Minden Ami Külföld | Alkalmassági vizsgálat külföldre költözéshez - 1. rész - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Azt gondolod, bárki számára jó ötlet a külföldre költözés? Szerintem akadnak kivételek. LÁSSUK AZ ALKALMASSÁGI VIZSGÁLATOT!

Alkalmassági vizsgálat külföldre költözéshez – 1. rész

Azt gondolod, bárki számára jó ötlet a külföldre költözés? Szerintem akadnak kivételek.

Írta: andi – Minden Ami Külföld

Alkalmassági vizsgálat külföldre költözéshez???

Nem azt mondjuk, hogy ne költözz külföldre. Nem dönthetünk helyetted. Hanem azt, hogy alaposan gondold át. Tekintsd ezt a sorozatot egy „alkalmassági vizsgálat”nak. Ha bármelyik fiktív történet fájó érzéseket kelt benned – ne üss bele a monitorba és ne vágd a földhöz a telefonodat, nem ők a hibásak. Inkább állj meg, ülj le, gondold át, és akár kérj segítséget. Külföldre költözni nem csak jelentős anyagi befektetést igényel, igénybe vesz rengeteg időt, és emellé hatalmas érzelmi terhet is jelenthet.

(Az egyes bemutatott fiktív helyzetek között átfedés lehetséges.)

‘Én vagyok a Jani’

Mindig mindenben nekem van igazam. Természetesen. Kinek másnak? Alázat? Viccelsz??? Az mi? Az csak a gyengéknek kell. Én megyek szívem, mint a bulldózer. Bedarálok mindent és mindenkit. A cél szentesíti az eszközt. Ez a mantrám. Az életem.


Most meg mit bámulsz így? Hogy én nem állok a helyzet magaslatán? Mi az, hogy én külföldön nem „biztos” hogy tudnék ezzel a mentalitással érvényesülni? Mit képzelsz magadról? Nekem Te itt ne oszd az észt. Hát mi mindent leraktam már az asztalra? Mi az, hogy ez külföldön senkit nem érdekelne? Há’ mér’ nem? Nézz csak körbe! Az én kezem gyümölcse! Na azért nem a saját kezemé… de én tartottam markomban az alazsminát, na. Megdolgoztak érte rendesen. És milyen bőkezű voltam velük, mikor nem vontam le ködbért a megkésett befejezésért. Hogy esett a hó és nem tudtak dolgozni? Nem kötött a beton? Há’ má’ hogy képzeli?

Mi az, hogy „Balkán”? Ezt itt már Nyugat-Európa kapuja! Hova nem alacsonyítod le a hazádat, de hazafiatlan kutya! Mivan? Hogy külföldön sokan nem tudják hol van Magyarország? Mennyire képzetlenek, uramatyám! Ezt nem gondoltam volna. Úgy tűnik a nyugati oktatási rendszer kenterbe se veri a hazait. Mit káromkodsz? Burkina Faso? Mi az, valami exotikus kaja? Hogy egy ország? Na ne viccelj már! Nem bírom a humorod. Mi van, belém akarsz rúgni párat? Jól esik? Hogy itt idióta elmaradott országokról kérdezgetsz, hát honnan a fenéből tudnám hol vannak? Mi vagyok én, geológus? Mi van? Geografológus? Az mi a szösz? Geográfus! Hát nem mindegy? Egyik kutya másik eb. Egyik sem tud még egy miniatűrnyit sem felmutatni abból a csodából amit én itt teremtettem.


Na húzz el. Mára elég volt belőled. Kihúztad a gyufát. Többszörösen is. Az a szerencséd, hogy ismered azt az… ügynököt vagy kit. Hogy is híjják? Vándorlási? Ja, bevándorlási! Na azt. Idegen nyelvet tanulni? Te megvesztél??? Az ékes magyarságommal mindenhol feltalálom magam! Na tényleg húzz el. Jobb ha többet nem kerülsz a szemem elé, hálátlan kutya.

Anyaszoknyája

Szervusz Marcsikám, de rég láttalak! Ó, én is jól vagyok köszönöm. Öregesen, de a fiam, tudod, a Janika, ő a széltől is óvom. Hogy mekkora már? Emlékszem mikor megszületett, milyen icipici hajasbaba volt, de hogy megnőtt! Van vagy 180 centi. És hogy milyen idős? Hát már lassan az ötvenediket tapossa. Igen, nagyon jól megvagyunk, csak mi kettecskén. Nem, de hát tudod milyen odaadó ő!


Már kisgyerekként is mindig azt nézte, hogy nekem jó legyen. Emlékszel, mikor a férjem itthagyott bennünket… még kisiskolás volt, de már akkor fejébe vette, hogy az élete célja én leszek. Hogy az édes anyukáját újra mosolyogni és nevetni lássa. Hát nem szívmelengető egy ilyen gyerek? Vágyhat valaki anyaként ennél többre?


Hát igen, nehéz évek vannak mögöttünk. De ő kisgyerekkori ígéretéhez hű maradt, és azóta is mindvégig kitartott és ki is tart mellettem. Hogy barátnők? Ne viccelj már Marcsikám. Hol lenne neki arra ideje?


Munka mellett tanul szegénykém, tudod, hogy mindig is mérnök akart lenni, de hát a megélhetésünk miatt először kereskedelmibe ment. Aztán estin megcsinálta az érettségit. Munka mellett! Aztán egy főiskolát. Most meg valami mesterképzésen tanul hétvégente. El nem tudom mondani milyen büszke vagyok rá. Főleg majd mikor végez itt is, és ott leszek mellette, rendíthetetlen támaszaként, a diplomaosztóján.


Hogy mikor épp nem tanult? Jajj, hát akkor két munkája is volt egyszerre. Tudod, hogy lassacskán, lépésről lépésre tudjuk csinosítgatni a mi kis otthonunkat. Ahol éldegélünk boldogan kettecskén.


Jó jó, hát lehet hogy néha khmm…. levezeti a feszültséget, tudod hogy van ez a férfiaknál. Időnként kimarad egy-egy éjszakára, de mindig szól előtte. És hát azért mindig hazaér időben elkészíteni a reggelimet. Igen, képzeld. El se hiszed, mi? Az én daliás fiam minden reggel ágyba hozza a reggelimet. Ugye milyen odaadó, szerető gyermeket neveltem? Csak ő meg én….


Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket egyfajta „alkalmassági vizsgálat”ként:

  • Mi az első reakciód, ha valami nem úgy sikerül, mint eltervezted?
  • Hogyan viseled, ha valaki nemet mond neked?
  • Mik azok a dolgok amik muszáj hogy meglegyenek külföldön?
  • Milyen dolgokról vagy hajlandó lemondani annak érdekében, hogy külföldön élhess?
  • Kiket hagysz itthon?
  • Mennyire szorulnak rád, a te támogatásodra – fizikailag, érzelmileg, pénzügyileg?
  • Ez hogyan fog változni a külföldre költözéseddel?

Csomagszállítás? Költöztetés? Raktározás? Keresd Martint!


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá