Minden Ami Külföld | Ausztrália megerősíti az oktatási rendszer integritását
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • TANULÁS AUSZTRÁLIÁBAN? Érdekel, hogy milyen változásokat vezetnek be 2023 októbertől? ITT megtudhatod a részleteket!

Ausztrália megerősíti az oktatási rendszer integritását

Az ausztrál kormány egy új csomagot jelentett be a nemzetközi oktatási rendszer integritásának megerősítésére és a nemzetközi diákok támogatására.

Írta: Szilvi – Minden Ami Külföld

A nemzetközi oktatás az ausztrál gazdaság negyedik legnagyobb exportcikkének számít, és a szektor minőségének és integritásának fenntartása kulcsfontosságú az ausztrál gazdaság szempontjából.

A kormány bezárta azt a kiskaput, amely lehetővé teszi az oktatási szolgáltatók számára, hogy a hat hónapnál kevesebb ideje Ausztráliában tartózkodó nemzetközi diákokat valódi tanulmányokról egy olyan megállapodásra helyezzék át, amely az ausztrál munkavállalás megkönnyítését célozza.

2023-ban a párhuzamos funkció használata jelentősen megnőtt – az első fél évben 17 000 párhuzamos beiratkozást hoztak létre, szemben a 2019-es és 2022-es időszakok azonos időszakában mintegy 10.500-zal.

A közelmúltbeli vizsgálatok a „párhuzamos beiratkozás” ezen téves használatát az oktatási szektor integritási kérdéseként azonosították.


Ez a változás azonnal hatályba lép!


A kormány a nemzetközi diákok számára a hallgatói vízum megszerzésének érdekében szükséges megfelelő anyagi háttér összegét is megemelheti. Ez a követelmény 2019 óta nem volt indexálva, és a megemelés a magassabb megélhetési költségeket tükrözi. 2023. október 1-jétől a nemzetközi diákoknak 24 505 AUD-t kell felmutatniuk megtakarításként, ami 17%-os növekedés a jelenlegi szinthez képest. Ez a növekedés a 2019 óta történt indexálást tükrözi.


FONTOS: 2023. október 1-jétől a nemzetközi diákoknak 24.505 AUD-t kell felmutatniuk megtakarításként!

Ez a változás biztosítja, hogy a tanulási céllal Ausztráliába érkező diákok el tudják tartani magukat, és ne legyenek kitéve a kizsákmányolás fokozott kockázatának a sürgős munkavállalási kényszer miatt.

A kormány fokozott ellenőrzést fog alkalmazni a magas kockázatú csoportok esetében, és további dokumentumokat kér a pályázatok csalásmentesítése érdekében.

A kormány azt is fontolgatja, hogy az ESOS Act 97. szakaszában foglalt hatáskörét felhasználva felfüggesztő okleveleket adjon ki a magas kockázatú oktatási szolgáltatók számára. A felfüggesztő oklevél azt jelenti, hogy a szolgáltatók nem tudnának nemzetközi diákokat toborozni.

Ez lenne az első alkalom, hogy az ausztrál kormány ezt felhasználja, ami azt tükrözi, hogy mennyire komolyan veszi a kormány a gyanús szolgáltatók kérdését. A kormány azonnal megkezdi a lehetséges rendeletek kidolgozását, amelyek világos alapokat határoznak meg a felfüggesztő oklevelek használatára, például a hamis dokumentumokkal benyújtott kérelmek arányára és a szolgáltatói elutasítási arányokra. A kormány különösen aggódik 200-nál több olyan szolgáltató miatt, amelyeknek jelenleg a vízum visszautasítási aránya meghaladja az 50%-ot!


A kormány további intézkedéseket fontolgat az oktatási rendszer integritásának megerősítésére a Migrációs Stratégia keretében, amely várhatóan később, ez évben kerül kibocsátásra.


Tudtad?

Magyar állampolgároknak vízumra van szükségük Ausztráliába érkezéskor, még ha csak turista céllal is utaznak oda, hiszen Magyarország vízumköteles ország. Segítségünkkel könnyen és gyorsan tudod igényelni az ausztrál turista vízumot akár most azonnal!


Álmod Ausztrália? Partnereink segítenek mindenben, hogy ne érjenek meglepetések!

>>> Böngéssz ezen az oldalon! <<<


Forrás(ok):

https://minister.homeaffairs.gov.au/ClareONeil/Pages/action-end-rorts-international-education.aspx

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá