Minden Ami Külföld | Elmentek otthonról! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Egy mérföldkőhöz érkeztünk. Két éves lett a MINDEN AMI KÜLFÖLD! Kiváncsi vagy mire is jutott 2 év alatt ez a szerelemprojekt? ÉRDEKEL?

Elmentek otthonról!

Méltán érezzük úgy, hogy egy mérföldkőhöz érkeztünk. Két éves lett a Minden ami külföld, boldog születésnapot Nekünk 🙂

Írta: Niki – Minden ami külföld

Kíváncsi vagy rá, mire is jutott 2 év alatt ez a szerelemprojekt? Szilviék és az oldal története következik dióhéjban:

A kezdetek

Most ünnepli második születésnapját e weboldal, no de menjünk is rögtön vissza a történet elejére, amikor is Szilvi 2018.április 06-án felült a repülőre férjével, 5 éves fiúkkal és fél éves kisbabájukkal, de szeretett kutyájukat hátrahagyva Magyarországon. Bárki is azt gondolná, hogy a jobb megélhetés reményében tették, az téved. Nem befolyásolta őket sem az akkori választások, sem a jobb karrier lehetősége. Egyszerűen az volt az érzésük, szeretnék, ha a gyerekek más oktatási rendszert ismernének meg. Ez ösztönözte a szülőket arra, hogy bátran vágjanak neki a világnak. Akkor még átmeneti megoldásra gondoltak, amolyan felderítő útnak szánták. Az, hogy maradnának-e hosszabb távon, nem tudták, de a lehetőséget mindenképp szerették volna megadni maguknak. Hogy jobb, vagy rosszabb sors vár-e rájuk, azon nem is gondolkodtak.

A ködös albion

Ezt a kifejezést már régóta Anglia második nevének tartják, ez volt Szilviék úticélja. A brit időjárásról mindenkinek az eső, a szürke és felhős égbolt juthat eszébe, azonban ez az elmúlt évek tapasztalatai alapján és a globális felmelegedésnek ’hála’ már nem teljesen jellemző a szigetországra, hisz egész kellemes és kifejezetten meleg lett a nyár.
No de kanyarodjunk vissza az érkezésre. Az, hogy Szilviék nem hosszú távra terveztek, az közrejátszott abban, hogy együtt indultak útnak. Utólag belátták, hogy sok mindent másképp csinálnának, mindenekelőtt azt is, hogy nem együtt vágnak neki az útnak, hanem előre küldenék az apát. Ha fájdalmas is ez az idő, akkor is megéri azt az utat követni, hiszen amelyik félnek jobb a nyelvtudása, arra jobban lehet alapozni munka szempontjából is, előbb talál megélhetési forrást és elő tudja készíteni a terepet a család érkezésére. Szilviék nem így tettek, ezért rengeteg kihívással kellett szembenézniük, de ugyanakkor rengeteget is tanultak ebből az élethelyzetből és saját magukról. Az összetartó család rájött, hogy ez a kvalitás mennyire fontos és még összetartóbbá kovácsolódtak, tudták, egy csónakban kell evezniük ha előbbre szeretnének jutni, ha hamar és biztos lábat szeretnének vetni Angliában.

Az akadályokat simán vette a család és a megpróbáltatások ellenére hamar berendezkedtek, nemsokára pedig Szilvi ismét várandós lett.

2020

Ez az év más volt mint a többi, és nem csak azért, mert év elején megszületett a harmadik kisfiúk. Nagyjából mindenki számára ezen a Földön máshogy alakult ez az év, és őket is arconcsapásként érte a koronavírus megjelenése, a hirtelen teljesen átalakuló, átváltozó világ. Hirtelen, mint sokan mások, nem is tudták, hogy fogják feldolgozni vagy épp mi lesz ezek után.

De jött egy ötlet!

Szilvi hamar ráeszmélt arra, hogy nem csak a külföldi lét kihívásaival kell szembenézniük. A harmadik gyermek születése és a koronavírus nehézségei is mind-mind rámutattak arra, hogy valamit lépni kell. Ekkor valami azt súgta, hogy szeretne segíteni a magyaroknak, hogy mások sokkal körültekintőbben tudjanak nekivágni a világnak, megfelelően fel tudjanak készülni. Abszolút hiánypótlónak tűnt az ötlet, hiszen saját példán keresztül is tudta, nincs olyan, aki őt felkészítette volna a nagy útra, akár lelkileg, akár a nyelvtudásban, akár abban, hogy tisztában legyen már előre az adott ország jogi- és gazdasági feltételeivel, lehetőségekkel és esetleges buktatókkal. Nemhogy még mindezt egy helyen találta volna meg!


Világunkban az internet használata már mindennapos. Szabadidejében az emberek szívesen olvasnak, tájékozódnak, tanácsokat keresnek a virtuális világban. A koronavírus megjelenésével még nagyobb szerep jutott az online világnak. Ezzel egyidőben a 2018-ban létrehozott Youtube csatornánk is rengeteg új követővel gyarapodott a 2020-as évben, ahol számtalan történetet láthattok és hasznos információhoz juthattok!

A cél: Minden ami külföld

Szilvi olyan csapatot képzelt el a Minden ami külföld mögé, akik mind-mind kiváló szakemberek a maguk területén, és teljeskörűen fel tudnak készíteni mindenkit külföldi útjuk előtt, hogy megadják azt a biztonságot, ami máshol nincs. A Minden ami külföld egész csapata átfogó, széleskörű szolgáltatásokkal és rengeteg hasznos tartalommal és tanáccsal mutatnak irányt arra, amit a szíved diktál.
Ausztrál vízumok terén 15 éves tapasztalattal a háta mögött Szilvi úgy döntött, hogy szélesebb körben járná körbe a külföldre költözés témakörét, hisz ezúttal ő is ebben a csónakban evezett, – így segítve mindenkit, aki még az út előtt áll vagy még csak kacérkodik a költözés gondolatával. Ebben az évben egyre több tartalmat kezdett gyártani és készít azóta is folyamatosan különböző közösségi média oldalaira és csoportjaiba. A világ minden pontján igyekszik kapcsolatot építeni és dolgozik mind máig azon, hogy összefogással mind a magyar honban lévőket, mind a külföldön levőket segíteni tudják. Ezzel a küldetéssel hozta létre férjével közösen a mindenamikulfold.hu oldalát.


Sosem volt az a cél, hogy bárkit is arra buzdítson, hogy hagyja el Magyarországot!


Szilvi ezt sokszor hangúlyozza, hiszen kaptak nem kevés negatív kritikát már. Fontosnak tartja folyamatosan tisztázni azt, hogy nem mindenki véglegesen hagyja el az országot, itt nem erről van szó! Pár hónapos nyelvtanfolyam külföldön vagy egy év munka és tanulás, egyetemi továbbtanulás, külföldi szakmai gyakorlat, munkavállalás vagy tartós letelepedés és állampolgárság megszerzése más országban…legyen bármi is a célod, rövidebb vagy akár hosszab időre tervezel, azt tedd felkészülten! Ehhez rengeteg segítséget kapsz tőlünk és partnereinktől, teljes és pontos képet az adott célország mindennapi életéről, hogy odaérkezve ne legyen ott veletek egy ’nyomasztó csomag’ és tényleg ne érjenek meglepetések.

Egy idegen nyelv, idegen kultúra megismerése tesz minket igazán többé ♡


2022

Meddig jutott a szerelemprojekt? Mert ezt tényleg egy szerelemprojektnek indult és annál sokkal több lett. Mindig is szerette meghallgatni mások érdekes élettörténeteit, de az Angliába való költözés alkalmával Szilvinek saját tapasztalatai is voltak már a külföldi létről, távol Magyarországtól. A Minden ami külföld létrejöttével rengeteg embernek segített és vitt előre saját álmaik megvalósításában.
Az elmúlt két évben több ezer megkeresés érkezett felénk, de szolgáltatási köreink és partnerhálózatunk folyamatosan növekszik, hogy nektek tényleg csak az álmaitokkal kelljen foglalkoznotok és felkészülten, sokkal körültekintőbben tudjatok nekivágni a külföldi útnak!

Amennyiben szolgáltató vagy és szeretnéd honfitársainkat segíteni külföldi útjaik van azok tervezése során, kattints bővebb információért és CSATLAKOZZ csapatunkhoz, szívesen hallanánk felőled!


Jelenleg a Minden Ami Külföld oldalt angol cégként üzemeltetik és eljött az az idő, hogy egyedül már nem bírták. Pár hónapja Szilvi megtalálta segítő jobb kezét, így a Minden ami külföldön lévő csapat hivatalosan is bővült. Nem tagadás, hogy a napjainkban magyaroszágon lévő helyzet kedvez Szilviéknek. Egyik szemük sír, a másik nevet. Üzletileg egyértelműen örülünk, hisz rengeteg megkeresés érkezik felénk és szolgáltató partnereink felé. A másik részről viszont nem jó látni az újabb kivándorlási hullámot, ami elindult. Sok kétségbeesés érzékelhető, számtalan különböző élethelyzetekkel találkozunk nap, mint nap.

A jövő

Az ötlet megszületésétől kezdve célunk volt a bizalomépítés. Hiszem minden ember ahhoz fordul segítségért akiben tudja, hogy megbízhat. Ezt például nem csak személyes kapcsolataink és gondosan megválogatott partnereink révén alakítjuk, hanem honlapunkon is. Jövőbeli terveink közt szerepel a szolgáltatói körünk további bővítése, partnerprogramunk népszerűsítése és ügyintézési folyamataink még gördülékenyebbé tétele. Honlapunk formája jelenleg egy kis átalakításon esik át, de azt kellőképp fontosnak tartottuk az elejétől kezdve, hogy a honlap is megbízható és könnyen áttekinthető, egyszerűen használható legyen. Ez rettentően fontos minden ügyfelünk, partnerünk, szolgáltatóink számára is, így hatalmas hangsúlyt fektetünk az informatikai háttérre, kezdve a biztonság kérdésével: elmondhatjuk mi is magunkról, amit sok más honlap: ugyanazt a titkosítási eljárást alkalmazzuk, mint az amerikai hadsereg! Ez valóban jól hangzik, de mi az, amitől mi valóban jobban vigyázunk ügyfeleink adataira? Elsősorban törekszünk arra, hogy a legkevesebb adatot kérjük ügyfeleinktől. Amilyen adatot ránk bízol, az „kétszeresen” is biztosítva van. Nemcsak akkor és addig van titkosítva, amíg eljut hozzánk, hanem a további „raktározás” során is. Banki adataidat mi nem kérjük el, és ezért nem is tároljuk azokat. Az oldalunkon keresztül nincs fizetés, erre egy külső szolgáltatót veszünk igénybe, amelyek a megfelelő tanúsítvánnyal rendelkeznek.
Biztonság szempontjából még azt is nagyon fontos megemlítenünk, hogy mi nem megosztott szerveren vagyunk, hanem saját szerverünk van. Így mindent mi tudunk befolyásolni. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy nálunk minden adat biztonságban van!

A sütiket mi nem szeretjük!

Felkeresel egy honlapot, mi az első, amivel szembesülsz? Igen, igen. Mindenkinek elege van a cookie-kból, úgyhogy a mi oldalunkon ezért is nincsenek. Mi nem akarunk téged követni. Nem fogunk célzottan hirdetni, hogy folyamatosan rád erőltessük magunkat! Nem rakjuk tele szeméttel a gépedet és fájlokat a gépedre. Nálunk felugró kis reklámok sincsenek és soha nem is lesz.
Hirdetések, reklámok helyett mi csak annyit ajánlunk fel ha érdekelnek a témák amiket boncolgatunk, hogy feliratkozhatsz a blogra, hírlevelünkre, ahol csakis olyan témákról kapsz értesítést, ami téged igazán érdekel.

Megosztanád saját történeted másokkal? Ezen az oldalon jelentkezhetsz, de akár javaslataidat is érdeklődve várjuk!

Csatlakozhatsz affiliate programunkhoz, ha szívesen keresnél pénzt azzal, hogy szolgáltatásainkat ajánlod, illetve ha teheted, kérlek támogathatod munkánkat, hogy minél több hasznos tartalmat gyárthassunk Nektek.

Mi semmit nem kényszerítünk Rád, nemes egyszerűséggel meghagyjunk a választási lehetőséget. Ennyire egyszerűen működik az oldalunk és partner programjaink is.


Valósítsuk meg terveidet és álmaidat együtt, hogy biztosan ne érjenek meglepetések!

Méltán érezzük úgy, hogy egy mérföldkőhöz érkeztünk. Két éves lett a Minden ami külföld! 
Kiváncsi vagy mire is jutott 2 év alatt ez a szerelemprojekt? Szilviék és az oldal története dióhéjban

2 Hozzászólás

  1. |

    […] sokkal de sokkal többet terveztünk. Két éves fennállásunk alkalmából írtunk korábban egy bejegyzést, honnan is indult és merre tart ez a […]

  2. |

    […] amikor is méltán érezték úgy, hogy mérföldkőhöz érkeztek. Erről akkor írtunk bővebben, a kezdetekről, ötletekről, költözésről, kihívásokról, a miértekről, úgy ahogy a […]

Szólj hozzá