Minden Ami Külföld | Nyaralás, vagy új élet külföldön? Utaztam sokat (vagy nem), de most már költöznék! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
 • Utazás, vagy külföldre költözés? Mik a markáns különbségek? Előny, ha nagy utazó vagy vagy hátrány, ha még külföldön sem jártál! LÁSSUK!

Nyaralás, vagy új élet külföldön? Utaztam sokat (vagy nem), de most már költöznék!

Utazgatás vagy külföldre költözés és egy teljesen új élet? Mik a markáns különbségek? Előny, ha nagy utazó vagy? Hátrány, ha még nem töltöttél külföldön néhány hétnél többet? Ezt a témát boncolgatjuk.

Tanácsok költözőknek, költözést tervezőknek!

Baráth Mea – Minden Ami Külföld
 • Vajon alkalmasabbá tesz-e a sok utazás arra, hogy új életet kezdj külföldön? 
 • Ha még sosem töltöttél hosszabb időt Magyarországon kívül, menni fog egyáltalán az országváltás? 
 • Mi motiválhat egy utazót a letelepedésre külföldön, egy új országban? 

Vonz az új helyek felfedezése? Benne vagy a kalandokban? Szereted a mozgalmas életet? Vonz a változatosság? Az utazó életmód neked való! Rövidebb kirándulások, néhány hét külföldön be tudja tölteni a vágyaidat, és lehet, hogy nem is vágysz igazán arra, hogy egy más országban töltsd a mindennapokat.


De az is lehet, hogy mélyebb kulturális tapasztalatokra vágysz. Hosszú távon szeretnél változást az életedben? Megismernél egy számodra idegen népet belülről? Kíváncsi vagy egy új ország hétköznapjaira? Magadba szívnál egy egészen új világszemléletet, mentalitást? Külföldre kell költöznöd!


Ássunk a mélyére!


Utazásban, külföldi nyaralásban rejlő lehetőségek

 • Rugalmasság

 Az utazás lehetőséget ad arra, hogy felfedezz új helyeket, kultúrákat és élményeket, de általában rövidebb ideig tartózkodsz egy helyen, így könnyebben változtathatsz az úticélon, és tervezhetsz mindig mindent újra.


 • Időkorlát

 Az utazás általában időkorlátokhoz van kötve, tehát csak ideiglenes és múló élményeket nyújt. Ha csak rövid időre szeretnél elszakadni a mindennapi rutintól, akkor az utazás ideális.


 • Pénzügyek 

Az utazás egyszeri nagyobb befektetés, tervezhető olcsóbbra vagy drágábbra, a célországtól és a nyaralási stílustól, saját igényeidtől függően.


 • Változatosság

Az utazgatások, külföldi nyaralások során sokféle kultúrával és embertípussal találkozhatsz, ami egyértelműen gazdagítja az életedet és szélesíti a látókörödet.


 • Idegen nyelvek tanulása 

A külföldi utazás során lehetőséged van idegen nyelveket tanulni, vagy fejleszteni a meglévő nyelvtudásodat. Ezzel akár már készülhetsz a külföldre költözésre is, ha szeretnél.


Az utazás, külföldön nyaralás hátrányai (ha vannak)


 • Stabilitás hiánya

 Az utazás folyamatosan változó körülményeket jelent. Nagy valószínűséggel nem alakulnak ki hosszú távú kapcsolatok a nyaralás során. Nem érzed magad otthon, de valószínűleg ezt nem feltétlenül bánod, hiszen azért indultál el, hogy kicsit kiszakadj a megszokottból. 


 • Pénzügyi terhek

Az utazás költségei jelentősek lehetnek, és nem mindig könnyű megtakarítani rá. Egyszeri élménybefektetés.


A külföldre költözésben rejlő lehetőségek


Miért tervezz hosszabb távra? Mivel ad többet a külföldön töltött pár év, a mindennapi élet egy más országban, mint egy nyaralás?


 • Mélyebb élmények

Ha külföldre költözöl, lehetőséged van mélyebben bekapcsolódni egy másik kultúrába, nyelvet tanulni, barátságokat kialakítani és hosszabb ideig megtapasztalni egy másik életstílust.


 • Stabilitás

Külföldre költözve hosszabb távra tervezhetsz, és a helyi közösség részévé válhatsz. Ez lehetőséget adhat arra, hogy hosszú távú céljaidra koncentrálj, például karriert építs.


 • Szakmai lehetőségek

Egy másik országban lehetnek olyan munkahelyek vagy karrierlehetőségek, amelyek a szakmai fejlődésedet különösen támogatják. Külföldre költözve tapasztalatot szerezhetsz más kultúrákban és beléphetsz új piacokra is.


 • Tanulás

 Sokan külföldre mennek tanulni vagy képzéseken részt venni. Külföldi egyetemeken vagy iskolákban való tanulás lehetőséget ad a nemzetközi tapasztalatszerzésre és új ismeretek megszerzésére, későbbi munkalehetőségek kiterjesztésére.


 • Nyelvtudás

Nincs annál hatékonyabb módja egy idegen nyelv elsajátításának, mint abban a nyelvi környezetben élni, ahol körülötted mindenki ezen a nyelven beszél. A hétköznapi helyzetekben, a mindennapi ügyintézések során, az élet hozta megannyi történésen keresztül folyamatosan fejlődsz. A leggyorsabb eredményt így érheted el. Az idegen nyelvterületen való élet hatalmasat lendít a nyelvtudásodon. 


 • Kapcsolatok

Egy-egy futó ismeretségen túl, valódi barátságokat kötni akkor van lehetőséged, ha hosszabb távon tartózkodsz egy helyen. Egymás mélyebb megismeréséhez időre van szükség. Egy idegen kultúrát pedig leginkább az oda született emberek megismerése által tudsz megérteni.


 • Otthonosság

Az utazással ellentétben a külföldön töltött hosszabb idő meghozza az otthonra találást is. Ahogyan ismerőssé válnak a kis utcák, miután már kedves ismerősként köszön a postás és a szomszédokkal összejársz focimeccset nézni – egyszer csak megszületik benned egy új otthon érzése.


A külföldi élet kihívásai, esetleges buktatói


“Mert ott sincs ám kolbászból a kerítés!” Halljuk ezt sokszor…


 • Magas fokú alkalmazkodó készség

Ha külföldön kezdesz új életet, számtalan nem várt helyzet fog adódni, amikhez alkalmazkodnod kell, tehát jó, ha megvan a kellő rugalmasságod ehhez. Az, hogy hogyan veszed az akadályokat, nagymértékben meghatározza a külföldi életben való sikerességedet, és a közérzetedet is. Készülj fel, itt írtunk róla, hogyan!


 • Kitartónak kell lenned

Külföldön új életet kezdeni egy hosszútávú projekt. Tarts ki! Hullámhegyek és hullámvölgyek fogják váltogatni egymást. De minden elmúlik. A nehézség is. Ez erőt adhat. Ám a jó is, szóval azt élvezd!


 • Nyelvi nehézség

Bizony, mielőtt a nyelvi tudásod felsőfokra emelkedne, küzdelmes lehet még a leghétköznapibb szituáció is. Meg kell szoknod a kiejtést, a szlenget, a helyi akcentust, és bátorságot kell merítened arra, hogy kifejezd magad.


 • Magány

Eleinte magányos leszel. Idegennek érzed magad. A beilleszkedés időt vesz igénybe. Ismét csak: kitartás!


 • Nulláról építkezés

Legtöbbször egy ilyen nagyszabású döntés azt is hozza magával, hogy mindent újra kell kezdened. Amikor külföldre költözöl, otthont kell teremtened, karriert építened, közösséget találnod. Az életed újraindul, a nulláról. A jó hír, hogy amennyire ijesztő lehet egy “üres lap”, annyi lehetőséget is rejt. 


Ha már sokat utazgattál, belekóstoltál a különböző kultúrák sokszínűségébe. Kialakulhatott elképzelésed arról is, hol élnél szívesen.

Az utazás nem feltétlenül tesz mindenkit alkalmasabbá a külföldre költözésre!

Vannak más fontos tényezők is, például a jogi, pénzügyi és munkavállalási szabályok, amik befolyásolják, hogy valaki képes-e és készen áll-e a külföldre költözni.


Tehát a külföldi nyaralások, vagy hosszabb utazások során számos olyan készséget és tapasztalatot szerezhetsz, amelyek hasznosak lehetnek a külföldre költözés során, de nem garantálják automatikusan a sikerességet. Fontos gondoskodni a megfelelő előkészületekről, információgyűjtésről és tervezésről, mielőtt egy másik országba költöznél.


Érdemes alaposan tájékozódnod, mielőtt meghozod ezt a fontos döntést!

Erre vagyunk mi!


Segítünk tapasztalatokkal, és az ügyintézésekben is számíthatsz ránk! Kulturális témákban, jogi és vízumügyi kérdésekben, vagy a lélektani felkészülésről egyaránt találhatsz hasznos cikkeket, illetve szakértőink is rendelkezésedre állnak:

munkát találni, nyelvtanulásban, a lakhatásban, adózási, pénzügyi kérdésekben, eligazodni az egészségügyben, vagy akár abban is, hogyan költözhetsz kisállattal!


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá