind beszédkészséget, hallott szövegértést, íráskészséget és olvasott szövegértést is mérnek.

Írta: Panna – Minden Ami Külföld

TOEFL

A tematikát tekintve – erősen kötődik az egyetemi élethez, a legtöbb feladat általában ehhez kapcsolódik, sokszor az intézményekben elhangzott előadások szolgáltatják az alapot a vizsgához.  A 2 és fél órás vizsga négy részből áll, ezek mindegyike valamelyik alapvető nyelvi készséget méri. A jegyzetkészítés a vizsga tartama alatt megengedett. A négy vizsgarészre egyenként maximum 30-30 pontot kaphatsz, azaz összesen 120 pontot lehet elérni. A legtöbb egyetem vagy főiskola 60-80 pontos sávban várja el a teljesítményt, azonban vannak olyan iskolák, ahol 100 ponton felüli eredményt kérnek. Ezt a nyelvvizsgát többnyire az ausztrál, az amerikai, illetve a kanadai egyetemek szokták előírni. 2005-ben vezették be az interneten alapuló, számítógépes (IBT) változatot, ami azóta gyakorlatilag felváltotta a papíralapú vizsgákat, így Magyarországon csak ebben a formában tudod megírni a tesztet. A nyelvvizsga csak két évig érvényes, tehát érdemes közvetlenül a felvételi, vagy az állásvadászat előtt nem sokkal letenned. 

A TOEFL és az IELTS az angol nyelvi készségeidet értékeli. Te is észak-amerikai  (USA, Kanada) oktatási intézményekben tanulnál tovább? >>>

IELTS

Ezt a vizsgát szintén elfogadja a legtöbb egyetem. Sok helyen, azonban nem kérnek IELTS-et, ha megfelelő dokumentumokkal bizonyítani tudod a nyelvtudásodat. A vizsga ideje 2 óra 45 perc, a megfelelő szint pedig legtöbbször 6.0 -tól egészen 8.0-ig terjed, arról, hogy melyik szint mit jelent, a vizsga pontos menetéről, sok-sok érdekességről és számos gyakorlati tanácsról az IELTS e-bookban olvashatsz! Szerezd be Te is a kézikönyvet és könnyítsd meg a dolgod! Miután az Egyesült Államokon túl Európában és Ausztráliában is érvényesülhetünk, ha elegendő pontot kaptunk a vizsgánkra, sok diák szívesebben választja ezt a nyelvvizsgát, mint például a TOEFL-t. A vizsgára nem könnyű felkészülni, nehéz olyan tanárt találni, aki specifikusan készít fel az IELTS-re, ha szükséged van segítségre keresd fel partnerünket! Évi évek óta sikeresen készíti fel a diákjait a vizsgára.

Az IELTS az egyetlen olyan nemzetközi nyelvvizsga, amelyet bevándorlás céljából is elfogadnak a különböző országok!

Az IELTS e-book megkönnyíti számodra a tájékozódást, és világos képet ad a vizsga rendszeréről. Tartalmazza a legfontosabb információkat, valamint számos gyakorlati tanácsot mind a nyelvvizsgával, mind pedig a hatékony felkészüléssel kapcsolatban.

Kattints ide vagy a képre és szerezd meg ezt a remek kézikönyvet Te is>>>

Tudtad?

A TOEFL-t világszerte több mint 9000 egyetem és főiskola ismeri el.

Minél bonyolultabb és komplexebb kifejezéseket használsz az IELTS íráskészséget mérő moduljában, annál magasabb pontot fogsz kapni.

Előfordulhat, hogy a nem anyanyelvű vizsgázók magasabb pontszámot érnek el, mint az anyanyelvű kitöltők.


Forrás(ok):

Érdekességek

TOEFL

IELTS

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá