Minden Ami Külföld | Working Holiday, a belga fiú álmából rémálom - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Ausztrál Working Holiday kalandja végén tűnt a 18 éves belga fiatal, nézd meg HOGY ÁLL MOST a nyomozás!>>>

Working Holiday, a belga fiú álmából rémálom

Théo Hayez 18  évesen tűnt el az Ausztráliában található Byron Bayen. A  belga fiú a Working Holiday program keretében már 6 és fél  hónapja az országban volt, amit elmondása szerint rendkívül élvezett, hiszen körbeutazhatta Ausztráliát, mindezt úgy, hogy az utazások közben még arra is volt alkalma, hogy pénzt keressen. Ez a nagyszerű  lehetőség, azonban mindenki előtt nyitva áll, évente több százan élik át a program nyújtotta  kalandokat 18 és 30 év között!

Írta: Panna – Minden ami külföld

A hasonló programról ami magyar állampolgárok számára is elérhető bővebben itt olvashatsz, ebben a videóban pedig minden kérdésedre választ kaphatsz! Az Ausztráliában töltött idő Théo számára  is álomszerűnek bizonyult, járt Melbourne-ben, Sydney-ben, Darwin-ban, meglátogatta Alice Springet, Lichtfieldet, Kakadut, és a keleti part nagy részét is bejárta egészen  2019. május 31-ig, amikor is a fiatalnak nyoma veszett. Théo ebben az időszakban már a hazautazásra készült, amit nagyon várt, hiszen rég nem látta a családját és barátait, de az egyetem kezdete is közeledett, szóval nem csoda, hogy Théo  ennyire várta az indulást.

Május 31. lépésről lépésre

A fiú utolsó úticélja a Gold Coast volt, ahol egy hostelben szállt meg. Azon a bizonyos péntek estén barátaival egy közeli boltba mentek alkoholt venni az esti sütögetéshez. Ezt követően a város egyik legkedveltebb bárjába, a Cheeky Monkeysba ültek be néhány italra, az este végére, azonban Théo egyedül maradt és egyedül iszogatott, de 11 óra körül a bárban úgy ítélték, hogy Théo eleget ivott,  a  biztonsági őrök távozásra szólították. Itt kezdődtek a bonyadalmak, hiszen miután Théo eleget tett a kérésnek és elhagyta a helyet, ugyan rákeresett az útvonalra a bártól a hostelig, de az ellentétes irányba indult el. Ennél is furcsább volt, hogy  4 perc 40 másodpercig kicsivel több, mint 7 km/ órás sebességgel folytatta az útját, majd a Tennyson Street végén majdnem 7 percig állt,  mielőtt letért volna a járdáról. Théo útját a közelben található sportpálya másik oldalán folytatta, a Google adatai alapján  kis utcákon  keresztül eljutott a Massinger Streetre,  ahol ismét egy 6 km/ órás sebességet vett fel, de útközben néhányszor ránézett a térképre. Théo a Milne Streeten keresztül eljutott egészen a külváros széléig, ahol az Arakwal Nemzeti Parkkal és az óceánnal találta szembe magát. Ismételten különösnek tekinthető, hogy innen Théo nem a Milne Tracken ment tovább, ami egyenesen a partra vezette volna, hanem egy bozótosban tette meg az utat szinte kocogva. Ezt követően miután újra megnézte a Google maps-et, ismételten az ellenkező irányba fordult, így a Cosy Corner strandjához érve. Nem sokkal éjfél előtt Théo egy meredek domb felé vette az irányt, majd miután 5 és fél percre megállt, két percen belül már lent is volt a parton. Itt a Google követése megszakadt, ugyanis az adatok alapján Théo a Cosy Cornerben tartózkodott. Éjfél után a fiú még felvette a kapcsolatot Messengeren és What’s App-on a barátjával és mostohahúgával, de ezt követően a telefonjának utolsó regisztrált ideje 1.42 Cape Byron közelében. 

Az ausztrál Working Holiday kalandja végén tűnt a 18 éves belga fiatal, nézd meg HOGY ÁLL  MOST a nyomozás!>>>

A nyomozás menete

Miután Théo 6 napja nem adott életjelet magáról, ezt édesanyja, Vinciane Delforge jelezte az Ausztráliában élő rokonok felé, akik elkezdték a fiú keresését. Kiderült, hogy Théo utoljára a Cheeky Monkeys-ban fizetett és útlevelét is a hostelben hagyta. Mindezek után a család bejelentette Théo eltűnését. Ezt követően Byronban mind önkéntes, mind hatósági keresés indult,  átvizsgálták azt az útvonalat, amit Théo az éjszaka folyamán megtett. A fiú szülei természetesen Ausztráliába utaztak, hogy minél hamarabb megtalálják fiúkat, két hét után Théo édesapja könyörögve kérte az államot, hogy ne állítsák le a keresést. Búvárok és gyilkossági nyomozók is csatlakoztak a nyomozáshoz, az önkéntesek pedig  a bozótost kutatták át. Miután  Théo édesanyja is megérkezett az országba a családtól Messengeren váltságdíjat követeltek, azonban egyik eset sem bizonyult valódinak. Facebookon létrehoztak egy csoportot, Théo keresésére, de miután semmi nem vezetett eredményre egy hónap után a belga rendőrség is Byron Baybe utazott. Július 3-án bejelentették, hogy bár a keresést leállították, de a nyomozás tovább folytatódik.

Az ausztrál Working Holiday kalandja végén tűnt a 18 éves belga fiatal, nézd meg HOGY ÁLL  MOST a nyomozás!>>>

A rendőrség szerint  a legvalószínűbb, hogy Théoval a sziklánál baleset történt. Eközben az önkéntesek találtak egy szürke pumasapkát, pontosan olyan  kopásokkal, mint a Théo sapkáján lévők. A sapka helyzete megegyezett  az egyik utolsó ismert GPS helyszínnel.  A rendőrség ezután segítségül hívta a sydney-i keresőkutyákat, akik emberi maradványokat találtak. Később viszont kiderült, hogy ezek, egy korábban eltűnt nőhöz Theahoz vezethetők vissza.  A rendőrség arról, hogy a két eset kapcsolódik-e egymáshoz nem tudott pontos információt adni. 2022 októberében a halottkém  Theo Hayez ügyét lezártnak, a fiút pedig halottnak nyilvánította. A család továbbra is bízik abban, hogy fiúk előkerül és egy 500 ezer $-os nyomravezetői díjat ígértek annak, aki eredményesen tud ebben segíteni. Ennek érdekében létrehozták a ooking4theo.com oldalt, ahol lehetőség van névtelen tippadásra és az eltűnés menetének követésére is.


Tudtad?

2019-ben 3 olyan eltűnést rögzítettek ezen a területen, akiknek később megtalálták a maradványait.
A megtalált Thea feltételezhetően túladagolásban halt meg.
Théo Hayez mérnöki egyetemre készült.

Ausztráliában az IELTS nyelvvizsgát fogadják el a legtöbb helyen. Az IELTS-ről szóló kézikönyvet ide kattintva Te is beszerezheted!


Forrás(ok):

looking4theo

Théo Hayez eltűnése

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá