Minden Ami Külföld | Julian Assange kém? - Minden ami külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Julian Assange a kem Minden ami kulfold

Julian Assange kém?

Wikileaks alapítója már évek óta „menekülésben” van. Mint tudjuk Ő volt, aki több ezer titkos kormány dokumentumot tett közzé, és ennek hatására űzött vad lett. Igen ám de ez felvet egy sor kínos kérdést. Például miért kell bizonyos anyagokat elrejteni az emberek elől? Azzal egyet értek, hogy olyan információkat nem szabad megosztani még az ellenséggel is, ami felfedi bizonyos beépített emberek kilétét, vagy titkos küldetésekben részt vett katonák nevét. Erről tényleg nem kell tudnunk, mert ezek az emberek a mi védelmüket látják el a titkos feladatok végrehajtásával. Arról azonban már tudni kell a népnek is, hogy egy-egy háború mögött milyen valós érdekek is állnak és nem csak a propaganda duma kell nekünk. Vagy hogy a kormányok az érdekünkben milyen nem éppen legális vagy törvényes dolgokat tesznek meg. -Kosza írása

Véleményem szerint Assanget igen is felelősségre kell vonni, de csak az olyan kiszivárogtatások miatt, amik emberek életét követelték, vagy veszélyeztették. Neki köszönhető például, hogy az oroszoknál kémkedő mélyen beépült CIA ügynököt épp, hogy ki tudták élve menekíteni. Tény, hogy azóta az orosz titkosszolgálatok Assangenak köszönhetően több nyugati ügynököt vontak ki a forgalomból és mondhatni kicsit feléjük billent a mérleg. Na ezért mindenképpen felelnie kell, mert nem csak azokat az emberek veszélyeztette, akiket név szerint említett, hanem hosszútávon komoly gazdasági és katonai károkat okozhat a NATO- NAK és persze az USA-nak. Ezek fényében kémkedéssel igenis meg lehet vádolni és el lehetne ítélni. 

Az olyan anyagok miatt, amik viszont csak kellemetlen helyzetbe hozták a kormányokat, mert a demagógia mögött megjelent a valós szándék, ott már inkább hősnek nevezhető. Ezeket igen is nyilvánosságra kell hozni ha valakinek a kezébe kerül, mert a hazugságokat igen is fel kell tárni. A választóknak igen is tudnia kell, hogy a kormányuk miként dolgozik értük, milyen valós szándékok és érdekek hajtják irányítják. Ezek véleményem szerint, még ha negatív színben is tüntetnek fel kormányokat, viszont nem biztos, hogy ha megértik az emberek mit miért is tettek még jól is sülhet el. 

Most nagyon durvát fogok mondani. Sokat gondolkodtam azon, hogy Trump elnök, akinek érezni kellett, hogy nem igazán van esélye az újabb elnökség megszerzésére, miért nem lépett fel komolyabban mikor elkezdődtek a lázongások az Amerikai nagyvárosokban. Bárki bármit mond a nép igen is szereti keménykezű vezetőket. Ha ott bevállalja, hogy nem hagyja elburjánzani a rombolást és igen keményen lép fel, akkor valószínű a választásokat akkor sem zsebeli be, de a történelembe bevonult volna, mint valaki, aki mert is tenni valamit nem csak beszélt. 

Assangera visszatérve

Az őt védők arra hivatkoznak, hogy szólásszabadság, meg demokrácia. Értem én, de azért a szólásszabadságnak is vannak határai. Az, hogy megbántunk valakit, vagy kellemetlenséget okozunk, az talán még belefér, de azért az életét ne veszélyeztessük már. Assange bizonyos értelemben jól tette amit tett, hogy felvilágosította az embereket, de nevesíteni nem szabadott volna. Lehet csak nem olvasta el, miket is jelentetett meg, de ha ez így van, akkor meg körültekintőbbnek kellett volna lennie, ha már ilyen kényes adatokat kezd el nyilvánosságra hozni. 

Tehát szerintem kémként, meg lehet hurcolni, de csak a nevesített adatok kiadása miatt. A többi igenis tartozik a népre is! Hiszen ne feledjük, hogy a kormány van a népért és nem fordítva, és igenis a kormánynak kell tartani a néptől, ha nem megfelelően kormányoz és nem a népnek a kormánytól! 

A mai világban meg egyébként is egyre nehezebb bármit is titokban tartani.

Szólj hozzá