Minden Ami Külföld | Történelmi Toscán GP (időmérő) - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • 1200x6300toszkannagydij
12 September 2020

Történelmi Toscán GP (időmérő)

Csodálatos toscán napsütésben a szőlőhegyek lábánál került megrendezésre az első Toscán Nagydíj időmérője. A pálya iszonyatos gyors kanyarjai nagy megpróbáltatások elé helyezték a pilótákat. Meglepetés nem született, a Mercédesz megszerezte az első két rajtkockát Hamilton, Bottas sorrendben. A szabadedzések alkalmával még úgy tűnt, hogy Bottas ezen a hétvégén megfogja Hamiltont, de a Q3 végén Ocone megpördülése megakadályozta abban, hogy fusson még egy gyors kört. Hamiltonnak ismét szerencséje volt és ha csak 0.059 ezreddel is, de megszerezte újabb pole pozícióját. Red Bullok közel fél másodperces lemaradással foglalták el a harmadik vagy negyedik helyet. Meglepetésre és az olasz közönség legnagyobb örömére Leclerc a Ferrarival az ötödik rajthelyet zsebelte be. Nem vagyok összeesküvés párti, de hogy lehet, hogy Vettel csak a tizennegyedik helyre volt jó? Emellett már nem tudok szó nélkül elmenni, mert lehetetlennek tartom, hogy Vettel elfelejtett vezetni. Elképzelhetetlen számomra, hogy ugyanaz a kocsi van alatta, mint francia csapattársa alatt. A németet még azzal sem lehet „gyanúsítani”, hogy frusztrált lenne, mert a héten jelentették be, hogy jövőre is a forma 1-ben marad az Aston Martin pilótájaként. 

Szerencsére komoly baleset nem történt a gyors és nehéz kanyarok ellenére sem, de néha azért meg meg nyaldosták a homok ágyat a versenyzők. Meglepetésre Piere Gasly a múlt heti monzai győztes már a Q1-ben búcsúzott. Bevallása szerint nem a kocsival volt a gond, egyszerűen nem találta a megfelelő ritmust. 

Mercédesz előnye pokoli nyomasztó, de remélem, hogy holnap azért vár ránk némi izgalom! 

Utazz el a napsütötte Toszkánába! Foglalj szállást, kostólj bele az olasz ételek elkészítésébe >>>kapcsolatfelvétel<<< 

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

Szólj hozzá