Minden Ami Külföld | 5 tévhit Tenerife kapcsán - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Tenerifére utaznál, de elbizonytalanított mások véleménye? 5 félreértést szeretnék megdönteni most. KATTINTS és kétségeid eloszlanak!

5 tévhit Tenerife kapcsán

Kérlek néhány percre felejts el mindent, amit eddig Teneriféről hallottál, hadd mondjam el, én mit tapasztaltam meg az elmúlt 6 év során. Teneriféről különböző véleményeket hallani, ha nyaralás vagy akár költözés kapcsán érdeklődsz a szigettel kapcsolatban. A következőkben szeretnék néhány tévhitet megcáfolni.

Írta: Sylvi – Minden Ami Külföld

1.Tenerife unalmas

Tenerife sokkal változatosabb, mint sokan azt gondolják. Mivel egész évben kellemes az idő, így a fürdés és a napozás szinte minden nap lehetséges, de persze nem a sziget minden részén. Az óceán hőmérséklete egész évben állandó, de januártól-áprilisig mégis inkább hideg, mint fürödhető. Ettől függetlenül, ha téged nem zavar a 20 fokos víz és mellé a 18-22 fokos levegő hőmérséklet, akkor Te valóban egész évben úszhatsz. Napozni viszont a sziget déli részén tényleg bármikor tudsz, mert napközben bőven elég egy lenge nyári öltözet.

Tenerife emellett rengeteg olyan programot kínál, hogy ha egész nyaralás alatt nem is mész le a tengerpartra, akkor is aktívan el tudod tölteni az időt.

A szigeten van a Teide nevű vulkán, és egy hatalmas vulkáni kráter. A vulkánt megmászhatod, vagy felvonóval is felmehetsz a tetejére. Olyan magas a csúcsa, hogy fentről látni a felhőket. A Teide Nemzeti Parkon belül és ezen túl is számos érdekes túra útvonalat találsz. Már a nemzeti park felé vezető út is fantasztikus, szerpentinek, kanári fenyőerdő és holdbéli táj vár.

Tenerifén kétszer nem látsz ugyanolyan tájat, a hegységek, szebbnél szebb városok, botanikus kertek, állatparkok mind-mind megannyi élményt tartogat számodra.


Én személy szerint 6 év alatt sem tudtam megunni, még mindig találok olyan programokat, felfedezni való városokat, túraútvonalakat, partszakaszokat. A „kötelező körökön” vagyunk lényegében túl, amiben eddig gyakorlatilag nem volt fizetős program.

2. Tenerifén folyton süt a nap

Ezt sajnos meg kell cáfoljam. A déli részen többet, az északi részen kevesebbet süt a nap, pláne a téli hónapokban. Vannak települések, ahol szinte mindig süt pl. Los Gigantes, és van, ahol többet felhős az ég, mint napos, ilyen Puerto de la Cruz városa. Északon az esőerdőben és a hegyekben még nyáron is előfordul eső, míg délen hónapokig egy csepp eső sem esik.

A napfényes időszakokat a Calima, az Afrikából érkező időszakos homokot hozó szél is befolyásolja, van, hogy annyi homok van a levegőben, hogy a napot teliholdnak gondoljuk!

3. Csak fekete homokos, köves partok van

Aki először látja meg a fekete homokot, picit meglepődik. Ez a homok teljesen más mint, amit más homokos partszakaszon megszokott az ember talpa. Ebből a fekete homokból is van igazán puha, süppedős, ami simogatja a talpad, és olyan is, ami kavicsosabb. De ha ez a fekete homok nem jönne be neked, találsz afrikai Szaharából hozott arany színű puha homokot. Máshol olyan a part, mint a tigris csíkjai, de bőven akad szürke homok, világosabb, már majdnem fehér és sötét szürke is.

Ha semmi kedved a homokhoz, bőven találni eldugott öblöket, természetes lávakő medencéket is, vagy simára csiszolt köves partokat is. Itt aztán nincs két egyforma ‘playa’ és mindenki megtalálja a számára legkedveltebb partszakaszt.

4. Tenerife kopár

Amint elhagyod a déli turista területet, és autózol egy órát kb. annyi növényben, és annyiféle zöld színben lesz részed, amit el sem tudsz még képzelni. Anaga tájegységben megtalálhatod a kaktuszokon, pálmafákon túl a méteres páfrányokat, babérerdőt, mohát, zuzmót, vadvirágokat, ugyanis itt sokkal több csapadék esik egész évben. Olyan növényeket találhatsz itt, ami sehol máshol a világon nem terem meg. Érdemes megnézni, mert azt fogod hinni ismét egy másik világba csöppentél.

A Teno hegység buja zöld növényzettel kínál egy hihetetlenül látványos tájat. Sárkányfák, pálma erdők, több méteres kaktuszok közt tudsz sétálni, túrázni és szinte harapni a friss levegőt.

5. Hivatalos Tenerifei esküvő a nyaralás alatt

Romantikusan hangzik, de sajnos ez csak abban az esetben lesz törvényes esküvő, ha legalább az egyik félnek van spanyol útlevele, vagy igazolni tudja, hogy több mint 2 éve Spanyolország területén él.

A szertartást és lakodalmat meg tudjátok tartani, de hivatalos házasságra nem kerülhet sor, ezt a saját lakóhelyeteken kell intézzétek.

Akik különleges esküvőre vágynak, azoknak nagyon sok esküvő szervező, utazás szervező tud segíteni ügyintézésben, engedélyekkel, helyszín, virágok, dekoráció, vendéglátás és fotós szolgáltatások megszervezésével és lebonyolításával. Érdemes tudni, hogy engedély akkor is szükséges a tengerparti esküvőhöz, ha csak látvány esküvőt tartotok, és itt élnétek meg életetek egyik legcsodásabb pillanatát a homokos pálmafás naplementében.

+1. Tenerifén legális a füvezés

Egyáltalán NEM LEGÁLIS nyilvános helyen, közösségi célra, hivatalosan semmi esetre sem. Saját fogyasztásra otthon egy-egy tő növény termesztése engedélyezett, de árusítani TILOS. Engedéllyel rendelkező ültetvényeket, amik orvosi célra termesztenek, azok keményen ellenőrzöttek.

Ne tévesszenek meg az azzal járó mendemondák, hogy vannak kifejezetten társasági klubok, kávézók, ahol bárki vásárolhat és fogyaszthat, hiszen ezeken a helyeken tagsági díjat lehet váltani, (ha helyi lakos vagy és rendelkezel megfelelő okmányokkal) amiért cserébe juttatást kapsz, vagy helybe használatra, vagy elviteli lehetőségre, de itt sem konkrétan a terméket forgalmazzák, hanem technikailag egy tagságot adnak el. A létesítményeknek elég szigorú feltételeknek kell megfelelniük, és azt szigorúan be is tartatnak. Ilyen helyeken a turistákat nem is szolgálják ki!

Az orvosi célra termesztett és árusított cannabis, és az ebből készült CBD olajok legálisak, regisztráció és tanúsítvány köteles.


Tudtad?

Valahol azt olvastam, hogy kb. 20 évbe kerülne minden utat, várost, túrát, nevezetességet felfedezni a szigeten.


Amenyiben Tenerifével kapcsolatban bármi további kérdésed lenne, vagy segítséget keresel utazásszervezésben, ügyek intézésében, KERESD SYLVIT >>>


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá