Minden Ami Külföld | Anzac napja ( ANZAC DAY) - Minden ami külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Anzac nap minden ami kulfold

Anzac napja ( ANZAC DAY)

Australian and New Zealand Army Corps” nevet az első világháború kitörése után nem sokkal hozták létre, az új-zélandi és ausztrál hadtest megnevezése volt amely Gallipoli-nál partra szállva harcolt a török csapatok ellen. 

Az alakulat halottainak és a harcból hazatértek emlékére Ausztráliában és Új-Zélandon minden év április 25-én ünneplik az ANZAC napot. (ANZAC DAY)

Tudtad, hogy 

– Ausztráliában van egy híd melynek a neve ANZAC Bridge? Az ANZAC-híd a leghosszabb függőhíd Ausztráliában és a leghosszabbak között van a világon. A híd jelenlegi nevét 1998-ban kapta. Keleti tartóoszlopon egy ausztrál, a nyugatin egy új-zélandi zászlót húztak fel, míg a nyugati hídfő közelében egy bronzból készült szobor emlékeztet ANZAC katonáira.

– 1915. április 25-én  az ANZAC hadsereg katonái egy névtelen kis öbölben szálltak partra és hivatalosan ennek a helynek a neve ANZAC-öböl lett? A partraszállást követően ez az öböl volt az ausztrál és új-zélandi katonák legfőbb támaszpontja a Gallipoli-félszigeten a csata 8 hónapja alatt. 2005-ben az ausztrál kormány volt minisztere azt javasolta, hogy az ANZAC-öböl emlékhelyét alakítsák ki Ausztráliában, mivel a Victoria államban található Mornington-félsziget nagymértékben hasonlít az eredeti helyszínre.

– ANZAC keksz egy klasszikus ausztrál és új-zélandi recept, melyet eredetileg az 1. világháborúban harcoló katonák feleségei és anyái készítették, és csomagokban küldték harcoló férfiaknak? Ezt a receptet használták, mivel a keksz több hétig eltart. ( próbáljátok ki ha van kedvetek! https://www.nosalty.hu/recept/anzac-keksz)

Szólj hozzá