Minden Ami Külföld | USA, egyenes út zöldkártyával - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
 • A zöldkártya lottó a legegyszerűbb módja annak, hogy legálisan telepedj le az USA-ban! Nézzük mire lesz szükség! JELENTKEZÉS FELTÉTELEI >>>

USA, egyenes út zöldkártyával

Itt van ősz, itt van újra…ha az USA-ról van szó, akkor ez  egyet jelent, Na mivel? Pontosan! ZÖLDKÁRTYA LOTTÓ!!! Fogadjunk, hogy Te is gondolkoztál már rajta, hogy mégis hogyan kellene új életet próbálni az USA-ban?!

Írta: Panna – Minden Ami Külföld

Na igen. Nem egyszerű. De szerencsére Magyarország rajta van a kiváltságos országok listáján! Szóval nézzük is meg mire lesz szükséged a szerencsét leszámítva ahhoz, hogy a kiválasztottak között láthasd a neved jövőre!

Mire is jó a zöldkártya?

Azt bizonyára Te is tudtad, hogy az amerikai állam minden évben több ezer zöldkártyát biztosít különböző országok állampolgárainak, hogy számukra is elérhető legyen az amerikai álom megvalósítása, ennek a hivatalos neve DV (Diversity Visa) Lottery. Azonban egyik ország sem kaphatja meg a rendelkezésre álló DV-k több, mint hét százalékát. Ez viszont, csak azokra az országokra érvényes, ahonnan alacsony a bevándorlás aránya az Egyesült Államokba, ugyanis azok az országok, ahonnan az elmúlt 5 évben több, mint 50 ezren vándoroltak be, nem jogosultak a lottón való részvételre.Ez is bizonyítja, hogy programra való jelentkezés, szigorú feltételekhez kötött. Minden DV-jelöltnek meg kell felelnie a DV-program oktatási/ munkatapasztalatra vonatkozó követelményeinek.

Ezek a következők lehetnek: legalább középiskolai végzettség vagy azzal egyenértékű végzettség, formális általános és középiskolai tanulmányok elvégzése.

VAGY

Az elmúlt öt éven belül két éves munkatapasztalat olyan szakmában, amelyhez képzés vagy tapasztalat szükséges. Továbbá az angol nyelv ismerete sem elhanyagolható tényező, ha úgy érzed még van mit fejleszteni  a tudásodon, keresd Évit, aki gyorsan és hatékonyan fog tudni Téged felkészíteni!

A pályázatot minden résztvevőnek elektronikusan kell benyújtania, ezt 2022-ben október 5-től november 8-ig tudod megtenni, de egy személy csak egy nevezést adhat le!

A zöldkártya lottó a legegyszerűbb módja annak, hogy legálisan telepedj le az USA-ban! Nézzük mire lesz szükség! JELENTKEZÉS FELTÉTELEI>>>

Elektronikus űrlap kitöltése

Küldd el az elektronikus vízumbejelentő űrlapod a dvprogram.state.gov oldalon! Vigyázz, mert ha a kitöltés hiányos, a jelentkezésed automatikusan elutasításra kerül!

Az űrlap kitöltését, te végezd el vagy, ha segítséget kérsz mindenképpen legyél jelen a regisztrálásnál!

Őrizd meg a visszaigazolást! Regisztrálás után kapni fogsz egy egyedi azonosító számot, amivel később hozzáférhetsz a státuszodhoz.

Ha szerencsét próbálsz a következő információkat biztosan meg kell majd adnod:

 • a nevedet – vezetéknév/családnév, keresztnév, középső név – pontosan úgy, ahogy az útleveledben szerepel.
 • a nemed – férfi vagy nő.
 • születési dátumod – nap, hónap, év.
 • születési helyed.
 •  az ország, ahol születtél
 • a DV-programra való jogosultság országa
 • az érvényes, még le nem járt útleveled száma, a kibocsátó ország és a lejárati ideje
 • a pályázók fényképe(i) – Friss fényképek (az elmúlt hat hónapban készültek) Rólad, a Te és a pályázók személyéről, házastársról és az összes gyermekről.

FONTOS!

Figyelj a követelmények betartására mindenhol úgy, ahogy a képnél is, mert sokaknak pontosan ez az a pont, ahol el szokott bukni a folyamat! A csatolt kép mindenképp feleljen meg az összes alábbi kritériumnak:

 • jó minőségű színes legyen
 • a következőképp méretezd: a fej 1 hüvelyk és 1 3/8 hüvelyk (22 mm és 35 mm) vagy 50 százalék közötti legyen, és a kép teljes magasságának 69 százaléka az áll aljától a fej tetejéig tartson.
 • egyszerű fehér vagy törtfehér háttér előtt készüljön.
 • teljes arccal, közvetlenül a fényképezőgép felé fordulva készüljön.
 • az arckifejezésed semleges legyen és mindkét szemmel nézz a kamerába
 • olyan ruházatban készítsd, amelyet általában napi szinten viselsz.
 • A képnek 6 hónapon belül kell készülnie
 • Postacím: város/város, kerület/ország/tartomány/állam, postai irányítószám/irányítószám, ország
 • az ország, ahol jelenleg élsz.
 • telefonszám ( ez nem kötelező).
 • e-mail cím 
 • az általad a mai napon elért legmagasabb iskolai végzettség
 • jelenlegi családi állapot.
 • gyermekek száma (Házas gyermekek és olyan gyermekek, akik a bejegyzés benyújtásakor már betöltötték a 21. életévüket, nem jogosultak a DV-programra.)

A sorsolás egy gép segítségével történik, ezáltal mindenki egyenlő esélyekkel indul. Részletesebb információkért keresd fel a USCIS hivatalos honlapját! 

És ne feledd, semmi sem lehetetlen! Ha egy amerikai életről álmodozol évek óta és még nem próbáltad a lottót vagy próbáltad, de nem sorsoltak ki, itt az ideje szerencsét próbálni (még egyszer)! 

Ha ez alkalommal sem húzzák ki a neved, és nem vesztegetnéd az idődet, érdemes lehet felkeresned Áront, aki amerikai bevándorlási-, munka- és cégjogászként tud segíteni Neked álmaid megvalósításában! 

Ne hagyd Magad becsapni!

Vannak oldalak, ahol egy bizonyos összeg ellenében engedik csak meg a jelentkezést. Vigyázz, mindenképp csakis a hivatalos oldalt használd, hiszen ez az egyetlen hely, ahol regisztrálni tudsz.

A REGISZTRÁCIÓ TELJESEN INGYENES!

Sok szerencsét kívánunk!


Tudtad?

Magyarországon évente átlagosan 20-22  ezer  ember nyújtja be a jelentkezést a lottóra, körülbelül 200 embert sorsolnak ki és ebből csak 90-10-an kapnak kézhez kártyát.


Források:

US Embassy

Greencard Lottery

USCIS

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá