Minden Ami Külföld | Új-Zélandra már védőoltás nélkül - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Új-Zéland egy ideje újra megnyitotta kapuit, azonban most már védőoltás nélkül is beutazhatunk az országba! MASZKOT ELDOBNI ÉR! >>>

Új-Zélandra már védőoltás nélkül

Az elmúlt évek korlátozásai után 2022. szeptember 12-én éjfélkor (NZT) megszűnt az új-zélandi kormány által valamennyi nemzetközi utazó számára előírt oltási kötelezettség. A koronavírusos esetek számának csökkenésével, a magas átoltottságnak és a vírusellenes gyógyszereknek köszönhetően Új-Zéland biztonságosnak véli a beutazást és nem kéri a védőoltás meglétét az országba való beutazáskor!

Írta: Niki – Minden ami külföld

A változtatások egyike, hogy csak akkor kell majd maszkot viselni, ha egészségügyi intézményeket (kórházat, háziorvost és idősek otthonát) látogatsz. Ettől függetlenül egyes más helyeken, de akár munkahelyeken is kérhetik a maszk viselését. Bővebben a maszk viselésről ezen a linken tájékozódhatsz.

Új-Zélandra érkezők

Új-Zélandra való beutazáshoz már nem kell feltétlenül védőoltással rendelkezni. A tengerentúlról Új-Zélandra érkezők továbbra is ingyenesen kapnak gyors tesztet a repülőtéren, és érkezéskor még ösztönzik őket a teszt elvégzésre az első és az ötödik napon, de ez már nem kötelező, csak erősen ajánlott. Az országba való utazásra felkészülhetünk aktuális információval ezen a hivatalos oldalon!

Pozitív teszt

Önmagát csak akkor kell izolálnia, ha a COVID-19 tesztje pozitív. Ebben az esetben önkéntes karanténba kell vonulni, de a szabadságolási támogatás kifizetése továbbra is jár, ha valaki Új-Zélandon dolgozik. Akik kapcsolatba kerültek covid fertőzött személlyel, azoknak erősen ajánlott, hogy öt napon keresztül minden nap végezzenek el egy gyorstesztet. Amíg a tesztje negatív, addig a mindennapi életét a megszokott módon folytathatja. Javasolják, hogy viselj maszkot, amikor elhagyod otthonod, különösen, ha veszélyeztetett személyeket látogatnál meg, mint például idős vagy immunhiányos embereket. Amennyiben tömegközlekedést használsz vagy ha zsúfolt beltéri helyiségben tartózkodsz, akkor javasolt a maszk viselése, de mint előbb már említettük, nem kötelező.

Részletes és naprakész információk itt olvashatóak, ha pozitív a teszt.

A vakcina mandátum megszűnik

Az összes fennmaradó oltási mandátum megszűnik hamarosan. Az utolsó olyan munkakör, amelyre a kormány oltási megbízást ad az az egészségügyben dolgozók. Ez 2022. szeptember 26-án 23:59-kor ér véget, azonban egyes munkáltatók az egészségügyi- és biztonsági jogszabályok szerinti kötelezettségeik miatt továbbra is megkövetelhetik a munkavállalóktól az oltás beadatását.

A vírus elleni gyógyszerek ingyenesen állnak majd rendelkezésre minden olyan 65 év feletti új-zélandi állampolgár számára, akinek a COVID-19 tesztje pozitív. A maori és csendes-óceáni népek számára ezek a gyógyszerek ingyenesen állnak majd rendelkezésre minden pozitív teszttel rendelkező 50 éves és idősebb számára. Ezen túlmenően bárki, aki három magas kockázatú betegségben szenved, szintén jogosult az ingyenes vírusellenes gyógyszerekre, ezekről részletesen itt tájékozódhatsz.


Magyar állampolgárok beutazása turista céllal Új-Zélandra

Magyar állampolgároknak beutazáshoz “ÚJ-ZÉLANDI BEUTAZÁSI ENGEDÉLYRE” van szükségük. Ez online is intézhető. Itt tudod magad megtenni ezt az igénylést: https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta.
Ha segítségre van szükséged ennek intézésében írj nekünk emailt: hello@mindenamikulfold.hu címre.

Ahhoz, hogy hivatalosan be tudj utazni Új-Zélandra:

  • érvényes útlevél
  • érvényes új-zélandi beutazási engedély (NZeta)
  • NZTD nyilatkozat

NZTD utazási nyilatkozat:

Mindenkinek, aki repülővel utazik Új-Zélandra, utazás előtt ki kell töltenie ezt a nyilatkozatot, és ezáltal kap egy “utazói igazolványt”. Ez vonatkozik minden külföldi állampolgárra és külföldi állampolgár gyermekre is. Továbbá ez alól az új-zélandi állampolgárok és új-zélandi lakosok és gyermekeik sem mentesülnek.

Itt tudod ez igényelni:

NZDT utazási nyilatkozat kitöltése


Forrás:

https://covid19.govt.nz/next-phase-of-our-covid-19-response

https://covid19.govt.nz/international-travel/travel-to-new-zealand-by-air/preparing-to-travel-to-new-zealand/


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

Ha külföldre költöznél, de nem tudod merre indulj, segítünk! Keresd a Minden ami külföld partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá