Minden Ami Külföld | Angliából jön a nyugdíj, de miből fogok megélni?
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Mire elég az Angol állami nyugdíj? Hogyan tudok előre tervezni és takarékoskodni? OLVASS TOVÁBB a legtutibb tippekért 🔔

Angliából jön a nyugdíj, de miből fogok megélni?

Az életkor előrehaladtával (illetve az okosak már fiatalon is) sokan álmodoznak a nyugodt és boldog nyugdíjas évekről. A legfontosabb kérdés: miből fogunk élni ha megöregszünk? Ez különösen érvényes azokra, akik külföldön élnek vagy éppen tervezik a kivándorlást az arany nyugdíjas évekre. Ebben a cikkben bemutatom azokat a lehetőségeket, amelyekkel az angol nyugdíjas évek anyagi biztonságát megteremthetjük.

Írta: Ildi – Minden Ami Külföld

Angliában kiváló a nyugdíjrendszer, mégis csak a létminimumra elegendő a nyugdíj

  1. Állami nyugdíj

Az első és legfontosabb forrás a nyugdíjrendszer. Anglia kiváló nyugdíjrendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy megtakarítsanak a jövőre. Anglia a State Pension nevű állami nyugdíjrendszeren keresztül nyújt támogatást a nyugdíjasoknak. Az állami nyugdíjrendszer alapján az összeget a munkaévek száma és a fizetés alapján számítják ki. Azok, akik hosszú éveken keresztül dolgoztak és járultak hozzá a nyugdíjrendszerhez, nagyobb összeget kaphatnak havonta. Fontos azonban megjegyezni, hogy az állami nyugdíjösszeg önmagában nem feltétlenül elegendő a komfortos élethez, ezért érdemes más forrásokat is megfontolni.

  1. Személyes megtakarítások és magánnyugdíj

Sokan egész életükben félretesznek egy összeget vagy rendszeresen befizetéseket tesznek a nyugdíj-előtakarékossági számlára (individual pension account), hogy meglegyen az anyagi biztonságuk a nyugdíjas években. Az öngondoskodás és a hosszú távú megtakarítások lehetővé teszik, hogy a későbbiekben élvezhessük a megtakarított összegek kamatait és hozamait, ne csak az állami nyugdíjra alapozzunk, ami pusztán a létminimumot hivatott ellátni. Hab a tortán, hogy az ilyen számlákon szereplő megtakarítás adómentes.

  1. Ingatlanbefektetések

Az ingatlanbefektetések egy másik megfontolandó lehetőség a nyugdíjas évekre való felkészülésben. Ha rendelkezünk eladható ingatlannal, akkor a bérbeadásból származó jövedelem fokozhatja a nyugdíjas években rendelkezésre álló anyagi forrásokat. Fontos azonban megfontolni az ingatlanpiaci változásokat és kockázatokat is annak ellenére is, hogy az ingatlanpiac Angliában stabil és sok lehetőséget kínál.

  1. Kiegészítő jövedelemforrások

Egy mellékállás vállalása a nyugdíjas években nagyszerű módja lehet a jövedelem növelésének. Angliában számos lehetőség áll rendelkezésre a részmunkaidős vagy időszakos foglalkoztatásra. Például, lehetőség van tanításra, ügyfélszolgálati munkákra, vagy akár a turizmusban való részvételre is. A mellékállás nem csak további jövedelmet biztosít, de lehetőséget nyújt a társaság és az aktív életmód fenntartására is.

Háziállat gondozása vagy bébiszitterkedés: Egyre népszerűbb kiegészítő jövedelemforrás a háziállat gondozása vagy gondozóként dolgozás, valamint a bébiszitterkedés. Ezek rugalmas munkalehetőségek, amelyeket akár otthonunk kényelméből is végezhetünk.

Mire elég az Angol állami nyugdíj? Hogyan tudok előre tervezni és takarékoskodni? OLVASS TOVÁBB a legtutibb tippekért 🔔

Kalandra fel, nyugdíjas öregifjak!

Beköszöntött az arany nyugdíjas korszak viszont a kalandvágyról mégsem mondanál le? Irány a nagyvilág! Rengeteg ország kínál pazar megélhetést az angliából csordogáló nyugdíjadból.

Az alábbiakban bemutatok néhány olyan helyet a világon, ahol jó lehet nyugdíjasan élni angol nyugdíjból:

  1. Spanyolország: Spanyolország hosszú ideje népszerű célállomás a nyugdíjasok számára. Az ország kellemes éghajlata, gazdag kulturális öröksége és gyönyörű tájai vonzzák a nyugdíjas közösséget. Továbbá az életmód költségei is alacsonyabbak lehetnek itt, mint Angliában.
  2. Portugália: Portugália is egy kedvelt választás a nyugdíjasok számára. Az ország kellemes éghajlata, gyönyörű tengerpartjai és barátságos lakossága vonzza a külföldi nyugdíjasokat. Az élet költsége is viszonylag alacsony, és a nyugdíjasok számára külön adókedvezmények is elérhetőek.
  3. Thaiföld: Thaiföldön az alacsony költségek, a gyönyörű tájak és a barátságos lakosság vonzzák a nyugdíjasokat. Az országban több olyan hely van, amelyek népszerűek a nyugdíjas közösség számára, mint például Chiang Mai és Hua Hin. Emellett a helyi ételek, a wellness lehetőségek és a gazdag kulturális élet is vonzóvá teszik Thaiföldet.
  4. Mexikó: Mexikó sokféle lehetőséget kínál a nyugdíjasok számára. Az ország kedvező éghajlata, gazdag történelme és kulturális sokszínűsége, valamint az alacsonyabb életszínvonal költségei vonzóvá teszik a nyugdíjasok számára. Népszerű városok közé tartozik például Mérida, San Miguel de Allende és Puerto Vallarta.

Fontos megjegyezni, hogy az országválasztás személyes preferenciákra és egyéni körülményekre is nagymértékben épül. Minden leendő nyugdíjasnak alaposan meg kell fontolnia a helyi költségeket, az egészségügyi ellátás minőségét és mértékét, az éghajlatot, a kulturális lehetőségeket és a társadalmi kapcsolatokat is egy adott helyen.


Te hogyan tervezed a nyugdíjas éveidet?

Oszd meg velünk terveidet, tapasztalataidat a nyugdíj témában!


Segítségre lenne szükséged, hogy jobban átlásd az angliai rendszert és, hogy ki tudd aknázni az ország adta lehetőségeket?

Keresd Ildit, a legjobb tippeket tőle kapod >>>


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá