Minden Ami Külföld | Állampolgárság, házasság révén? Mutatjuk hol lehetséges! (II. rész) - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • ÁLLAMPOLGÁRSÁG házasság révén? Érdekel hol lehetséges, és mennyi időnek kell eltelnie, hogy megkaphasd? Nyerj betekintést cikksorozatunkkal!

Állampolgárság, házasság révén? Mutatjuk hol lehetséges! (II. rész)

A nemzetközi utazások (újra) virágkorukat élik. A kulturális különbségek nagyobb toleranciája és elfogadása, valamint a gazdasági és üzleti okokból megnövekedett migráció mind-mind hozzájárult a nemzetközi házasságok létrejöttéhez. így nem meglepő az sem, hogy a házasságon keresztül állampolgárságot kínáló országok is e globális tendenciák garantált következményei voltak.

Írta: BOGI – Minden Ami Külföld

A listát már az előző írásunkban elkezdtük, mindenképp olvasd el az első részt is!

Amint azt előző cikkünkben is említettük, a bevándorlók integrációs politikájának egyik jelentős pillére a családegyesítés. A házasságon keresztül történő állampolgárság jogot biztosít arra, hogy a kérelmező, házastársával egyenrangú állampolgárként élhessen, lehetővé téve számukra a közös jövő megalapozását.


Nézzük is meg, mely ország kapott még helyet a listán!

Chile

Szükséges idő: Minimum 2 év

A családegyesítés elősegítése érdekében az ország elismerte annak jelentőségét, hogy állampolgárai külföldi házastársai részére állampolgárságot adjon. Az állampolgárságra való jogosultságot a házastárssal kötött kétéves házasság és a házastárssal közös háztartásban való együttélés után lehet elérni Chilében. Miért érdemes megfontolnod az újrakezdést itt? Kiváló az egészségügyi ellátás, erős a gazdaság, van munkalehetőség és megfizethető életmód mellett, magas az életminőség is.

Grenada

Szükséges idő: Minimum 2 év

Az ország azon állampolgárainak házastársai, akik 1974. február 6-án vagy azt követően kötöttek házasságot, jogosultak a grenadai állampolgárságra. Az állampolgárság igényléséhez azonban két évet együtt kell tölteniük házastársukkal az országban, függetlenül attól, hogy a házastárs Grenadán született-e, vagy honosítással lett állampolgár. Az ország nemcsak gyönyörű, hanem minőségi egészségügyi ellátást, több ország vízummentes felfedezésének lehetőségét, magas szintű biztonsági előírásokat, nagyszerű ingatlanbefektetési lehetőségeket és alacsony megélhetési költségeket is kínál.

Bolívia

Szükséges idő: Minimum 2 év

Bolívia azon dél-amerikai országok közé tartozik, amelyek nem sok közvetlen állampolgársági programot kínálnak, de különböző letelepedési programok azért elérhetőek. Míg a honosítási folyamat általában hároméves tartózkodási időt igényel, a bolíviai állampolgárral kötött házasság mindössze két megszakítás nélküli évre csökkenti ezt az időt. Bolívia kiváló oktatási és egészségügyi ellátást, nagyobb vízummentes globális mobilitást és alacsony megélhetési költségeket biztosít állampolgárai számára.

Peru

Szükséges idő: Minimum 2 év

Peru azon dél-amerikai országok közé tartozik, amelyek nem csak házasság révén adnak állampolgárságot, hanem egyszerűsítik is a folyamatot. Ha valaki feleségül vesz egy perui állampolgárt, és két évig az országban tartózkodik, megszerezheti az állampolgárságot. Ki ne szeretne magas életminőséget, alacsony megélhetési költségekkel? Kedvet kaptál ugye?

Argentína

Szükséges idő: Minimum 2 év

Mi vár téged Argentínában? Munkalehetőség, kiváló egészségügyi ellátás, gazdag kultúra, barátságos helyiek, kellemes éghajlat és jó közbiztonságot kínál. Ami még vonzóbbá teszi, ezt az országot, az a megfizethetőség: egy pár havi költségei a lakbér nélkül mindössze 900 dollárra rúgnak. E vonzerőkön túl a legjobb az állampolgárság házasság révén történő egyszerű és gyors megszerzése. Az argentin állampolgárral kötött házasság azonnali tartózkodási engedélyt biztosít, és az állampolgársági folyamat, bár még mindig viszonylag gyors, körülbelül 2 évet vesz igénybe.

Spanyolország

Szükséges idő: Minimum 1 év

Mañana! A kultúra szerelmeseinek. Lenyűgöző helyek, melegszívű emberek, hihetetlen ételek, magas életminőség, meleg időjárás, és nem utolsósorban az alacsony megélhetési költségek teszik igazán lenyűgözővé ezt az országot. Az emberek nemcsak magába az országba, hanem a polgáraiba is beleszerethetnek. Ez utóbbi esetben jó hír, hogy a spanyol állampolgárság, gyorsan és egyszerűen megszerezhető. A normál állampolgársági folyamat az országban általában körülbelül 10 évig tart. Ha azonban valaki törvényesen házasodik össze egy spanyol állampolgárral, és már egy éve együtt élnek, akkor az állampolgárságot már ennek az időszaknak a letelte után is megszerezheti.

Belize

Szükséges idő: Minimum 1 év

Az egyik legszebb trópusi szigetként számontartott, magas életminőséggel, nagyszerű éghajlattal, barátságos helyiekkel, széles körben beszélt angol nyelvvel, külföldi befektetőbarát politikával, alacsony adókkal és alacsony megélhetési költségekkel Belize egyre inkább a külföldiek menedékhelyévé vált. Belize az egyik leggyorsabb és legegyszerűbb állampolgársági eljárást biztosítja a témában. Amennyiben valaki legalább 1 éve házas egy belizei állampolgárral – függetlenül attól, hogy a házastárs belizei születésű, vagy a házasságkötés előtt szerezte meg az állampolgárságot -, házasság útján is megkaphatja az állampolgárságot.

Luxemburg

Szükséges idő: 0-3 év

Mi a helyzet Luxemburgban? A luxemburgi állampolgárral kötött házassághoz a luxemburgi nyelvvizsgán kívül az Együttélés Luxemburgban tanfolyam vagy vizsga letétele is szükséges. Ha a házasságra akkor került sor, amikor az illető nem volt az ország lakosa, az állampolgárság kérelmezésére vonatkozó várakozási idő három év. Ha azonban a luxemburgi állampolgárságú házastárs külföldön él egy hatóságnál vagy egy luxemburgi nemzetközi szervezetnél betöltött munkája miatt, akkor a várakozási időre vonatkozó követelménytől eltekintenek.

Ne feledjük,

hogy a száraz bürokratikus folyamatok és a jogi keretek, az adminisztratív eljárások mögött egy romantikus történet húzódik meg, ahol a párok az állampolgársági kötelékekkel összefonódó jövő közös keresésére indulnak. Miközben az állampolgárság megszerzésének különböző megközelítéseiről elmélkedünk, ne feledkezzünk meg a románc gyengéd szálairól, amelyek világszerte összekötik a szíveket, és emlékeztetnek minket arra, hogy a bürokratikus formaságok közepette a szerelem továbbra is az egység és az összetartozás végső ereje.


Tudtad?

A hollandok nem húzzák be a függönyt, az utcára néző nappaliban látod ahogy a család nézi a tv-t. Mindezt azért teszik, mert régen rengeteget dolgoztak a férfiak, a nők pedig ezzel is mutatták, hogy nem tartanak szeretőt, nincs rejtegetni valójuk, oda bármikor be lehet nézni.


Szeretnél olyan országba költözni, ahol szinte alig vagy egyáltalán nem kell adóznod a jövedelmed után? Szeretnél külföldön letelepedni, állampolgárságot szerezni?


Külföldön céget alapítani, bankszámlát nyitni? Vonzanak az egzotikus országok, mint Paraguay, Panama, Botswana, Zöld-foki-szigetek vagy épp a Karib térség? Akkor Bence a te embered! >>>


Forrás(ok):

Insider Monkey


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá