Minden Ami Külföld | Kritizálnék egy kicsit… -Minden ami külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • godzillakongmindenamikulfoldfo

Kritizálnék egy kicsit…

Nagy rajongója vagyok a “szörnyfilmeknek” így nem csoda, hogy pokoli türelmetlenül vártam Godzilla legújabb felbukkanását, hiszen nem mással, mint King Kong-gal engedték össze. 

Egyik este sikerült megnéznem a filmet és teljesen elhültem rajta. Tényleg ennyire meghülyült az emberiség? A felnőttkor együtt jár az ostobasággal? Csak a gyerekek és a fogyatékkal élők képesek megmenteni minket a katasztrófától és leginkább saját maguntól? 

Tudom, hogy a történet nem sokat számít egy ilyen alkotás esetében és magam sem vártam tőle sokat, de azért nem nyomják már az arcunkba a full kretént! 

Godzilla fogja magát meglátogatja Pensacolat és lerombol egy gyáregységet aztán, mint aki jól végezte a dolgát eltűnik a habokban.

Szinte senkinek nem tűnik fel, hogy Godzilla, aki eddig az emberiséget védte a maga módján, most miért is tesz ilyet, és azonnal kijelentik, hogy Ő az új ellenség. Hát igen…

Kezdem én is azt hinni, hogy igaz az a mondás, hogy nem becsüljük eléggé alá az emberi értelmet. Még szerencse, hogy két tinédzser meg egy fekete összeesküvés mániákus gondolkodni és képes, és feltűnik nekik, hogy azért itt valami nem stimmel és elkezdenek kicsit kutakodni. Hiába jelzik aggályaikat a döntéshozókkal szóra sem méltatják őket és csak azzal vannak elfoglalva, hogy akkor most hogyan is lehetne a Titánt elpusztítani!? Így jön a képbe Kong, aki egy “rezervátumban” tengeti napjait emberi felügyelet mellett, egy tudós és egy süketnéma kislány társaságban. Neki kéne elvezetni az embereket a Titánok szülőhelyére, a föld közepébe, hogy az ott lévő energiát felhasználva rendezhessék Godzillát, de leginkább mindenkit, aki az emberi hülyeség útjába áll és kicsit is segíteni akar, akár magunkkal szemben is.

Kongot elindítják, az északi sark felé egy hatalmas flotta kíséretében, hiszen tudják, hogy Godzilla azért nem fogja tétlenűl nézni, hogy Kong csak úgy flangáljon a világban, maradjon csak a kis szigetén. Fel is bukkan a tengerből és szépen szanálja a flottát és Kongot is. Szerencse, hogy süket néma kislány kommunikál a majommal. Óriási huszárvágással lekapcsolnak minden energiát és ezzel elhitetik Godzillával, hogy győzött. Teljesen hülyére veszik szegényt! Most komolyan ilyennel át lehet verni egy lényt, aki a világ bármely részéről megérzi, ha veszély fenyeget?! Na ja… Sima ügy! 

Kongot valahogy sikerül eljuttatni az északi sarkra, bár erről nem esik szó mégis hogyan, ha Godzilla lesben állva figyel. Eljutnak azt kész! 

A majom segítségével megtalálják a lejáratot a Titánok világába a hőn áhított energia hordozóért, ami a Titánokat is élteti. Természetesen a néma kislány is velük tart, hogy valaki azért tarts már “szóval” Kongot ha véletlenül gond lenne. 

Nyomozó fiataljaink eközben fekete társukkal karöltve felkeresik a helyet amit Godzilla még a legelején lerombolt és lássatok csodát rábukkantak arra dologra, ami ennyire kiborította a fő Titánt. Kár hogy nem végzet jó munkát, mert csak a felszínt rombolta szét és a mélyben tovább fojtatják a sunyiskodást. Megismerhetjük a tervet is! Egy robot godzilla ami majd minden titánt sarokba küld, persze emberi irányítással. A géphez azonban kell a titánok energiája, mert különben csak egy fémkupac. Na tessék mér megint az emberek keverik itt a kulimászt, és miattuk kell a Godzillának és Kongnak egymásnak esni. Természetesen mikor a két Titán rájön, hogy “megtréfálták” őket, akkor vált váll vetve kezdik “szétszerelni” a robot szörnyet, ami persze kicsúszik az emberek irányítása alól és önállóan kezd pusztításba. Nagy szerencsénkre a Tinédzserek hekker tudásának köszönhetően sikerül annyira lelassítani a fém monstrumot, hogy a szó legszorosabb értelmében Kong és Godzilla apró darabokra szedje.  Elnézést, hogy ennyire belementem a részletekbe, de mint látjátok nem egy bonyolult sztori. A látvány elég jó szerencsére nem korom sötétben harcolnak a Titánok. Szépen kidolgozottak az akció és csatajelenetek és egy ilyen filmnél talán ez a legfontosabb!

Amit én leszűrtem a filmből: 

A felnőttek, mint gondolkodásra képtelenek, teljesen korlátoltak, mondhatni érzelmi analfabéták. 

A fiatalok akik meg tudnak menteni minket bárminemű katasztrófától, hiszen bár még alig van élettapasztalatuk mindent jól átlátnak és mindenhez értenek. Jajjj… a kedvencem! Minden veszélyes helyzetben a lány megy előre, a fiúk férfiak csak követik. Ő megy be az ajtón először, ő lép ki az új helyszíneken elsőnek a járműből, ha veszélyt éreznek ő deríti fel. 

Ez is érdekes nem?!

A másik nagyon fontos amit megtanultam a filmből, hogy ha valaki segít nekünk, vigyázz ránk, akkor előbb utóbb ellenséggé válik és el kell pusztítani, mert ha képes vigyázni ránk akkor biztos erősebb, tehát előbb utóbb veszélyes lesz ránk nézve. Vagy nem… 

A filmet egyébként érdemes megnézni, ha ezek a hülyeségek nem lennének benne, akkor nekem kifejezetten tetszett volna.

Jó szórakozást hozzá!

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

Szólj hozzá