Minden Ami Külföld | Túrák az ausztrál vadvilágban - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • 1200x720kangaroo

Túrák az ausztrál vadvilágban

Legújabb cikkünkben ízelítőt kaphattok azokról a túrákról amik az igazi ausztrál vadonba kalauzolnak el titeket és ahol magasan képzett túravezetőkkel ismerhetitek meg az ország lenyűgöző állatvilágát. – Varga Melinda írása

  1. Boutique Wildlife Tours, New South Wales

A Déli-felföld, vagy angolul Southern Highlands Sydneytől délnyugatra helyezkedik el és egyfajta hidat is képez a Kék-hegység és a Morton Nemzeti Park között, ezzel pedig a legfontosabb átjáró is az itt élő állatok számára is. A területet több folyó is átszeli ami így egy igazán élettel teli és lenyűgöző állatvilággal rendelkezik, mint például az ország jelképeinek számító koalák vagy platypusok.

A Boutique Wildlife Tours 2010 óta ajánl egyedi, kiscsoportos túrákat az itteni vadon felfedezésére. Az egynapos túrák Sydneyből indulnak déltájban, esti hazatéréssel. A késő délutáni időpont tökéletes alkalom arra, hogy a túrán résztvevők a nap az állatok számára legaktívabb szakaszában figyelhessék meg az állatokat. 

Egyedi módon, a túra szintén lehetőséget kínál arra, hogy az éj leszálltával a résztvevők piros fényű zseblámpákkal figyelhessék meg az amúgy nehezen észrevehető és főkén éjszakánként aktív erszényes állatokat, mint például az oposszumokat és a vombatokat. 

A területen élő leghíresebb állatfajok: 

Eastern Grey Kangaroos, Red-necked Wallabies, Common Wombats, Shortbeaked Echidnas, Platypus, Brush-tailed Possums, Sugar Gliders, Koalas, Laughing Kookaburras, Eastern Water Dragons.

Sugar glider
Laughing Kookaburra

Az elérhető túrákkal kapcsolatos részleteket itt találhatjátok meg:

Elérhetőség és helyszín:

Sydney, New South Wales

  1. Lords Kakadu és Arnhemland Safaris, Northern Territory

A Lords Kakadu és Arnhemland Safaris nevű utazási ügynökség 25 éve kínál túra lehetőségeket az Északi terület legészakibb pontjaihoz, szakemberek vezette kis csoportokban. 

A túra része például a Kakadu Nemzeti Park, ami a világ egyik legvarázslatosabb védett területe, kétszásznyolcvan különböző madárfajjal, hetvenhét erszényessel, ötven különféle hal fajjal, százharminckét hüllővel és ötvenezer évnyi őslakos kultúrával valamint történelemmel várja az odalátogatókat.

A park vízparti részei igazi madárfigyelő paradicsomnak számítanak, különösen a száraz évszakban. Az árterek és a lápos részek, a szavannás erősségekkel és a homokkő sziklákkal együtt tökéletes élőhelyet biztosítanak a nemzeti park területén élő wallaby kenguruknak, az erszényes borzoknak, dingóknak és  az óriási termeszhalmoknak.

De nemcsak apró élőlények lakják a parkot, hanem a világ legnagyobb hüllőjeként is számon tartott bordás krokodil is. 

A területen élő leghíresebb állatfajok: 

Saltwater Crocodiles, Freshwater Crocodiles, Merten’s Water Monitors, Agile Wallabies,

Dingoes, Blue-winged Kookaburras, Magpie Geese, Brolgas, Azure Kingfishers, Great Billed

Herons, Comb-crested Jacanas, herons, egrets.

saltwater crocodile
dingo

Az elérhető túrákkal kapcsolatos részleteket itt találhatjátok meg:

Elérhetőség és helyszín:

Darwin, Northern Territory

heron
  1. Far North Queensland Nature Tours, Queensland

Queensland északi része egy valódi paradicsom, attól függetlenül, hogy valaki természetjáró-e vagy sem. A régió a világon egyedi módon két, a világörökség részeként számontartott természetvédelmi területet is magában foglal, ami nem más mint a Nagy-Korallzátony és a világ legöregebb esőerdejeként számon tartott Daintree esőerdő. 

A Daintree esőerdő korából kifolyólag megannyi ősi növény-és állatfaj otthona. Az esőerdőben él a ausztrál madárfajok negyven százaléka, illetve a legkülönfélébb erszényes állatok is. Ha az nem lenne elég, az esőerdőben szintén temérdek krokodillal, káprázatos pillangókkal, és mindenféle hüllőt is megfigyelhetünk. A korallzátony szinte magáért beszél, Ausztrália ezen része a világ leghíresebb könnyűbúvár paradicsoma. 

Az FNQ Nature Tours-t a helyi James Boettcher alapította 2015-ben, kizárólag kis létszámú turista csoportok részére a Daintree és az Athertoni fennsík Tablelands, és a Nagy-Korallzátony felfedezésére.  

A területen élő leghíresebb állatfajok: 

Platypus, Green Ringtail Possums, Tree Kangaroos, Southern Cassowaries, Little Kingfishers, Victoria’s Riflebirds, Boyd’s Forest Dragons, Saltwater Crocodiles, Green-eyed Tree Frogs, Leaf-tailed Geckos, Ulysses Butterflies.

cassowary
Ulysses Blue butterfly

Az elérhető túrákkal kapcsolatos részleteket itt találhatjátok meg:

Elérhetőség és helyszín:

Cairns, Queensland

  1. Australian Coastal Safaris, South Australia

Az Australian Coastal Safaris 2005 óta kalauzolja az ide érkező turistákat mind a víz alatt, mind a szárazföldön. Aki kapható egy kis könnyűbúvárkodásra, az delfinekkel, oroszlánfókákkal, úszhat együtt, aki pedig inkább a szárazföldet fedezné fel jobban, az koala figyelő túrákon vehet részt. A legkalandvágyóbbak pedig hajós kiránduláson leshetik meg ócan retteget ragadozóját, a nagy fehét cápát. 

A cég ezen felül madárfigyelő túrákat és fotózási lehetőséget is kínál azoknak, akik nem a telefonjukon szeretnének kattintgatni. 

A területen élő leghíresebb állatfajok: 

Australian Sea-lions, Southern Right Whales, Koalas, Western Grey Kangaroos, Southern Hairy-nosed Wombats, Ospreys, Emus, Port Lincoln Parrots, Western Yellow Robins, Great White Sharks, Rosenberg’s Goannas.

Great White Shark

Az elérhető túrákkal kapcsolatos részleteket itt találhatjátok meg:

Elérhetőség és helyszín:

Port Lincoln, (negyven perc az adelaide-i reptértől) South Australia

  1. Exceptional Kangoroo Island, South Australia

A Kenguru-sziget Ausztrália harmadik legnagyobb szigete, aminek több mint egyharmada

nemzeti parkként működik és természetvédelmi terület. 

Az Exceptional Kenguru Island nevű utazási iroda 25 éve vezeti körbe az ide látogatókat a szigeten. A sziget több mint kilencven százalékát erdő borítja amikben az eukaliptusz dominál. 

Az itteni környezet tökéletes különféle erszényes állatok illetve a szigeten élő 260 madárfaj megfigyelésére, amik között olyan ritkaságokat is találhatunk mint a fekete kakaduk (Glossy Black Cockatoo). 

A szárazföldi állatvilággal párhuzamosan az óceán állatvilága szintén káprázatosan sokszínű. A tengerparti séták alkalmával nemcsak az érintetlen tengerpartokat járhatjuk körbe de megannyi oroszlánfókát is láthatunk a sziget Seal Bay nevű öblében

.

A területen élő leghíresebb állatfajok:

Kangaroo Island Kangaroos, Tammar Wallabies, Short-beaked Echidnas, Koalas, Glossy-black Cockatoos, Cape Barren Geese, Scarlet Robins, Australian Sea-lions, Longnosed Fur Seals, Rosenberg’s Goannas. 

Az elérhető túrákkal kapcsolatos részleteket itt találhatjátok meg:

Elérhetőség és helyszín:

Kingscote, Kangaroo Island ( 20 perc repülőút Adelaidből vagy kilencven perc autóút plusz egy ötven perces komp út Pennenshawba) South Australia

Ha Ausztrália a cél keresd bizalommal ausztrál regisztrált bevándorlási ügynök partnerünket. Itt veheted fel vele egyszerűen a kapcsolatot.

Tasmanian devil, Platypus, Wallaby or kangaroo and Echidna

Szólj hozzá