Minden Ami Külföld | Bezárja kapuit a Corvinus Nyelvvizsgaközpont
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Huszonkét év után megszűnik a Budapesti Corvinus Egyetemhez tartozó nyelvvizsgaközpont, az októberi vizsgákat sem tartják már meg. HOGYAN TOVÁBB? >>>

Bezárja kapuit a Corvinus Nyelvvizsgaközpont

Huszonkét év után megszűnik a Budapesti Corvinus Egyetemhez tartozó nyelvvizsgaközpont, a hallgatóknak már az októberi vizsgákat sem tartják meg. Az egyetem Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpontjánál új stratégia alakul, de a Corvinus Nyelvvizsgaközpont akkreditációja idén már nem újul meg.

Írta: Niki – Minden ami külföld
Huszonkét év után megszűnik a Budapesti Corvinus Egyetemhez tartozó nyelvvizsgaközpont, az októberi vizsgákat sem tartják már meg. HOGYAN TOVÁBB? >>>

Az egyetem vezetése által hozott döntés végleges, annak indoka pedig az, hogy “az akkreditált nyelvvizsgáztatás nem tartozik az Egyetem alaptevékenységének a körébe”, de szeptemberben még van lehetőség vizsgázni a jelentkezetteknek, azonban későbbi nyelvvizsgákra már a honlapon sem lehet bejelentkezni.

A Corvinus egyetem mindig is nagy hangsúlyt helyezett a nyelvismeretre, a nyelvi kompetenciák elvárása magas szintű. Jelenleg az alapszakok több mint fele angolul indul, a mesterképzések csaknem harmada is. Ennek érdekében arra ösztönzi a hallgatókat, hogy az idegen nyelvet aktívan használják már bőven a munkába állás előtt. Ennek megfelelően állítanak fel most új stratégiát, az angol nyelvű képzések arányát egyértelműen növelik, az eddigi magas szintű feladatellátás mellett még kiemelkedőbb nyelvoktatást fog nyújtani a hallgatóknak.

Ezzel egy időben vizsgálták felül a Corvinus Nyelvvizsgaközpont jövőjét is, aminek jelen helyzetben gazdasági szempontból nem indokolt a fenntartása. Idén már nem is újítják meg az intézmény akkreditációját sem, mivel nem is kapcsolódik szervesen az egyetem oktatási és kutatási alaptevékenységéhez- írják a Corvinus Egyetem honlapján.

A korábban meghirdetett októberi vagy annál későbbi vizsgaidőpontokra jelentkezettekkel már felvették a kapcsolatot és egyeztetnek a díjak teljes visszatérítéséről. Ők más intézményeknél tudják majd letenni vizsgáikat.

A Corvinus Egyetem szerint a nyelvtudás meglétét egy idegen nyelvű diploma sokkal jobban bizonyítja, mint egy nyelvvizsga és pontosan emiatt választották stratégiai céljukként az angol nyelvű képzések arányának növelését!  

Te mit gondolsz erről?

Huszonkét év után megszűnik a Budapesti Corvinus Egyetemhez tartozó nyelvvizsgaközpont, az októberi vizsgákat sem tartják már meg. HOGYAN TOVÁBB? >>>

Források:

https://www.uni-corvinus.hu/post/nyelvvizsgakozpont/

https://www.uni-corvinus.hu/post/atalakul-a-nyelvoktatas-a-corvinuson/

https://hvg.hu/itthon/20220823_Megszunik_a_Corvinus_Nyelvvizsgakozpont

Szólj hozzá