Olaszország egy gyönyörű, hihetetlenül gazdag történelemmel, vallási emlékekkel rendelkező ország. Tengerpartjai a gyermekes családok paradicsoma. Olaszország egyik leghíresebb turisztikai látnivalója a Colosseum, Rómában. A Colosseum egy ellipszis alakú amfiteátrum, amelyet a Kr. u. I. században építettek. Ha ott jársz nem hagyhatod ki a Trevi-kutat, melybe minden évben milliók dobnak pénzt, azt remélve, hogy egyszer visszatérnek Olaszországba. Róma, Vatikán tényleg #musthave, de azért Firenzét, Velencét, Milánót, Nápolyt és Szicíliát sem hagyhatod ki.

 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Utazás és gasztrotúrák / olasz fordítás, tolmácsolás

  Utazás és gasztrotúrák / olasz fordítás, tolmácsolás Olasz gasztrotúra nyelvtanfolyammal összekötve? Igen! Egy fantasztikus olasz-magyar házaspár szervezésében vehettek részt általában 5 éjszakás utazáson Olaszországban. Kezdőknek …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Olasz - angol nyelvtanulás, szakmai tanfolyam, szakfordítás - olasz, román, angol
  Olasz nyelvtanulás, vizsgafelkészítés valamint fordítás, szakfordítás magyar, román, angol és olasz nyelven.
  Erre van szükségem! Tovább
 • Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, kisállat szállítás │ EU
  Zökkenőmentes, rugalmas nemzetközi költöztetés, csomagküldés és áruszállítás, kutya és macskaszállítás az Európai Unió országain belül!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Ingaltanvásárlás és üzleti lehetőségek Olaszországban 

  Ingatlanvásárlás, üzlet- és vállalkozási lehetőségek Olaszországban Olaszországban vásárolnál ingatlant, befektetni tervezel? Keresd Krisztinát és olasz férjét bizalommal, akik részletesen felmérik majd igényeidet és szándékaidat a …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Európai utazás tervezés és tanácsadás
  LEGYEN az Tenerife, Spanyolország, Horvátország, Olaszország vagy Ausztria, Európán belüli utazás tervezés, Szilvi segít!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Fordító-tolmács,-szinkrontolmács-lektor | olasz, magyar, angol, spanyol
  HIVATALOS fordítani valód van? Külföldi üzleti partnereddel tárgyalnál? Nem szeretnél félreértéseket? EMANUELE a Te embered!
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Az ország északi részén kontinentális éghajlat uralkodik, ahol a téli hónapok hidegek és hóval borítottak lehetnek, míg a nyári hónapok melegek és esősek. Az olasz riviéra és az olasz szigetek, például Szicília és Szardínia mediterrán éghajlattal rendelkeznek. Itt a nyarak melegek és szárazak, ideálisak a tengerparti pihenésre és a fürdőzésre. Az őszi és tavaszi hónapok kellemesek és ideálisak városnézésre, borkóstolásra és a kulturális látnivalók felfedezésére.

Költségek

Olaszországban a megélhetési költségek városonként eltérőek lehetnek. A nagyobb városok, mint Róma, Milánó vagy Firenze, általában magasabb életszínvonalat és magasabb megélhetési költségeket jelenthetnek. Az élelmiszerárak és a szállások költsége is változó, de a vidéki területeken és a kisebb városokban a megélhetési költségek általában alacsonyabbak lehetnek. Azért a gasztronómiai remekeit a helyi piacokon és az éttermekben mindenképpen kóstold meg!

Sport

Olaszország szenvedélyes sportnemzet, és számos sportágban rendkívül sikeres. A futball az egyik legnépszerűbb sport, és az ország labdarúgócsapata hosszú éveken át a világ élvonalában szerepelt. Emellett a kerékpározás és a motorsport is népszerű Olaszországban, ikonikus versenyeket is szerveznek, mint a Giro d’Italia vagy a Forma-1-es Olasz Nagydíj.

Közlekedés

Az ország fejlett vasúthálózattal rendelkezik, amely az ország különböző részeit köti össze. A vonatok kényelmes és gyors közlekedési lehetőséget nyújtanak városok közötti utazásra. Emellett az autópályák és az autóutak is jó minőségűek, és lehetővé teszik az autóval való könnyű közlekedést az országban. A városokban a tömegközlekedés jól szervezett, és a villamosok, metrók és buszok könnyen elérhetők.

Gazdaság

Olaszország gazdasága a világ legnagyobb századvégéig az iparra és a gyártásra épült, de az elmúlt évtizedekben az ország szolgáltatási szektora is nagy mértékben növekedett. Az olasz gazdaság főbb ágazatai közé tartozik a gépjárműgyártás, a divat ipar, az élelmiszeripar és a pénzügyi szolgáltatások. Az ország mezőgazdasága is jelentős, és a világ egyik legnagyobb bor- és olívaolajtermelője.