Minden Ami Külföld | 5 furcsa dolog, ami csak Kanadában történhet meg - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Ketchupos chips, juharszirup, nagy tavak? Megismernéd Kanadát? Tanulnál, dolgoznál, céget alapítanál? Szakértőink SEGíTENEK!

5 furcsa dolog, ami csak Kanadában történhet meg

A ketchuppal bevont chipsektől kezdve a hóba hempergetett juharszirupos finomságokon át, a kanadaiak nem sok szokatlan dologtól riadnak vissza. Hatalmas multikulti ország, így nem meglepő, hogy elég változatos szokásaik, ételeik és eseményeik vannak.

Írta: BOGI – Minden Ami Külföld

Lássunk néhányat a legfurcsábbak közül!

A zacskós tej

Magyarországon is szokás volt, sokan még biztosan emlékeztek is rájuk. Ez a kanadai trend a DuPont nevű cégtől indult, amely 1967-ben mutatta be a tej tárolására és értékesítésére alkalmas vékony műanyag zacskókat. Miért? Költséghatékonyság, gazdaságosság.

Imádják a sajtos makarónit

Kraft Dinner csodás termékéből a kanadaiak évente 55%-kal többet esznek, mint az amerikaiak! A világszerte hetente eladott 7 millió dobozból a kanadaiak 1,7 milliót vásárolnak meg.

A Mikulás hivatalosan ott él

Felejtsd el, amit eddig hallottál. A Mikulás létezik és Kanadában él. Vagy legalábbis a címe ott van, ha karácsonykor levelet írsz neki, akkor ott landol! Szent Miklós hivatalos címe az Északi-sarkon (postai irányítószáma természetesen: HOH OHO) a Canada Post tulajdona.

A jéghotel

Tényleg nincsen menőbb hely Kanadában, mint a hihetetlen Hôtel de Glace Quebecben. Az épületegyüttest és infrastruktúráját jégcsúszda, szabadtéri spa és szauna, valamint több mint 30 000 tonna hó és 500 tonna jég alkotja. Szerkezetileg és látványban is lenyűgöző, bakancslista gyanús!

Fürdőkádas versenyek

Igen, jól olvastad, fürdőkád-versenyek. Az emberek talán azt várják, hogy a kanadaiak jávorszarvasokat, hódokat versenyeztetnek egymással, de mit tudunk tenni – ők a fürdőkádakat használják versenyautóknak. Hagyománya egészen 1967-ig nyúlik vissza, a BC-beli Nanaimóban szervezték az elsőt. Az emberek nem akarták csak úgy kidobni a régi kádjaikat, ezért inkább versenyautókká alakították át őket. A verseny, a nyaranta megrendezett, egész hétvégén át tartó Nanaimo Marine Festival része.


Tudtad?

Egy ország, amely annyira szereti a ketchupot, hogy chips formájában is elkészítette. A legjobb ketchupos chipset a Lay’s készíti, amelyet csak Kanadában értékesítenek. Aki Kanadában nőtt fel, emlékszik a piros ketchupos fűszerrel borított ujjakra, amik egy-egy chips eves után napokig ketchup illatúak voltak.


Szeretnél Kanadában tanulni, dolgozni? Esetleg letelepednél Kanadában? Utazgatnál, kalandoznál kicsit ezen az egzotikus, sokszínű tájon? Liza a segítségedre lesz!


Forrás(ok):

Must do Canada

Reader’s Digest

Curiocity


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá