Minden Ami Külföld | Megölhetjük-e a földet? - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Adults are sending the world to babies. Concept day earth Save the world save environment The world is in the grass of the green bokeh background

Megölhetjük-e a földet?

Manapság nagyon divatos a környezetvédelem, hogy majd mi megmentjük a világot! Kitől is kéne megmenteni? Pont saját magunktól, mert mi vagyunk, akik olyan brutálisan kihasználjuk a föld energia tartalékait, hogy abból már baj lesz! Én nem aggódom, mert meggyőződésem, hogy esélyünk sincs, még csak komolyabb kárt sem tennünk a szülőbolygónkban. Ha már túllépünk egy határt majd földanya ad nekünk egy olyan pofont, hogy abból már nem állunk talpra. Küld egy kellemes vírus, vagy valami egyéb „kedvességet”, hogy megszabaduljon tőlünk.-Kosza írása

Divatos az autósokat, fuvarozókat, szállítmányozókat, utazni vágyókat szapulni, hogy nem kell még a WC-re is benzint zabálva menni. Nem kell a világot járni, maradj otthona a fenekeden, vagy menj evezős csónakkal, esetleg fiákerrel .  Értem én a problémát, de egy valami nem jut eszébe ezeknek az embereknek. Ha csak egy kicsit is visszaesne a gépjárművek forgalma, és nem növekedne évről évre, az egész világgazdaság lenne gondban. Mert lehet tagadni, de igen is gépipar és az ehhez kacsolódó „melléktevékenységek” (olajtermelés, vasgyártás, stb) nélkül a mai civilizált világ nem tudna működni. Nem azért mert lehetetlen, hanem mert nem tudnánk tömegesen lemondani a már megszerzett kényelemről. A megújuló energia, pedig még olyan gyerekcipőben jár, hogy nem tudná azt a keresletet kielégíteni, ami jelenleg mutatkozik. Megszűnne a gyors utazás a repülés adta mobilizáció, illetve csak nagyon magas áron, egy bizonyos réteg engedhetné csak meg magának. Veszélyes a környezetszennyezés nem kétlem, de nem a földre, hanem ránk. Én úgy látom ,hogy egy elektromos autó a maga hangtalan suhanásával és veszélyes telepeivel, bár lehet, hogy nem olyan környezet szennyező (ebben nem vagyok biztos), de több gyalogos sétál alá, mert nem hallja, hogy jön. 

Számomra az is érdekes, hogy a biciklisták (nincs velük semmi bajom) nagyobb jogokat élveznek az utakon, mint az autósok, akik az útfenntartás legnagyobb költségeit viselik, mint például súlyadó, üzemanyag adó. Ha nincs megfelelő út, akkor biciklizni sem egyszerű a „kráterek” között. Ha már a fejlődésünk elért egy pontot, nem kéne visszafelé haladni, hogy járjunk gyalog, meg kerékpárral, vagy talán lóval!?  

A tengert szeljük vitorlás hajókkal, évekre kitolva az utazás idejét? 

Ne értsetek félre! Elfogadom ,hogy erre megoldást kell találni, de valljuk már be, hogy a saját érdekünkben és nem föld miatt. Nem vagyunk mi olyan erősek, hogy egy egész bolygót el tudjunk pusztítani. Nem lehet gyorsan áttérni teljesen a szél, vagy nap energiára, mert mint fentebb említettem a világgazdaság nem viselné el, valamit nagyon kis réteg engedhetné ezt meg. Komoly feszültségeket és akár háborúkat is eredményezhetne egy ilyen drasztikus lépés. Egy ilyen hirtelen átállás, kizökkenés a megszokott menetből elképzelhetetlen, nem is kéne erőltetni. Vigyázni azt kell, a környezetünkre amennyire lehetséges, de azért butaságokat ne akarjunk már véghez vinni! Lassan máglyán fogják megégetni, aki még létjogosultságot tulajdonít a belső égésű gépeknek.  

Hogy utaznának ilyen tömegek, megfizethető áron, gyorsan nagy távolságokra? Elérhetetlen lenne egy ausztrál, vagy japán kaland, legalább is annyi időt venne igénybe, amennyit nem tudnánk szabadságként kivenni. Ha már elértük ezeket a „kiváltságokat” akkor éljünk vele, és ne a földdel foglalkozzunk annyit hanem az emberekkel, a barátainkkal, családunkkal. Ne hanyagoljuk el őket, és ha messze is laknak pattanjunk autóba, vagy ha kell repülőre és látogassuk meg őket! Ne aggódjunk már annyit! A föld majd megoldja, mi ebbe nem igazán szólhatunk bele. De ha csak rettegünk, problémázunk, akkor pont a lényeg veszik el! A lényeg, hogy ÉLVEZZÜK AZ ÉLETET! Tapasztaljunk, ismerkedjünk, tanuljunk, utazzunk! 

Élvezzük az életet!

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

Szólj hozzá