Minden Ami Külföld | Ausztrália nap-január 26 nemzeti ünnep - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Ausztrália hivatalos nemzeti ünnepe az Ausztrália Nap (Australia Day), amit minden év január 26-án ünnepelnek. TUDJ MEG TÖBBET >>>

Ausztrália nap-január 26 nemzeti ünnep

Ausztrália hivatalos nemzeti ünnepe az Ausztrália nap (Australia Day), amit minden év január 26-án ünnepelnek. A brit Első Flotta hajóinak az 1788-as megérkezésének évfordulóját ünneplik. Ezzel egy időben a Sydney-öbölben Arthur Philip kormányzó felvonta a brit zászlót. 

a Minden Ami Külföld Írása

Napjainkban az Ausztrál nap

Manapság Ausztráliában ezen a napon közösségi és családi eseményeket szerveznek, figyelmet szentelve az ausztrál történelmi eseményeknek is. Állampolgársági eskütételeket tartanak és sok embernek közösségért végzett kitartó tevékenységért díjakat adnak át. Ennek a napnak az előestéjén adják át „Az év ausztrálja” díjat. Bejelentik az állami kitüntetéseket is és ünnepi beszédet mond ausztrália miniszterelnöke. Minden államban nemzeti ünnep az Ausztrália Nap és mindenhol munkaszüneti nap is.   Egész Ausztráliában ezen a napon ünnepelnek, fesztiválokat és rendezvényeket tartanak. Az év legnagyobb civil eseményévé  Ausztráliában az Ausztrália nap vált.

Ausztrál nap kifejezés

Sokáig az Ausztrália Nap kifejezést nem használták, de ennek a napnak az ünneplése egészen 1808-ig nyúlik vissza. 1935-ben fogadta el minden ausztrál állam és territórium az “Ausztrália nap” (Australia Day) megnevezést de államszövetség szerte csak 1994-től tartják meg mindenhol a nemzeti ünnepet. Ez idő alatt az Ausztrália nap jelentése és jelentősége is nagyon sokat változott. A történelem során, igaz nem hivatalosan maga a nemzeti ünnep is különböző neveket kapott: „Évforduló napja” (Anniversary Day), a már Ausztráliában született fehérbőrű lakosság 1871-ben alapított szervezetére utaló (Australian Natives’ Association) „ANA-nap” vagy az „Alapítás napja” (Foundation Day).

Ausztrál nap-őslakosok

Vannak őslakos csoportok, akik január 26-át esetenként az „Invázió napjának” (Invasion Day) vagy a „Túlélés napjának” (Survival Day) nevezik és szeretnék elérni, hogy ezt a napot ne nemzeti ünnepnek tekintsék.Mindent tudni szeretnél Ausztráliáról? Szerezd be az Ausztrál kisokost, ha pedig csiszolnád nyelvtudásod és nyelvvizsgára lesz szükséged, mindenképp olvasd el az IELTS kézikönyvet, hogy tudd hogyan készülj fel hatékonyan, hozd ki belőle a legtöbbet és tégy sikeres nyelvvizsgát!


Minden ami Ausztrália!

Partnereink, akik Neked segítenek, hogy megvalósítsd terveid, ausztrál álmod!


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá