Minden Ami Külföld | Mennyi az annyi Angliában?  - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld

Mennyi az annyi Angliában? 

Az utóbbi években rengeteg magyar döntött úgy, hogy Angliában folytatja az életét. De hogy mennyibe kerül az élet a szigetországban, arról elég keveset hallani. Most ebben segítünk Neked! Angliában élő magyarokkal beszélgettünk a külföldi élet költségeiről. – Paulikovics Réka írása

Józsi – Dél-Kelet London

Én Dél-Kelet Londonban éltem nem sokkal ezelőttig, egy házat béreltünk. Egy szoba plusz nappali, nagy konyha, előkert és hátsó kert. Ennek a bérleti díja akkor 1050 font volt egy hónapban. Ehhez jött hozzá a víz, villany, gáz és a council tax, ez így egyben körülbelül olyan 1350-1400 fontra jött ki. 

Ez az ár egy ekkora lakásra a hármas zónára és attól kifelé levő területekre vonatkozik Londonban. Természetesen ez azért mindig területfüggő, mert mondjuk, ha ugyanez a lakás Richmond környékén van, akkor azért jóval drágább. Vagy hogyha már bent vagyunk az 1-es vagy 2-es zónában, ugye ott szintén felfelé mennek az árak. Ráadásul a zónákon belül is mozoghatnak az árak, hiszen vannak népszerűbb, vagy híresebb helyek, ahol persze drágábbak a lakások. 

Ha mondjuk egyedülálló vagy és nincs pénzed arra, hogy egyedül bérelj magadnak egy kis lakást, egy stúdiót, vagy egy egyszobásat, akkor osztott házba költözöl, ahol egy szobát bérelsz. Ebben az esetben az átlagember 150 és 180 font közötti összegért bérel egy elfogadható, dupla méretű szobát magának. 150 font körül csak egy sima szoba, 180-190 fontért már kaphatsz olyat, amihez már tartozik zuhanyzó és WC. A többi helyiség ebben az esetben közös használatú: nappali, konyha.

Ezek a lakások vagy házak általában több embert fogadnak be, mint amennyi egészséges lenne. Bár mostmár hála Istennek, talán egy kicsit ez eltolódik az egészségesebb irányba. Abban az időszakban, amikor nagyon sok magyar jött ki, körülbelül hét-nyolc évvel ezelőtt, akkor ezek a házak gyakorlatilag tömegszállások voltak, és egy ötszobás házban akár nyolc-kilenc ember is lakott. Vagy akár annál több is, ha például gyerekekkel jött egy család. 

Amit fontos megjegyezni, hogy a szobaárak egy hétre vonatkoznak. Én jelenleg egy eléggé elfogadható méretű dupla szobát, durván 650 fontért egy hónapban. Ami még szerencsés, hogy itt összesen ketten használunk egy zuhanyzót egy másik sráccal. 

A rezsiköltség egy egyszobás lakásnál, a tanácsi adóval együtt, amit fizetni kell (abban van benne például a szemétdíj is), durván 300 font. A vízdíj körülbelül évente 300-350 font.  A gáz és áram a fogyasztástól függ, itt van kétféle opció. Az egyik, ami már kezd Magyarországon is elterjedni, az a feltöltős verzió, amennyi pénzt töltesz erre a kis masinára, addig tudsz nyújtózkodni. Tehát, addig van villanyod, addig van gázod. Ez egy kicsit drágább, viszont így folyamatosan látod azt, hogy mi az, amit el tudsz használni. A másik a normál fizetés, amikor minden hónapban jön egy átalány, év végén van egy összesítés, ha van túlfizetésed, visszakapod vagy jóváírják, ha mínuszban vagy, fizetsz. Viszont ebben az esetben tudomásom szerint a villany és a gáz is olcsóbb, tehát ugyanazért a pénzért többet kapsz, mint a feltöltősnél.

London nagyjából ebből a szemszögből a duplájába kerül, mint mondjuk Manchester, Liverpool vagy más városok. Londontól 30-50 kilométerre is már jóval alacsonyabb árakon lehet szobát, lakást vagy házat bérelni, viszont onnan be kell járni a városba, ami szintén költség, illetve időigényesebb is.  

