Minden Ami Külföld | Karácsonyi filmgyűjtemény-Minden ami külföld - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • christmas hat and cinema objects on wooden background

Karácsonyi filmgyűjtemény-Minden ami külföld

Itt a karácsony! Sokan a jól megérdemelt finom menü után eltelítve megpihennek a kanapén és másra sincs erejük, minthogy bámuljanak valamit a képernyőn. De ha már karácsony, akkor legyen már valami ünnepi film ha lehet. Nem? – Farkas Richárd írása

Szerencsére a karácsonyi filmek kínálata nem merül ki a Reszkessetek betörők és hasonló társaiban. Minden műfajban találunk kedvünkre valót a vígjátéktól a horrorig. Ezekből szeretném nektek az én kedvenceimet bemutatni, persze biztos akadnak ennél jobbak is. 

Vígjáték

Kezdjük a legkönnyedebb műfajjal a vígjátékkal. Nekem itt egyértelműen a „Megjött apuci” második része viszi a prímet. Már az első is frenetikus volt számomra, de hogy egy ilyen furcsa, mondhatni idióta családi miliőt a karácsonyi ünnepek amúgy sem zökkenőmentes környezetébe helyeztek, szinte biztosította, hogy nem fognak túl sokat pihenni a rekeszizmaink. Szerintem a színészek is hihetetlenül élvezték a szinte megállás nélküli bolondozást, és hogy a nagypapákat is beemelték a képbe nagy ötlet volt. Ahogy a kislány a nagypapa támogatásával megpróbálja levadászni szinte izzó szemmel a karácsonyi pulykát. Nézzétek meg ha nem láttátok, ha meg igen akkor ismételjétek meg! 

Horror-vígjáték

Tudom kicsit el vagyok maradva, de nekem még mindig a Szörnyecskék a kedvenc filmem ebben a műfajban. Szerintem ezt szinte mindenki látta már, sőt ha jól hallottam nemsokára újra forgatnak belőle filmet, de az eredeti kissé bugyuta, de nagyon aranyos ,visz nálam mindent. Olyan hihetetlen ahogy azokból a kis aranyos lényekből egy véletlen „baleset” vérengző szörnyeket csinál. Még alámondásosan láttam először, de így is a kedvencem lett és maradt. 

Klasszikus

A karácsonyi ének, Dickens hihetlen remekműve. Több feldolgozás is készült belőle, de lényeg szinte minden megmarad, legyen az drámai, vagy vígjáték feldolgozás. Nekem a Bill Murray féle könnyedebb tetszett leginkább. Ahogy a három karácsonyi szellem a múlt jelen jövő utazásra viszi hősünket és megmutatja, mit hol rontott el, hogy kéne másképp csinálni, hogy ne egy magányos mogorva emberként végezze, aki még a karácsony szent ünnepét is magányosan tölti. Sokat lehet belőle tanulni és elfogadni, hogy a pénz a hatalom önmagában semmit sem ér, ha nem osztjuk meg másokkal, és nem fordítjuk legalább egy részét mások megsegítésére. 

red christmas balls and cinema objects on wooden background

Véres horror

A Csendes éj, halálos éj eltérően a fentebb említett szörnyecskéktől nem igen hordoz magában kedves vicces jelenetek. Ez egy igazi véres brutális horror, ami az ünnepekre helyezi egy gyerekkori traumát megélt ember bekattanását. Főhősünk szüleit gyerekkorában lemészárolta egy télapó jelmezes rabló és ennek hatására kedvenc foglalatossága az lesz, hogy karácsony éjjelén mindenkit elpusztít, aki csak szembe jön vele az utcán vagy az útjába kerül. Csak akkor érdemes megnézni, ha tényleg véres filmmel szeretnétek kipihenni a karácsonyi túlevés fáradalmait. 

Sci-fi

Dr. Who 10 évad 1. rész

Na most ez totál elmebeteg 50 perces szösszenet. A télapó a kedves krampuszai jól felfegyverezve a rénszarvasok által repített szánon minden gonoszt szétlőve mentik meg főhőseink életét. Vagy mégsem. Lehet ez csak egy rémálom? Nekem összességében tetszik ez rész, mint ahogy az egész sorozat a nagy kedvenceim közé tartozik, úgyhogy csak ajánlani tudom, ha valaki tényleg szeretné kipihenni magát és gondolkodni sem akar csak bámulni a képernyőt.

Mese

Mi a Manó? Ez a címe és nem egy kérdés. Will Ferrell. Szerintem elég ennyi egy jó vígjátékhoz mesés köntösbe öltöztetve. A „kis” krampusz akit a több mint 190 cm es Ferrell játszik visszakerül az északi sarkról a való világba és be kell illeszkednie egy a karácsony szellemét, egy semmiben sem hivö családba. Érdemes megnézni akár felnőtt fejjel is, mert sok megmosolyogtató rész mellett, azért rendesen el is gondolkodtatja, az embert, hogy miért is nem tudjuk megélni az ünnepeket úgy ahogy illene? Miért fontosabb még ekkor is a karrier, a magamutogatás? Miért nem tudunk már hinni semmiben ha felnőttünk? A vége meg kifejezetten tetszett, hogy még a mikulás is csak akkor tudja teljesíteni a feladatát, ha megfelelő érzelmi támogatást kap… Érdemes megnézni a gyerkőcökkel együtt!

Animációs

Polár Expressz. Imádom!!! Szerintem a legjobb karácsonyi film, amit valaha készítettek. Izgalom, ünneplés, betekintés a karácsonyi készülődés titkaiba, csodálatos körítéssel. Ahogy végig utazunk az északi sarkig a télapó lakhelyéig, hegyen völgyön át, kihívásokkal karöltve egyszerűen leveszi az embert a lábáról. Megismerhetjük a télapó „gyárát” ahol a sok sok ajándék készül a gyerekeknek és felnőtteknek is természetesen.  Ezt mindenképpen nézzétek meg! Még ma! Akkor is ha már láttátok! 

Szólj hozzá