Minden Ami Külföld | Betörés, a Buckingham-palota belülről - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Michael Fagan többször is illetéktelenül jutott be a Buckingham-palotába. Na de mi lett ennek a KÖVETKEZMÉNYE?? >>>

Betörés, a Buckingham-palota belülről

Te is gondolkoztál már rajta, hogy milyen lehet a Buckingham-palota belülről? Michael Fagant, is érdekelte, hogy hol lakik az angol uralkodó, Őt legyőzte a kíváncsisága és kétszer is megpróbálkozott a palotába történő behatolással. Lássuk milyen KÖVETKEZMÉNYEKKEL járt ez…

Írta: Panna – Minden ami külföld

Az első próbálkozás

A főhősünk Michael Fagan 18 évesen hagyta el a szülői házat apja erőszakos viselkedése elől menekülve. Ezt követően festőként és dekoratőrként kereste a kenyerét, majd feleségül vette Christine-t, akivel egészen addig együtt volt, amíg 1982 júliusában Fagan be nem tört a Buckingham-palotába. Állítása szerint az ereszcsatornán lecsúszva jutott be a palotába, ahol sikerült ráijesztenie egy ott tartózkodó szobalányra, aki ugyan azonnal riasztotta az őröket, de miután Fagan közben eltűnt, az őrök hiteltelennek tartották a szobalány történetét. Fagan ezt követően a tetőn lévő zárt ablakon jutott be az épületbe, majd a következő fél órában kekszet és sajtot eszegetve járkált a palotában. Ez alatt két riasztó is érzékelte a jelenlétét az őrök, azonban műszaki hibára gyanakodva ezt figyelmen kívül hagyták és  kikapcsolták őket. Valószínű ennek köszönhető, hogy Fagan otthon tudta érezni magát a Buckingham-palotában, ugyanis miután senki nem kereste, Ő úgy gondolta lesz ideje megnézni a királyi portrékat, de egy ideig egy trónon is üldögélt. Arról is beszámolt, hogy megivott egy fél üveg fehérbort, de az alkoholtól elfáradt és ezért inkább távozott.

Michael Fagan többször is illetéktelenül jutott be a Buckingham-palotába. Na de mi lett ennek a KÖVETKEZMÉNYE?? >>>

Komplikációk és következmények

A második próbálkozás már nem volt olyan sikeres, mint az első. Ennek során Fagannek meg kellett másznia a Buckingham-palota 4,3 méter magas szögesdróttal védett körítőfalát. Ezzel eddig nem is volt probléma, azonban egy érzékelő észlelte a mozgását, szerencséjére viszont a rendőrség ismételten úgy gondolta, hogy a riasztó hibás, és elnémította azt. Ez alkalommal Fagannek sikerült  összetörnie egy hamutartót, amivel megvágta a kezét. II. Erzsébet királynő hálószobájába 7 óra 15 perc körül léphetett be a kezében tartott üvegszilánkkal. A királynő időközben felébredt, majd miután a férfi az ágya szélére ült, a királynő kétszer is felhívta a palota telefonközpontját, segítség azonban nem jelentkezett. Ezért az ágya melletti vészcsengőt is használnia kellett; de a folyosón egy házvezetőnőnek is intett, akinek köszönhetően királynő kutyáit sétáltató, ügyeletes inas érkezett segítségül, végül két rendőr közreműködésével sikeresen eltávolították Fagant a palotából. A férfi 2012-es interjúban azt állította, hogy Erzsébet királynő azonnal elhagyta a szobát, hogy egy biztonságos helyet keressen. Michael Fagannek szerencséje volt mivel tettei akkoriban inkább polgári jogi sérelemnek, mintsem bűncselekménynek minősültek, így nem emeltek vádat ellene a királynő hálószobájában történt birtokháborítás miatt. A borlopással viszont megvádolták, de miután beutalták egy pszichiátriai vizsgálatra, a vádakat ejtették. A következő három hónapot, egy pszichiátriai kórházban kellett töltenie.


Tudtad?

A palotában való birtokháborítás, csak 2007-ben nyilvánították bűncselekménynek, amikor is a Buckingham-palota a 2005. évi súlyos szervezett bűnözésről és rendőrségről szóló törvény 128. szakasza értelmében “kijelölt helyszínné” vált.

Az őrök sapkáját kanadai fekete medve szőrméjéből készítik, a brit hadsereg körülbelül 50-100 darab ilyen sapkát rendel évente.

A The Crown című sorozatban Michael Fagan karakterét Tom Brooke testesíti meg.


Forrás(ok):

Michael Fagan podcast

Michael Fagan

Érdekesség

megnevezés (linket illeszd rá)

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá