Minden Ami Külföld | Alkalmassági vizsgálat külföldre költözéshez - 2. rész - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Azok a köldökzsinórok!? Nem olyan egyszerű eltépni őket, főleg, ha nem is tudod, hogy léteznek. LÁSSUK AZ ALKALMASSÁGI VIZSGÁLATOT!

Alkalmassági vizsgálat külföldre költözéshez – 2. rész

Azok a köldökzsinórok! Nem olyan egyszerű eltépni őket, főleg, ha nem is tudod, hogy egyáltalán léteznek.

Írta: andi – Minden Ami Külföld

Alkalmassági vizsgálat külföldre költözéshez???

Rendhagyó sorozatunk elgondolkodtatás céljából született. Kezeld a helyén!

Nem azt mondjuk, hogy ne költözz külföldre. Nem dönthetünk helyetted. Hanem azt, hogy alaposan gondold át. Tekintsd ezt a sorozatot egy „alkalmassági vizsgálat”nak. Ha bármelyik fiktív történet fájó érzéseket kelt benned – ne üss bele a monitorba és ne vágd a földhöz a telefonodat, nem ők a hibásak. Inkább állj meg, ülj le, gondold át, és akár kérj segítséget. Külföldre költözni nem csak jelentős anyagi befektetést igényel, igénybe vesz rengeteg időt, és emellé hatalmas érzelmi terhet is jelenthet.

(Az egyes bemutatott fiktív helyzetek között átfedés lehetséges.)

‘A csüngő’

Édesapám, hát mit gondol? Milyen lyány ez a Kati? Hát szemrevaló menyecske, nem-e? A darázsdereka, a pirospozsgás arcocskája, ugye drágám, úgy szeretlek, majd megeszlek! Most mit kéreted magad? Hogy ne édesapám előtt? Ugyan már, há’ ő is tudja miből lesz a cserebogár… meg a kisunoka, ugye csibém?

A főztje? Hát, édesapám… azért tudja, hogy édesanya főztje utánozhatatlan. Azok az ötfogásos vasárnapi ebédek! És hát a hétköznapokon is, ugye, hogy volt mindig leves, főétel meg desszert. Jó jó, a desszert néha – haha, nagy néha – kitartott talán két napig is, ugye édesapám! De hát a kemény fizikai a munkához a földeken kell energia, nem de bár?

Édesanyám főztje, hát igen, mind a tíz ujjunkat megnyaltuk mindig utána, ugye édesapám?… Katika, ugye Te is örülnél, ha édesanya megtanítana főzni? Hogy kit? Hát téged! Hogy mi? Hogy Te már tudsz főzni? Te? Ugyan ne viccelj már! Azokat a gyorsan összedobott vacsorákat te ételnek mered nevezni? A tanfolyam? A gúrmét vagy mi, ahova jársz? Ott se tanítanak meg rendesen főzni. Csak azokat a csilivili soha nem látott izéket tutujgatjátok. Éhen lehet tőlük halni! Az nem étel, az dísz!

Mert egy húslevesnek már hajnaltól csöndesen gyöngyöznie kell, ugye édesapám! Annak van aztán íze! Lusta vagy felkelni, mi? Hogy a délutános műszakod után fáradt vagy és reggel aludni szeretnél? Bezzeg vidéken a kakaskukorékoláskor már talpon vagyunk, ugye édesapám? Nem ám megvárjuk, hogy a hasunkra süssön a nap! Éjfél után kerülsz ágyba, na és akkor mi van? Mit gondolsz, ha munka mellett még ott lesz a gyerek is, könnyebb lesz? Itt az alkalom gyakorolni! Mi az, hogy van már egy gyereked? És csak ezt mondod???? Kicsoda? Hogy én???? Meg van Te őrülve? Mit képzelsz te magadról? Hol van az uradat megillető alázat? Na takarodj a szemem elől!

Látja édesapám, a városi lányok… akármennyire is formás itt meg ott, nem bírják a munkát. Pedig milyen jó is az, mikor besüppedünk a fotelbe egy délutáni szunyókálásra, aztán mire feleszmélünk már ragyog is a lakás! Ahogy édesanyám is mindég csinálja. Ő bezzeg sose fárad el. Ugye édesanyám? Hogy nem áll 10 órát a szalag mellett? Ugyan már, mi az! Itt vannak neki az állatok, meg a veteményes, leköti őt egész napra.

Na édesapám, figyeljen! Azt jöttünk megbeszélni magával… Mi az hogy édesapámnak nincs köze a döntésünkhöz? Már hogyne lenne! Ő a család bölcse. Meg hát őt is érinteni fogja, nem? Igazából főleg őt. Mér’? Hát me’ nem fogunk tudni minden héten hazajárni besegíteni. Mert hát ugye édesapám se fiatalodik, ugye? Hogy mi? Már alkalmassági vizsgálatra kellett mennie édesapámnak a teherkocsi vezetéséhez? Hát hol élünk, Istenem, hol élünk, hogy nem tisztelik az öregeket?!

Szóval, édesapám, arra gondolt a Katalin, hogy költözzünk külföldre. Tudja, hogy legyen jobb fizetésünk. Meg aszongya, hogy nyugodtabb életünk is, de ezt nem egészen értem. Így is nyugodt életünk van, nem véletlen tudunk jönni minden hétvégén, nem olyan sok az a 300 km egy irányba, hogy édesapám bölcsességében megfürödhessek és édesanyámat is megölelhessem.

Mi az, hogy fárasztó? Mit nyafogsz már megint? Reggel jövünk, este megyünk, nem értem mi a problémád, még csak nem is neked kell vezetni? Hogy a Te családodat nem látogatjuk? Hát tehetek én arról, hogy a másik irányban laknak? A hétvége másik napján menni? Mit képzelsz? Akkor mikor tudnék ÉN pihenni?

Na édesapám, szóval mit mond? Hogy milyen gyakran tudnánk jönni? Hát, ha péntek este elindulunk, szombat hajnalra csak ideérünk. Aztán vasárnap tudunk indulni vissza, osztán hétfő munkakezdésre kint tudnánk lenni.

Hogy micsoda? Havonta egyszer??? Te megkergültél? Hát hogy bírnám itthagyni őket! Milyen szívtelen és önző vagy! Hol benned a szeretet? Édesapám aki apád helyett apád… Hogy neked is van? Ehh, életképtelen mint Te vagy. Mit vagy úgy oda? Hát bántottam én apádat akár egyetlen szóval is? Mi? Nézz a szemembe,  most mondd! Na, ilyet se pipáltam még, a szemembe hazudik. Hogy életképtelennek neveztem apádat, én? Soha!

Na tudod kivel szórakozz. Fel is út le is út! Hogy hogy jutsz haza? Én dolgom??? Mutattál volna több tiszteletet az apósod iránt. Hogy nem az apósod? Ha így folytatod nem is lesz. Életképtelen városi tyúk…

Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket egyfajta „alkalmassági vizsgálat”ként:

  • Kiket látogatsz rendszeresen?
  • Milyen gyakran?
  • A kapcsoalttartásotok hogyan fog változni ha külföldre költöztök?
  • Milyen formában tudtok kapcsolatot tartani és milyen gyakran?
  • Látogatni milyen gyakran tudtok majd?
  • Hogyan tudod megbeszélni velük a változásokat?


Adózás, adótanácsadás, hogy minden a legoptimálisabb legyen – keresd Melindát!


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá