Minden Ami Külföld | Gondolatébresztő érdekességek - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Gondoltad volna mennyi olyan dolog létezik, amiről kérdések merülnek fel az emberekben? Gondolatébresztő érdekességekért KATTINTS >>>

Gondolatébresztő érdekességek

Gondoltad volna, hogy mennyi olyan dolog létezik, amiről kérdések merülnek fel az emberekben? És ezekre a kérdésekre a válasz bizony nem mindig egyezik. 

Írta: Panna – Minden ami külföld

Tudod, hogy mi a Mona Lisa eredeti titka? Elgondolkoztál már azon, hogy milyen jóképű lehetett Bob Ross, mielőtt daueroltatta a haját? Arra pedig fogadni mernék, hogy gyerekként neked is eszedbe jutott, hogy mi vagy ki is van azokban a Szezám utcai bábukban és mégis, hogy mozognak?

Most elárulom neked, hogy a bábuk kivételesen nem zsinórok által mozognak, mindössze annyi történt, hogy néhány ember a kezére húzta a bábukat, ezáltal életre keltve őket.

Ez csak néhány abból a sok-sok érdekes dologból, melyeknek nem tudjuk az eredetét. Nézzük meg néhányat, melyek történetére biztos nem gondoltál!

Sokakat érdekel, hogy mégis mi rejtőzhet a Niagara – vízesés mögött 

Hát igen, nehéz elképzelni, hogy bármi is lehet a hatalmas víz fala mögött, ahol több mint 6 millió köbméternyi víz zúdul le percenként, éppen ezért elég veszélyes lenne belesni a víztömeg mögé. Azonban kanadai oldalon van egy olyan szöglet a Niagara folyópartján, ahonnan minden, ami a vízesés mögött van biztonságosan látható.

Azt tudtad, hogy a Columbia Pictures logóját bizony egy élő emberről mintázták?

Így van, mégpedig Jenny Josephről, aki már 1924 óta tölti be ezt a szerepet. Egyszer nyilatkozott is arról, hogy milyen érzés számára ez a pozíció; “Amikor moziba megyek, megkapom a 15 perc hírnevemet. A gyerekek nagyon élvezik ezt.”  Az is kiderült, hogy az ikonikus kép valószínűleg ebéd közben készülhetett.

Belegondoltál már, hogy mi lehetett a Tádzs Mahal eredeti szerepe? 

Sokan nem tudják, de India legismertebb nevezetességét még Shan Jahan császár építtette 1632-ben, azzal a céllal, hogy az épület majd mauzóleum lesz. Ennek oka nem más, minthogy a császár kedvenc felesége meghalt, az uralkodó pedig méltó nyughelyet akart számára építeni.

Gondoltad volna mennyi olyan dolog létezik, amiről kérdések merülnek fel az emberekben? Gondolatébresztő érdekességekért KATTINTS >>>

Sydney Operaház

Belegondolni is sok, de gondolj bele, hogy a Sydney-i Operaházat évente több mint 8 millióan látogatják! Azonban a látogatók nagy része nem is az előadásokra kíváncsi igazán, hanem a színházat szeretnék megcsodálni belülről. Az épület nem csak a földről nézve lenyűgöző! Ha felülről tekintjük meg az operaházat, a gyönyörű fehér design még szembetűnőbb lesz!

Gondoltad volna mennyi olyan dolog létezik, amiről kérdések merülnek fel az emberekben? Gondolatébresztő érdekességekért KATTINTS >>>

Neked is van egy-egy hasonló érdekességről tudomásod, ami érdekelhet másokat is? Osszd meg Velünk, várjuk a hozzászólásod a cikkhez!


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá