Minden Ami Külföld | Szakképzett migrációs program indult! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • queensland-szakkepzett-migracios-program-ausztralia-minden-ami-kulfold-blog

Szakképzett migrációs program indult!

2022. Augusztus 16-án megnyílt a queenslandi 2022–23-as szakképzett migrációs program, mivel számos területen rendelkezésre álló migrációs helyek számát kívánják betölteni. Ezen program keretein belül egyes vízumokhoz kapcsolódóan (190 és 491) minden szakképzett foglalkozású kérelmező benyújthat egy ún. érdeklődési nyilatkozatot (EOI) a SkillSelect-en keresztül.

Írta: Niki – Minden ami külföld

A Migration Queensland, a szakképzett vízumjelölésért felelős állami kormányhivatal kijelentette , hogy csak 2022. augusztus 16-tól fogadják el a Skillselecten benyújtott EOI-t. A 2022. augusztus 16. előtt benyújtott meglévő EOI-k sorsáról még nem kaptunk friss információkat.

Az ügynökség arra is kér minden pályázót, hogy gondosan értelmezze az erre vonatkozó új kritériumokat, hogy annak maximálisan megfeleljen mielőtt benyújtaná az érdeklődési nyilatkozatot (EOI).

A 2022–23-as szakképzett migrációs program a már Ausztráliában tartózkodó vagy még az országon kívül lévő pályázók számára egyaránt nyitva áll, lehetőséget biztosítva a szakmunkások, a diplomások és a kisvállalkozások tulajdonosai számára is. Kiemelték, hogy Queensland állam jelölése egy rendkívül versenyképes program és nem is mindenkit hívnak meg akik érdeklődési nyilatkozatot nyújtottak vagy nyújtanak be.

„A 2021 és 2022 közötti időszakban benyújtott 193 639 állami és területi kormányzat által jelölt vízum alosztályok iránti érdeklődésből 16 515 kifejezetten Queensland iránt érdeklődik” – nyilatkozta a Belügyminisztérium.

A szakképzett migrációs program lehetővé teszi, hogy az igényes készségekkel rendelkező emberek munkáltatói szponzor nélkül érkezzenek Ausztráliába!

Ki jogosult? 

Ahhoz, hogy jogosult légy, olyan szakmádnak kell lennie, amely szerepel a három szakképzett foglalkozások listáján . Ezek a listák együttesen több mint 700 alkalmas szakmát tartalmaznak. Ahhoz , hogy jogosult légy, rendelkezned kell az alábbiakkal:

  • Szakképzettség és/vagy munkatapasztalat 
  • Képességértékelés
  • Megfelelő szintű angol nyelvtudás 
  • Teljesíteni a pontteszt követelményeit (kalkulátor itt!)
  • Érdeklődési nyilatkozatot benyújtani
  • Ha szükséges, engedélyezni kell az állami/területi vagy regionális jelölést 
  • Végül ha megkaptad a felkérést vízumkérelem benyújtására (ha a felkérést megkaptad, akkor 60 nap áll rendelkezésre a benyújtásra)

Ha bármilyen kérdésed van Ausztráliával kapcsolatban, lépj be Facebook csoportunkba, ahol rengeteg kérdésre választ kapsz és egy remek, támogató közösség tagja leszel! 

Ha felébredt benned a vágy, nézz szét a  Minden ami külföld szolgáltatói közt, segítünk felkészülni és sikeresen nekivágni a nagy kalandnak!

Városi park – Toowoomba, Queensland, Ausztrália
Gold Coast, Queensland, Ausztrália

Források:

https://migration.qld.gov.au/program-updates/skilled-program

Szólj hozzá