Akkor beszéljünk az utazásról! Ha be kell menned az 1-es, 2-es zónába metróval, és oda váltasz bérletet, az 40-50 font körül mozog hetente. Ez nem olcsó. A buszbérlet, ha jól emlékszem, bár már régen utaztam busszal, heti húsz font körül mozog, de azzal bármelyik buszt használhatod. A vonaljegy 1,50 és a harmadik utazás után (folyamatos utazásnál), már nem kell fizetned sem a buszra, sem a metróra. Ez olyan, mintha napijegyet váltanál. Ezzel maximálják az árat, hogy ne kerüljön egy vagyonba az utasnak, ha át kell szállni ötször.

Ami érdekes lehet, hogy van olyan opció az utazásnál, például a turistáknak, hogyha megvan, melyik múzeumokat, látnivalókat szeretnék megnézni és oda megváltják a belépőjüket, akkor kedvezményesen utazhatnak.

Jöhet a vásárlás! 
Ha bemegyünk egy nagy bevásárlóközpontba, mint a Tesco, Asda, Sainsbury’s, itt nagyjából mindenhol ugyanazok az árak vannak. Ezekben nincs az, mint Budapesten, hogy ott olcsóbb a kenyér, a hús, mint egy vidéki Tesco-ban. A kis üzleteknél már van differencia vidék és London között. Londonban a kisboltok olcsóbbak, de azt tudni kell, hogy itt ezek nagy részét indiaiak, pakisztániak, törökök üzemeltetik. Vidéken, kisvárosokban, falvakban sok helyen, ahol én jártam, angolokkal találkoztam, ők egy kicsit drágábban értékesítik a dolgokat, de a színvonal is egy kicsit más. Ott rendezettebb, tisztább maga az épület is, kívül-belül. Ami érdekes még az élelmiszereknél, hogy az utóbbi években Londonban rengeteg olyan üzlet nyílt, ahol az egészséges étkezésre fordítanak nagy figyelmet. Bio termékeket árulnak, ezek az üzletek egy kicsit a termelői piacokhoz hasonlítanak. A nagy áruházakhoz képest ezek nem olcsóak, de szép és egészséges az áru. Azt tudom mondani, hogy ami miatt érdemes a farmers marketeket látogatni, az az, hogy bár drágábbak, viszont ott garantált a minőség. 

Telekommunikációs költségek?
A telefon az egész országban ugyanannyiba kerül, egy szolgáltatónál mindegy, hol laksz, mindenki ugyanannyit fizet. Én jelenleg 10 gigabyte internetet használok egy hónapban, ezért fizetek 38 fontot, de ebben benne van a korlátlan hívás és sms az Egyesült Királyságon belül. Egy korlátlan internetes csomag körülbelül 50 font egy hónapban. A telefonszolgáltatás szerintem nagyon jó és elég jó a lefedettség is.

Autó
Az új autók nagyjából ugyanazon az áron kerülnek ki a piacra, mint Magyarországon. Viszont, amit tudni kell, hogy Angliában a használt autók nagyon olcsók. Hamar elértéktelenednek a tömegautók. Az Opel nagyon-nagyon gyorsan veszíti az árát, és például egy idősebb Toyota Priust is már nagyon alacsony áron lehet megvásárolni. Itt a használt autópiac jóval kecsegtetőbb, mint Európában máshol. Itt az autóra fizeted a biztosítást, így csak az vezetheti a kocsit, akinek a neve rajta van a papíron. A biztosítás nem egy olcsó dolog. Angliában autót venni olcsó, viszont fenntartani drága. Fizeted a biztosítást, fizeted a kötelező útadót, ezek pedig elég magas költségek. És az üzemanyagról még nem beszéltünk. Most durván 1,20 és 1,40 között mozog a literenkénti ár. Itt is érvényes az, hogy nem mindegy, hogy a város melyik részén van a benzinkút: a belvárosban és az autópályák mellett drágább az üzemanyag, mit máshol. Viszont azt gondolom, hogy a fizetésekhez viszonyítva olcsóbb itt az üzemanyag, mint Magyarországon.

Külföldre vágysz? Segítünk! https://mindenamikulfold.hu/a-csapat-aki-segit-neked/


Ivett – London mellett 

Közigazgatásilag mi már nem Londonhoz tartozunk, a város legszélén vagyunk. Egy egyszobás lakásban lakunk, ami 960 font egy hónapban, ebben benne van a közös költség és a takarítás is. Amit tudni érdemes, hogy mivel én egyedülálló szülő vagyok, nem kell council taxot fizetnem, mert teljes támogatást kapok rá. Ami még a lakás költsége itt: nálunk csak elektromosság van és én ebben is kaptam egy lehetőséget a hátrányos helyzet miatt, így az éjszakai árammal fűtünk. Változó, hogy mennyibe kerül, de télen nagyjából 150 font az áramköltség. Nyáron ez alacsonyabb, nagy hidegben magasabb, viszont mi elég sokat vagyunk itthon. 

Az internet ára a lakásban 25 font, ebben az árban semmi más nincs, és ez a legolcsóbb elérhető szolgáltatás, a mobiltelefon szolgáltatásra 15 fontot költök havonta. Mi nem nézünk televíziót, aki néz, annak TV adót is kell fizetni, nem csak a szolgáltatást. A háztömbünk előtt van egy nagy parkoló, ami ingyenes, így ez nem jelent plusz költséget. 

A gyermekem oviba jár, három és fél éves, kapja a heti 15 óra ingyenes óvodát, amit fel lehet használni több helyen is, mi magán intézményt választottunk. Rá kell fizetnünk 5 font/napot, de ebben már az étkezés is benne van (reggeli, tízórai, ebéd) és egy héten három délelőttöt van ott. Sok óvoda van, ahova vinni kell a gyerekeknek ételt, de én mindenképpen olyat szerettem volna, ahol a többiekkel együtt eszik.  

Ami még számottevő költség, az az élelmiszer. Én úgy költök, hogy ennél lehetne még kevesebbet is költeni, de többet is. Sokszor házhoz rendelek, hetente-kéthetente van egy ilyen nagyobb bevásárlásom. De ebben már benne vannak például a tisztítószerek is, ez nagyjából 80 font, de amúgy 50 font körül költök hetente házhozszállításra. Emellett hétközben kenyeret, gyümölcsöt vásárolok. 

Tömegközlekedni nem szoktunk, mert közel lakunk az üzletekhez, az ovi pedig 10 perc gyalog. A hely, ahol önkénteskedek, az körülbelül fél óra, de szívesen sétálok, hiszen a lockdown alatt nem nagyon volt lehetőségünk mozogni. 

Ha kikapcsolódásról van szó, az itt nagyon jó, hogy sok múzeum ingyenes, viszont az állatkertek, játszóházak belépőinek ára elég húzós (Előtte Bristolban éltünk, ott sokkal olcsóbbak ezek).


Dani – Southhampton 

Dél-Angliában, a Hampshire megyei Southamptonban élek, a Solent University hallgatójaként. Southampton szinte minden városrésze rendelkezik zöldövezeti területtel, központtal, – benne a nagyobb áruházláncok üzleteivel – iskolával, orvosi rendelővel. 

Az ingatlanárak megoszlanak: amíg a belvároshoz közel jellemzően kedvezőbbek a bérleti díjak és a lakások vételára, addig a külső városrészekben drágábbak. Bérleti díjak tekintetében a belvárosban 600-800 font havi költség mellett találhatunk 1-2 szobás albérletet, a külvárosi részekben ugyanez jellemzően 800-1000 font körüli költséget jelent. Egy egyszobás lakás vételára átlagosan 150 és 180 ezer font között, a kétszobások 170 és 220 ezer font körül kerülnek eladásra.

Mivel a városban két nagy egyetem is található, ezért sok kollégium van, de ha egyetemistaként valaki szeretne lakásban bérelni szobát, azt akár 400-500 font körül is megteheti, ha szerencsés, ugyanis hasonló árakat kérnek egy-egy kollégiumi szobáért is. 

A bérleti díjak általában tartalmazzák a vízhasználatot. 

Személyes tapasztalatok alapján, az áram- és gázszámlák a téli időszakban egy 3 szobás lakás esetében átlagosan 100-120 font körül alakulnak havonta, ugyanez nyáron 60-70 font költséget jelent. 

Egyes albérletekben az úgynevezett „feltöltés alapú” (top-up) gázóra van felszerelve, így biztosan annyi gázt használ a lakó, amennyit előre kifizetett.

A council tax átlagosan 100 és 250 font között mozog havonta – ez több személyes tényezőtől függ, valamint attól, hogy milyen környéken élünk a városban.

Az ismertebb kábeles internetszolgáltatók nagy része mindenhol elérhető. Az Openreach hálózatát használó szolgáltatók (BT, Sky, stb.) területtől függően 67-150 Mbit/s letöltési sebességre is képesek, átlag 30-35 fontos áron. A Virgin Media és a TalkTalk szolgáltatóknak a városban szinte mindenütt kiépített hálózata van, így akár 500-700 Mbit/s átlag sebességű kapcsolódásra is lehetséges.

Érdekesség, hogy tavaly kezdte meg működését a Toob nevű internetszolgáltató, akik 1000 Mbit/s, azaz 1 Gbit/s sebességet kínálnak ügyfeleiknek. Ők jelenleg csak Southampton belvárosában elérhetőek, viszont folyamatosan bővítik a hálózatukat, 2022-re várhatóan már a legtöbb városrészben elérhetőek lesznek. A legtöbb esetben a telefonvonalat is tartalmazza az internet szolgáltatás havidíja.

A tömegközlekedés sajnos nem erőssége a városnak. Három nagyobb szolgáltató üzemelteti buszjáratait városszerte, a City Red, a Bluestar és a Unilink. Olyan egységes jegy vagy bérlet jelenleg nem kapható, amely minden szolgáltató járataira érvényes, így, ha különböző cégek járataival is utazunk, mindegyikre külön kell ezeket megváltani. Southampton belső kerületeiben egy menetjegy 2 fontba, retúrjegy 3 fontba, hetijegy 9 fontba, egy havi bérlet pedig 35 fontba kerül, szolgáltatónként. Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy a Bluestar járataira vásárolt napi- és hetijegyek, illetve bérletek érvényesek a Unilink járataira is. Érdemes ezt is figyelembe venni, amikor lakást választunk, hogy az adott környéken mely társaság járatai érhetőek el.

A forgalmi körülmények miatt sajnos sokszor kiszámíthatatlan a buszok menetrendje. Bár a megállókban jellemzően kijelző mutatja a várható érkezés idejét, sajnos ez a legtöbbször nem mérvadó, így, ha időre kell munkába vagy iskolába érkezni, érdemes akár egy órával hamarabb indulni, mint ahogy azt a menetrend írja, tekintve, hogy még út közben is sokszor késésekkel kell számolni. 

Amikor ide költöztem, eleinte magam is busszal jártam az albérlet és az egyetem közt, de hamar áttértem arra, hogy gyalog tegyem meg az így is egyórás utat, amivel megspóroltam a havi 35 fontos bérlet árát, ami azért bevásárláskor jól jön. 

Ha gyorsan szeretnénk eljutni a város egyik pontjából a másikba, és közel van a lakhelyünk, illetve az úticélunk is egy-egy vasútállomáshoz, érdemes a vonatot választani. Azonban ennek megfelelően ez egy drágább opció a buszokkal szemben.

Amíg az egyetemre és a belvárosba is busszal jártam, munkába pedig vonattal, havi szinten több, mint 80 fontos költséget jelentett a közlekedés. 23 óra után már nem járnak buszok, és az Uber vagy a taxi eléggé költséges tud lenni egy-egy útra. Ilyen költségek mellett már érdemesebb beruházni egy olcsóbb autóra, még ha kevésbé is környezetkímélő, mert megspórol nekünk egy plusz stresszforrást…

Ha az autós közlekedést választjuk, nagyban megkönnyítjük a városon belüli közlekedést, hasonló költséggel.

Az autó biztosítása általában személyfüggő, a road tax mértéke pedig az autó típusától függ, de példaként egy 15 év körüli kisméretű autó fenntartási költsége 150-170 fontos éves adót (road tax) és havi 80-90 font körüli biztosítási költséget jelentett számomra, amellett, hogy még nem rendelkeztem no claim bonusszal. 

Ha lehetőségünk van rá, érdemes minél fiatalabb autóban gondolkodni, hiszen például egy 10 éves, szintén kisméretű autó 30 fontos éves road tax költséggel tartható fenn. Elsőre nem tűnik óriásinak a különbség, de ha figyelembe vesszük, hogy az autó korával egyenesen arányosan megnövekedhetnek a szervizköltségek, jól tud jönni, ha 100-200 fonttal is több marad a zsebünkben. 

Számos autószerviz található a városban. Hasznos tudnivaló lehet még az autósoknak, hogy ha bármilyen használt alkatrészre van szükségük, Botley városrészben található egy, a southamptoni önkormányzattal együttműködésben lévő autóbontó. Az üzletben jó minőségű alkatrészeket vásárolhatnak, amiket helyben be is szerelnek.

A parkolóhelyek a város legtöbb részén fizetősek, ezek száma pedig egyre nő, de városrészenként találhatunk egy-egy parkolót, ahol az első két óra parkolás ingyenes.

Képbe kerülnél a vágyott országgal? Keress bennünket bátran! https://mindenamikulfold.hu/a-csapat-aki-segit-neked/


Kati – Northampton

Hat éve lakunk Northhamptonban, Londonból költöztünk ide, ahol akkor 850 fontot fizettünk egy egyszobás lakásért. Itt 750 fonttal indultunk egy háromszobás, kertes, garázsos családi házban. A minimálbér mindenhol ugyanannyi, de itt kényelmesebb az élet. A másik ok, hogy errefelé kezdtünk nézelődni, hogy a párom a Costa kávézóknak szállít, az ország több területén vannak depóik, cégen belül tudott helyet váltani, megmaradt a munkahelye, így csak nekem kellett keresni. 

Maga a város, nem mondanám, hogy szép, egy régi, történelmi város, ami a második világháborúban katonai központ volt. Régies város, vannak felújított és szép részei, de önmagában nem szép, de mivel nagyváros, megyeszékhely, ezért sok a munkalehetőség még azoknak is, akik kevésbé beszélnek nyelvet. Sok a gyár, a ranglétra minden fokán lehet munkát találni. Amikor mi eljöttünk, akkor befutkostam üzletekbe, amire ki volt írva, hogy munkatársat keresnek. Válogatás nélkül, cipős, telefonos, körmös, akkor épp körmöztem. Bementem, kérdezték, hogy tudok-e holnap kezdeni, mondtam, hogy fél év múlva költözöm. Azt mondták, szóljak, mikor itt vagyok és akkor jöhetek. De mondom fél év, azt mondták, oké, megvárnak. A tulaj felhívott többször is, hogy akkor fogok-e menni. Vasárnap beköltöztünk, hétfőn bementem, hogy mikor tudok kezdeni és kérdezte, hogy nem tudnék-e másnap. Így én is azonnal találtam munkát és nem is kellett félnem attól, hogy nem lesz bevételem.

Sok itt a kelet-európai, vagy a balkáni országokban élő, ezért sokan úgy értékelik, hogy ez leviszi a város színvonalát. Én a belváros közepén dolgoztam, de sajnos elkezdett leépülni, megindult a brexit, egyre több üzlet zárt be, a covid miatt még több üzlet le fogja húzni a rolót, ez most rontja a belváros összképét. Aki dolgozni jön, és azt tervezi, hogy elindul valamerre, arra a célra ez nem egy rossz város. Nem biztos, hogy itt fogunk megöregedni, de a környező kisebb településeken meg lehet találni a nyugalmat és a szép környezetet.

Az üzletek ugyanazok, mint máshol, egy áron dolgoznak, itt viszont sok kelet-európai bolt van. Lengyel, román, pakisztáni üzletek és van itt egy raktárszerű áruház, ahol mindenféle magyar termék van, mindent meg tudok venni, így tudunk hazai ízekkel főzni. Nekünk például ez is fontos. 

Ashby kastély- Northamptonshire

A council tax nekünk most ment fel 150 fontra, 140-ről indult, havonta, az alapján, hogy hol lakunk és milyen besorolású a ház. A bérleti díj emelkedett, most fizetünk 835 fontot, hat év alatt 85 fontot emeltek. Még most is kevesebbet fizetünk a bérleti díjra, mint hat évvel ezelőtt Londonban. 


Szilvi – Cornwall, Dél-Nyugat

A házban, ahol élünk három hálószoba, nappali, konyha, fürdőszoba van, tartozik hozzá egy viszonylag nagy kert, 750 fontot fizetünk havonta. 190 font/hó a council tax, vízdíj 40 font havonta, itt úgy működik, hogy ebből 9 hónapot fizetsz és három hónapot nem. Az áram és a gáz 150 font/hónap. Az internet 40 font, és ezek az árak minden kedvezmény nélküliek. 

10 éves, ötszemélyes autónk van, a biztosítás 63 font havonta, az üzemanyagköltségünk pedig havi 600 font körül mozog.  A buszjegy a legközelebbi nagyvárosba 2,50 font. Nekünk viszonylag minden nagyon közel van, rengeteget kirándulunk. A műszaki vizsga 60 font körül van, ha minden rendben van az autóval. Van egy éves útadó, az kb. 350 font amit mi fizetünk.

Középkategóriás termékeket vásárolunk az üzletekben, 800-900 fontot költünk erre egy hónapban. A gyerekek szerencsére rengeteget esznek, -sok gyümölcsöt és zöldséget is- és ebben az összegben benne van a kicsinek a pelenka és az összes higiéniai termék is.  

Az óvoda 6 font / óra, hároméves korig, utána heti három délelőtt ingyenes, viszont étkezés nincs benne. A nyolcéves fiunk étkezéséért a suliban fizetni kell, ez 25-30 font havonta, de az iskolai oktatás ingyenes. Egyébként hétéves korig ingyenes az étkeztetés is.. 

Különórák

Dobóra 17 font, judo (ha nem kapnak támogatást) 5 font/alkalom.  Úszás 7-8 font/órára jön ki, ez négyfős csoportra vonatkozik. 

Egyenruha az iskolába: három póló – 15 font, két nadrág – 18 font, két rövidnadrág – 15 font. Ezzel egy tanévet bírnak ki. Kötelező iskolai cipő az iskolába kb. 30 font. 

Cigaretta: ami jó minőségűnek felel meg, 8 fonttól kezdődik. Itt szabadáras a dohányáru, nem mindenhol ugyanannyiba kerül. 

A bébidolgok nagyon jó minőségűek, egy doboz tápszer 8 font, egy bébiétel 1 font körül van, a 62 darabos pelenka 4,5 font, ez például szerintem nagyon olcsó. 

Az állatorvos elég drága, ha elviszed a kutyád egy kötelező oltásra, féreghajtásra, bolhairtásra, az körülbelül 80 font. 

Fogorvos (magán): egy fogkőleszedés például 120 font, ez sem olcsó. Ha itt szülsz gyereket, akkor a fogorvos a gyerek egyéves koráig a szülőknek és a testvéreinek is ingyenes, magánban is, mert ezt ilyenkor az NHS állja. Ez egész Angliában így van. 

Nőgyógyász: itt háromévente van rákszűrés, ha évente szeretnél, akkor kétszer kell magánorvoshoz menned, ott a konzultáció 185 font, a szűrés 60, ha bármi gond van, akkor még 300-at fizetni kell. 

18 éves korig teljesen ingyenes az orvos és az a gyógyszer is, amit orvos ír fel. A rutinműtétek teljesen ingyenesek az egész országban. 

Mobilszolgáltató: Feltöltős telefonunk van, 25 fonttal töltjük fel, ebben van internet és nemzetközi hívás is. 

Ha szépészkedni szeretnél, a kozmetikus 40 font és még nem csinált semmit, csak rád kent háromféle krémet. A fodrásznál egy mosás és igazítás körülbelül 30 font. 

CORNWALL

Bízunk benne, hogy segítségetekre voltunk ezzel a kis összefoglalóval és összehasonlítással. Ha kérdésed van vagy segítségre van szükséged, itt biztosan megtalálod a megfelelő szakembert, hisz egy külföldre költözésnél joggal érezheted úgy, hogy rengeteg az elintéznivalók és az esetleges bevándorlási szabályok közt elég könnyen egy útvesztőben találhatod magad. Mi végig fogjuk a kezed a rögös úton, keresd a Minden Ami Külföld csapatát bizalommal, hogy külföldre érve Téged már ne érjenek kellemetlen meglepetések!

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá