Minden Ami Külföld | Kapcsolatban vagy egyedül? Mindegy... az orgazmus a lényeg! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Klitoristudatosság, orgazmusszakadék, egy világnap eredete és kedvcsináló. TÖBB ORGAZMUSSAL egy boldogabb világért?!

Kapcsolatban vagy egyedül? Mindegy… az orgazmus a lényeg!

Mondhatnám egy ilyen jeles világnapon szexeljen mindenki….na de mégsem gondolhatok csak azokra, akik párkapcsolatban élnek illetve tuti akadhatna ma partnere, akivel összebújhat.

Rossz érzést váltana ki az egyedülállókból vagy azokból is, akik távol vannak épp párjuktól. De gondolhatnánk itt azokra is, akik még soha nem élték át az igazi orgazmus örömét…

Írta: Niki – Minden Ami Külföld

Egyébként nem mondom, hogy erőltesd, hisz lehet, hogy Te épp nem kívánod, – pont ma. De mire a cikk végére érsz, lehet, hogy mégis?! 😉

AZ ORGAZMUS VILÁGNAPJA

Ha jól esne és van is partnered, akkor szeretkezésre fel! Arra persze azért ügyeljetek, hogy nem kell túlságosan rágörcsölni az orgazmusra, mert az nem mindig vezet jóra…

Ha netán egyedül töltöd a napot, akkor sincs vész! Elvégre manapság nem győznek hangot adni annak, hogy mennyire oda kell figyelni önmagunkra, hogy foglalkozni kell saját testi-lelki épségünkkel, hogy jól legyünk a bőrünkben. Na kérem az orgazmust sem kell (vagy lehet csakis) mástól várni. Tabunak számító téma néhol a maszturbáció: persze főleg nőknél, a férfiak esetében szinte természetesnek vett tény. Abban egyetérthetünk, hogy hölgyek között viszont sokkal többnek kellene tudatosítania magában, hogy nem bűn örömet okozni saját magának.

MASZTURBÁLJ!

Ne fogd vissza magad! Hangolódj rá egy kicsit, figyeld magad, a gondolataid és máris élvezetes lehet az egyedüllét is.

Bizony ma, Augusztus 8-a az orgazmusé

Egyesek szerint az orgazmus világnapját 2006-ban Donna Sheehan és Paul Reffell, két békéért folytatott aktivista hozta létre, akik úgy vélték, “hogy a szinte egyidejű szexuális élvezethez kapcsolódó pozitív gondolatok nagyobb mennyisége megváltoztathatja a Föld energiáit és ezáltal csökkentheti az agresszió és erőszak veszélyes szintjét,” – hisz alapvetően több orgazmussal az emberek boldogabbak lesznek és kevésbé erőszakosak.


Mások szerint a világnap Dél-Amerikából ered, ahol az ünnep ötlete 2007-ben egy tanácsnok, Arimateo Dantas kezdeményezésével jött, aki biztatni szerette volna a helyi férjeket, hogy elégítsék ki házastársaikat. Ő saját maga azt is bevallotta, neki is törlesztenie kell „szexuális adósságát” felesége felé. Ez az akció elérte fő célját Braziliában: a női orgazmusról, a női testről és a szexedukáció fontosságáról való tudatosságnövelést és rendkívül sebesen terjedt a határon túlra is. Mára már számos országban ünneplik a női orgazmus világnapját!


Napjainkban a világnapjának fő célja, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét egy olyan problémára, amely sok nőt érint és házaséletükkel együtt férjeiket is érint: a diszorgazmiát (az orgazmus hiánya a szex alatt) és az anorgazmát. Az orgazmus hiány jelensége persze sokkal jobban érinti a nőket, mint a férfiakat.


Egyes felmérések szerint ha egy nő nem vagy nehezen tud elmenni szex közben, az azért is lehet, mert túl messze van a csikló a hüvelybemenettől – állapította meg Kim Wallen amerikai kutató. A legjobb, ha a távolság két és fél centin belül van 😉

Nemek közti orgazmusszakadék

Antoni Rita egy korábbi cikkében említést tesz erről (orgasm gap) az ‘újfajta’ jelenségről. Ez a kifejezés a nemek közti bérszakadék (gender-wage gap) mintájára jött létre és a Floridai Egyetem egyik professzora, Dr. Laurie Mintz találta ki, aki a probléma megoldása érdekében könyvet is írt a klitorisztudatosság („cliteracy”) fontosságáról.


A felmérés eredményei alapján egyértelműen növelte a rendszeres orgazmus esélyét nőknél többek közt a párkapcsolattal való általános elégedettség, a nyílt kommunikáció a szexről, akár szex közben is, valamint a fantáziák kiélése, a csókolózás, és a nemiszerv kézzel vagy nyelvvel való izgatása. Azért meg kell hagyni, hogy a csikló ‘működéséhez’ nem kell atomfizika, de a nőnek mindenképp meg kell ismernie a saját testét és vágyairól partnerével beszélni, hogy ő is “meg tudja tanulni” kielégíteni őt.

Klitoristudatosság, orgazmusszakadék, egy világnap eredete és kedvcsináló. TÖBB ORGAZMUSSAL egy boldogabb világért?!

Valljuk be, elég sok nő több esetben színleli az orgazmust. Néha vicces és egyben szomorú történeteket olvasni erről, pedig saját bevallásuk szerint is a nők körülbelül 75%-ának a fürdőszobai pipere dolgai közt helyet kapnak a különböző gyönyörre segítő önkielégítő eszközök is. Csak különböző okokra hivatkozva nem mindenki használja ezeket a párjával együtt, közösen.

Kedvcsináló

Hogy kapjunk nagyobb kedvet a szexhez? Van aki a pornóra esküszik, de ha a romantikusabb vonalon maradnál, akkor egy kis falatozgatás, főzés is nagyban hozzá tud járulni a szexre hangolódáshoz. Többek közt a sovány húsok, osztriga, tenger gyümölcsei, halolaj, chili és az étcsoki. Ha ezek a hozzávalók szerepelnek a recept listádon, biztos lehetsz benne, hogy kellőképp növelik a libidót és egyengetik az utat egy intenzív és orgazmussal teli együttléthez. A szénhidrátokkal és a koffeinnel viszont vigyázz, hisz pont az ellenkezőjét érheted el velük!

Szex

Akárhogy is, az orgazmusnak, a szexuális csúcsnak számos kedvező élettani hatása van, testünkre lelkünkre egyaránt pozitívan hat! Ünnepeljétek hát az orgazmus világnapját ma ennek fényében, akár van partnerrel, akár egyedül, a cél a kielégülés. Orgazmusra fel!


Tudtad?

  • számítások szerint a világon naponta több mint két és fél milliárd orgazmust élnek át férfiak és nők. Ez több mint százmillió kielégülés óránként, vagy másként fogalmazva minden percben másfél millió orgazmust jelent!
  • az orgazmus fájdalomcsillapító hatású – legalábbis rövid távon. Ilyenkor oxytocin hormon termelődik, ami után a test ellazul és sokkal mélyebb és pihentetőbb lesz az éjszakai alvás. Már szex közben is átlagosan 75 százalékkal emelkedik az ember fájdalomküszöbe – egy amerikai kísérlet szerint
  • HOSSZABB ORGAZMUST SZERETNÉL? A férfiaknál az élvezés 3-tól 12 másodpercig tarthat. Ahhoz, hogy valaki átlagosan tíz másodpercesre nyújtsa az orgazmusát, rendszeresen kell gyakorolni és légzési technikákat alkalmaznia. Hölgyek akár fél percig is szörfölhetnek a kéj hullámain.
  • további érdekesség, hogy a sertés disznó esetében 30 perces is lehet az orgazmus!

Nincs más hátra, mint hogy orgazmusban gazdag világnapot kívánjunk!


ORGAZMUS TERÁPIA

Igen, létezik ‘orgazmus coach’ és nem is akármilyen sikerekre tud rávezetni a támogatásával! Andrea szerint a testeddel, szexualitásoddal kapcsolatos diszharmónia az élet minden területére képest hihetetlen módon kihatni. Ha szeretnéd megélni a biztonságot és a felszabadultságot ezekben a kihívásokkal teli időszakokban is, valamint szeretnéd végre letenni a régóta cipelt terheidet, hogy végre tényleg képes légy teljes mértékben élvezni az életet, akkor Andrea tud a lehető legjobb támogatód lenni. Keresd bizalommal, és fedezd fel mi mindenre vagy igazán képes! >>>


Forrás(ok):

Az orgazmus világnapja

Egyenlőség fontos a tárgyalóteremben és a hálószobában is

10 megdöbbentő dolog az orgazmusról


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá