Minden Ami Külföld | Filmek, amik után többször átgondoljuk, hogy utazzunk-e?
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Minden ami külföld

Filmek, amik után többször átgondoljuk, hogy utazzunk-e?

Vannak filmek amik felforralják a vérünket, hogy igenis vágjunk neki a nagyvilágnak, induljunk el és fedezzük fel a világ szépségeit erről korábbi cikkünkben már írtunk.( Ezt itt olvashatjátok: 10 inspiráló utazós film . Viszont vannak, amik pont a ellenkezőjét váltják ki, hogy inkább maradjunk csak a fenekünkön, mert milyen sok borzalom várhat ránk ha mégis kimozdulunk a komfortzónánkból. A horror és thiller készítők előszeretett sztorija, hogy egy kisebb kompánia nekiindul kirándulni kicsit felfedezni a környezetét és igen rosszul járnak. Vannak itt persze sztereotípiák is szép számmal. Gondoljunk csak bele, mikor megjelentek a motel filmek és láthatóan visszaesett a Közép-Kelet- Európába irányuló fiatalok áradata. Hiszen mit is láthattunk? Hogy ezen a területen csak idióta, vérszomjas barbárok élnek, akik kedvtelésből a legválogatottabb eszközökkel kivégzik, mit kivégzik? Lemészárolják az erre tévedő turistákat.- Farkas Richárd írása

Motel

A fentebb már említett film aminek több folytatása is megjelent tényleg kimutathatólag visszavetette a stoppos hátizsákos turisták forgalmát Közép-Kelet-Európában. Nem is csodálom, hiszen azt láthattuk, hogy a vidám felfedezni bulizni vágyó fiatalokat itt nem várja más csak gonosz pénzsóvár és perverz gyilkos barbárok. Elég jól be is mutatták mondhatni testközelből, hogy miként hat mondjuk egy fúró az emberi testre ha éppen azzal munkálkodnak rajta. Fröcskölt a vér, áthatja a teret az áldozatok velőtrázó sikolya, de a „kedves” gyilokosok mindezt kaján mosollyal nyugtázzák csupán. Hát mit mondjak? Ennek tudatában én sem indulnék csak úgy meg Európa ezen részét feltérképezni.

Airport

70-80-as években volt nagy divat repülőgépes katasztrófa filmeket készíteni. Bevallom én nagyon szerettem azokat gyerekként, de ha jobban belegondolunk nem éppen arra sarkalták a hétköznapi embereket, hogy gépre fel és utazzunk egy nagyot. Elég jól bemutatták ezek a filmek bár a valóságtól néhol eléggé elrugaszkodva, hogy mit is élhet meg valaki, aki egy sérült, zuhanó gép fedélzetén találja magát. Megismerhetjük a pilóták és stewardessek életét, vészhelyzet esetében. Szerencsére mindig minimális áldozattal megoldódtak a problémák, de azért nem éppen utazásra serkentő filmek voltak az tuti.

A vadon foglyai

A legcsodálatosabb, szinte még embertől is érintetlen helyen egy baleset következtében kettesben maradni a feleségünk éppen aktuális szeretőjével? Röviden összefoglalva ennyiről szól ez alkotás, ami bemutatja a káprázatos Alaszka rejtette legnagyobb szörnyűségeket amik várhatnak ránk. Van itt hatalmas grizzly, lavina, csontrepesztő hideg amit túl kell élni. Na és persze amíg nem szakad rájuk a természet teljes ereje a két férfinak egymással is meg kell küzdenie egy nő miatt.

Viasztestek

Négy fiatal nekivág, hogy kicsit kiszelőztesse a fejét, pihenjenek egyet az elhagyott amerikai vidéken. Én mindig vágytam arra, hogy akár itt kis hazánkban is de felfedezhessem a valamiért magára hagyott helyeket, láthassam a természet miként veszi vissza a hatalmat. Ez szerintem mindenkit vonz, akinek nem az az életcélja, hogy egész nap a gépe vagy telefonja monitorja előtt pöffeszkedjen. Ez a film azonban olyan gyomorforgató módon mutatja be, hogy mi várhat ránk az ilyen helyeken, hogy komolyan lehet tényleg jobb ha maradunk a szoba melegében és kockulunk.

Elhagyott szoba

Magyar rendezésű film.Hova vigyük az asszonyt vagy a szeretőnket,ha egy kis nyugalomra vágyunk, ott ahol senki nem ismer minket? Igen! Vegyünk egy szobát egy isten háta mögötti hotelban és élvezzük a nyugalmat és persze amiért valóban mentünk! Egymást!  Persze nem lenne „jó” ha nem várna ránk egy két szadista, perverz gyilkos, aki nem elégszik meg azzal, hogy a bekamerázza a szobát és bámulja az aktust, de még a vérünket is akarja. 

Katasztrófa filmek

A legjobban mégis a katasztrófa filmek mutatják be, hogy a kis világunk milyen válogatott formában tud elpusztulni, felperzselődni. Ki se kell mozdulni, mert az alapfelvetés szinte mindig ugyan az, hogy amikor a főhős éppen nekiindul a világnak jön valami meteor vagy földrengés vagy atommal játszadozó terrorista azt fuccs az egésznek. Legalább láthatjuk összedőlni az Eiffel tornyot, elpusztulni egész Londont, eltűnni a térképről az amerikai kontinenst… Lényeg, hogy nehogy kimozduljunk, mert akkor biztos jön a világvége.

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

Szólj hozzá