Minden Ami Külföld | Használt autót vennél Ausztráliában? - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • mindenamikulfoldautovasarlasausztraliabanfo1

Használt autót vennél Ausztráliában?

Az ausztrál használt autópiac teljesen más, mint a magyar. Az árak és a minőség teljesen fordított arányban van, mint nálunk. Ausztráliában kedvező áron, nagyon jó minőségű autót találhatunk, leginkább japán gyártók kínálatából. Ez nem véletlen, mert Japán az ausztrál kontinens egyik legfontosabb gazdasági partnere.– Kosza írása

Ha úgy alakul az életed, hogy eljutsz a legkisebb kontinensre és hosszabb időt töltesz ott, akkor íme néhány példa ha jó használt autóval akarod róni a végtelen utakat. 

Mazda 6-os

Természetesen a japán ipar egyik remekével kezdek. 2002-ben jelent meg az ausztrál utakon és méltó vetélytársa a Toyota Camrinak. Megjelenése tekintélyt parancsoló és egyben sportos is. Talán ez a legjobb választás, ha egy komoly sedanra vágyunk. Nem csak a megjelenése tekintélyt parancsoló, hanem a megbízhatósága is kiemeli. Könnyen kezelhető és vezethető. Mivel nem volt a céges flották “kedvence” így ha ilyenre esik a választásunk nem kell félnünk, hogy nagyon sok kilométer futottba botlunk bele. Nagycsaládosok részére a kombi kivitel is ajánlott, ami bár nem olyan fiatalos, mint a sedan, de a vezetési élményben ugyanezt nyújtja. 

Honda Civic

Hosszú ideig a Honda képviselte a megbízhatóság és minőségi autózás fogalmát Ausztráliában. Az, hogy már nem így van nem annak az oka, hogy a Honda alább adott volna ezekből az értékekből, hanem a többi gyártó zárkózott fel. 

Ha agresszív megjelenésű, fiatalos, sportos rohangálós kis autóra vágysz, akkor a legjobb választás a Honda Civic. Autó “gyilkosoknak” is bátran ajánlom, mert bár nem egyszerű kinyírni, ha mégis sikerül, akkor egyszerű szerelhetősége lehetővé teszi, hogy ne kelljen egy vagyont rá költeni. 

Hyundai I30

A fentebb említett Civic legnagyobb ellenfele. A Hyundai sokáig a megbízhatatlanság jelképe volt, de pont az I30 megjelenésével sikerült ezt a rossz hírnevet lerombolniuk. Manapság már ha megkérdezünk egy ausztrált, hogy mi jut eszébe a Hyundai név hallatán akkor a következőt hallhatjuk: “jó, olcsó, megbízható, stabil”

A koreai márka már kezdi elérni a japán minőséget, sőt sokan úgy tartják, hogy a legjobban ötvözi a japán és az európai autóipar erősségeit. Megjelenése még nem veheti fel a versenyt Civic formájával, annál sokkal “maradibb”, szürke. Ha olcsó és könnyen fenntartható autót szeretnénk, akkor az I30 kiváló választás.

Subaru Outback

A boxer motor SUV jelenleg a legjobb választás, ha ilyen autóra vágyunk. A többi nagy gyártó sem érti, hogy a viszonylag kicsinek nevezhető japán cég, hogyan tud ilyen megbízható, jó megjelenésű, megfizethető autókat gyártani. Az outback mint legtöbb Suv természetesen nem rendelkezik igazi terepjáró képességgel. Viszont masszív felépítése, megbízhatósága kényelme mindezt feledteti. Nagycsaládosok számára a legideálisabb választás ha nagy teret, kényelmet, vezethetőséget tartják a legfontosabbnak. 

Mitsubishi Mirage

A mindössze 900 kg-os autó leggazdaságosabb az eddig említett autók közül. Alacsony fogyasztás, minimális szervízigény, mégis kényelmes és jó vezethetőségi élmény jellemzi a Mirage-t. Városi közlekedésre, gyerekek iskolába, óvodába szállítására, parkolásra nincs ennél jobb megoldás! Felszereltsége, biztonsági tulajdonságai vetekszik bármely eddigi téglával. Fiatalok és kezdő vezetők számára tudom ajánlani. 

Hyundai Tiburon

Tiburon minden csak nem gazdaságos és kis fogyasztású. Ezt azoknak ajánlom, akik nem akarnak kompromisszumot kötni és kell nekik az erő és a sebesség, de azért még megfizethető áron. Ez egy igazi kis agresszív sport coupe. Ha nem vigyázunk nem csak a benzinre és a szervizre fog rámenni a gatyánk, hanem a bírságokra is. Ausztráliában nagyon komolyan veszik a gyorshajtást és iszonyú összegre büntetnek, már ha nem vonják be a jogosítványunkat azonnal. 

Természetesen szinte az összes nagy márka képviselteti magát Ausztráliában, tehát nyugodtan válogathatunk. Azokat próbáltam nektek összeszedni, amikről a leginkább jó visszajelzéseket hallottam az ottani használt autó piacról. 

Ha Ausztrália a cél keresd regisztrált partnerünket, hogy megtudd a lehetőségeid!

Ide kattintva fel tudod venni Vele a kapcsolatot!

Forrás: https://www.carsguide.com.au/car-advice/10-of-the-most-reliable-used-cars-in-australia-79191

Szólj hozzá