Minden Ami Külföld | Thaiföld száműzte a covid intézkedéseket, sőt!
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Thaiföld eltörölte a Covid járvány körüli intézkedéseket, újra szabadon utazhatunk, további jó hír pedig a hosszabb VÍZUMMENTESSÉG! >>>
27 September 2022
|

Thaiföld száműzte a covid intézkedéseket, sőt!

Végre! Thaiföld száműzte a covid intézkedéseket, sőt! Amellett, hogy változnak az országba való belépés biztonsági előírásai, még ennél is jobb hír lehet, hogy az eddigi vízummentesség idejét is meghosszabbították!

Írta: Niki – Minden ami külföld
Thaiföld eltörölte a Covid járvány körüli intézkedéseket, újra szabadon utazhatunk, további jó hír pedig a hosszabb VÍZUMMENTESSÉG! >>>Utazás Thaiföldre szabadon

A helyi hatóságok már nyár elején megkönnyebbítették a beutazást azzal, hogy a Thailand Pass regisztrációs lapot  2022. július 1-jétől nem kérték, illetve megszűnt az a követelmény is, hogy a beutazóknak szükségük volt legalább egy 10.000 USD fedezetű egészségbiztosításra.A beutazás így egyértelműen könnyebbé vált, de az ország 2022. október 1-jétől eltörli az összes belépési intézkedést és érkezéskor már nem kell sem negatív tesztet, sem oltási igazolást felmutatni, így tényleg úgy utazhatunk, mint a koronavírus-járvány előtt!Thaiföld turista vízum

A thai kormány reméli, hogy a turizmus 2023-ban eléri a járvány előtti évek legalább 80%-át, hisz a járvány enyhülésével kezd helyreállni a növekedés. Ez a szektor kulcsfontosságú, a gazdaság egyik fő hajtóereje.A turizmus újjáélesztése és fellendítése érdekében a főszezon idejére meghosszabbítják a turistavízum érvényességi idejét, jelenleg 64 ország számára, amiben Magyarország is benne van! Ez azt jelenti, hogy 2022. október 1. és 2023. március 31. közé eső időszakban az utazás előtt beszerzett vízum érvényességi ideje az eddigi 30 napról 45 napra nőtt! De vigyázz! Ha csak a reptérre érkezve igényelsz vízumot (visa-on-arrival), azok eddig sem 30 napig voltak érvényesek, hanem csak 15, azonban jó hír, hogy az említett időszakban most ez is 15-ről 30 napra nő!Covid-19 lefokozva

Jó tudni, hogy az országban most már nem a CCSA lesz az illetékes a covid intézkedésekben, hanem az egészségügyi minisztérium és a különböző tartományi hivatalok. A megbetegedések és halálozás viszonylag kevés jelenleg, ezért Thaiföld is endemikus betegséggé nyilvánította a Covid-ot és inkább a vírussal való együttélés stratégiáját választotta.

Becslések szerint ebben az évben újra tízmillió turista keresheti fel az országot. Ez évben már több, mint 4 millió turistát regisztráltak, a főszezon pedig csak most indul, amihez nagy reményeket fűznek!Digitális turisztikai kártya

A kormány az idegenforgalmi gazdaság támogatására több fajta erőfeszítéseket tesz. Egyike, hogy a thaiföldi utazást, az élményt egyszerűbbé és kényelmesebbé tegyék a TAGTHAi elnevezésű digitális turisztikai kártyával. A thai kormány és a magánszektorban lévő öt vezető vállalat együttműködésével hozták létre, melyben tudunk repülőjegyet vásárolni, utazási módokat választani, szállást foglalni. Az applikáció a turisztikai informácók és az utazástervezés mellett a biztonságot is előtérbe állította, hisz a thaiföldi rendőrséggel a nap 24 órájában össze van kapcsolva és rendelkezésre áll a segítő funkció!Ezzel a kártyával egyértelműen erősíteni szeretnék az idegenforgalmi ágazatot, az utazók számára kényelmessé tenni az ottlétet és több bevételt generálni a szolgáltatók számára is, hisz az utazók az alkalmazáson belül foglalhatnak, utazási bérletet válthatnak, vagy kedvezményes jegyet válthatnak különböző látnivalókhoz, hozzá juthatnak régiókkénti TAGTHAi „City Pass”-hoz, de akár éttermi, masszázs és spa szolgáltatások is elérhetők.

Kedvet kaptál? Thaiföldre vagy más Ázsiai országba vágysz? Akár egy rövidebb kalandos utazás, akár hosszabb távon maradnál, Ázsia szakértő partnerünk 40 éves tapasztalat birtokában várja kérdéseiteket és segít felkészülni a meglepetések elkerülésére, ha Ázsia a célod!


Tudtad?

…hogy Thaiföldet a mosoly országának is hívják? Az ország helyi nyelven Prathet Thai, ami annyit jelent: a szabadság földje, de a fővárosa, Bangkok, thai nyelven például 132 karakteres, ami a világ leghosszabb településneve! Bangkok teljes neve angol átírással igy hangzik: Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit. Bangkokot a thai-ok azért legtöbbször inkább csak szimplán Krung Thepnek hívják, ami annyit tesz: angyalok városa!


Forrás:

Konzuli Szolgálat

TAGTHAi applikáció

A turizmus hírforrása

Irány Thaiföld

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

Ha külföldre költöznél, de nem tudod merre indulj, segítünk! Keresd a Minden ami külföld partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá