Minden Ami Külföld | Hamiltont csak így lehet megállítani? - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • 1200x630orosznagydij
27 September 2020

Hamiltont csak így lehet megállítani?

Ismét újabb helyszínen folytatódott a forma 1 világjárása. Szocsiban a káprázatos orosz üdülő városban csaptak össze a pilóták. Monacóihoz hasonló szinte utcai pálya várta itt a pilótákat, egy olyan pálya, amit egész évben nem használnak, így iszonyú nehezen gumizódik fel és pokolian csúszós. Ez már az időmérőn is megtréfálta a versenyzőket, hiszen Vettel komolyan össze is törte Ferrariját a Q2 végén. Ennek eredménye egy kaotikus két perc lett, amikor a megmaradt mezőny próbálta meg beverekedni magát az időmérő utolsó etapjába. Hamilton kis híján elhasalt, mert a mindössze 1,4 másodperccel az etap leintése előtt kezdte meg a mért körét. Be is hozta a Mercédeszt a Q3- ba, ahol már nem volt meglepetés és izgalom, hiszen Hamilton pályacsúccsal, hiper idővel bérelte ki az első rajtkockát. Verstappen-nek sikerült meglepni a finn Bottast, és beékelődve a két merci közé a második helyről rajtolhatott. A ferrarik egyike sem jutott be az első tízbe, mint már fentebb említettem Vettel rommá is törte a kocsiját. 

A verseny amilyen izgalmasan kezdődött, olyan hamar unalomba is fulladt. Úgy nézett ki, hogy megismétlődik a toszkán „roncsderby”, mert már az első kanyarokban két komoly ütközés is volt és két autótól búcsúzhattunk is. (Mclaren, Racing pint) A romeltakarítást követően Hamilton még a verseny elején vizsgált két szabálytalansága meghozta eredményét és 10 másodperc büntetést kapott. (egyszerűen megállt a pályán rajtot gyakorolni, feltartva ezzel mindenkit) Megnyílt az út Bottas győzelme előtt, aki ma végre élt a lehetőséggel. Hibátlanul a leggyorsabb körért járó bónuszt is bezsebelve megnyerte a hetedik orosz nagydíjat. Nem akarok kötözködni, de régen volt ilyen unalmas verseny, és ez Hamilton rovására írható. Megkapta ugyan a már említett büntetést, ami teljesen vitathatatlan, de így is lett volna esélye akár a második helyet is megcsípni. Befutott ugyan harmadiknak, de teljesen motiválatlanul vezetett, mint egy sértődött kisfiú, akinek elvették a játékát. Ő nagyon izgalmassá tehette volna a verseny végső szakaszát, érdekes küzdelmet mutathattak volna Verstappen-nel a második helyért. 

Ferraris Leclerc megint csodát tett. Nem értem,hogy csinálja, de hatodik helyre behozta a borzasztóan vezethető és gyenge F1000-et. Vettel meg még a sereghajtókkal is csak ,úgy ahogy boldogult. Kíváncsi leszek, hogy jövőre az Aston Martin színeiben mit fog produkálni. Én nagy Vettel rajongó vagyok, de amit mostanában művel az tényleg kritikán aluli, nem méltó egy négyszeres világbajnokhoz. Szorítok neki, hogy jövőre „új életet” kezdve, megint a régi formáját hozza. 

Két hét múlva Németországban csapnak újra össze a fiúk. Úgy látom, hogy Hamilton csak saját magát képes megverni a többiek számára szinte érinthetetlen. Ha nem hibázik, követ el ilyen ostoba szabálytalanságokat, mint Oroszországban nem lehet megállítani. Már most sporttörténelmet írt, és hol van még a pályája vége…

Szólj hozzá