Minden Ami Külföld | Megkezdődhet a jelentős kivándorlás Magyarországon?
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Megnövekedett a külföldre költözési vágy a magyarok körében

Megkezdődhet a jelentős kivándorlás Magyarországon?

Magyarországon lezajlottak a választások. Ez volt az ország történetének kilencedik szabad országgyűlési választása.

Elég nagy volt a szavazókedv, mintegy 67,80 százalék, azaz 5 216 424 szavazó ment el voksolni. Végül hatalmas fölénnyel, immár negyedik alkalommal az eddig hatalmon lévő kormánypárt nyert, ismét. A másik oldalra, a változásra, változásra voksolók csalódása érthető.– Mayerné Répási Adrienn írása

Talán főként ez miatt, de megtöbbszöröződött a kivándorlást tervezők, a témában érdeklődők, keresők száma. Mi sem tükrözi ezt jobban, mint a saját tapasztalatunk. A  mindenamikulfold.hu  honlapunkon hétfőre virradóra eszméletlen számú új látogatót regisztráltunk, ami estére a tízszeresére nőtt.

Kirobbanhat egy újabb kivándorlási kedv vajon? Az bizony előfordulhat!

Te is azt fontolod épp, hogy elköltözöl? Akkor ez a cikk neked szól!

Aki úgy dönt, hogy ezután új lakhelyet keres magának a szülőföldje helyett, ahol jobban fogja érezni magát, jobban fog boldogulni, az előtte mérlegeljen mindenképp. És kérjen tanácsot hozzáértőktől, szakértőktől! Nem érdemes elindulni, bele a vakvilágba, a kellő információk hiányában!

Érdemes jól megválasztani a célországot, hogy a lehető legoptimálisabb legyen. Mindenképp meg kell nézni, még utazás előtt, hogy milyen szükséges papírok, dokumentumok kellenek eleve a beutazáshoz. Illetve a többi fontos dologhoz, a lakhatáshoz, a munkavállaláshoz és a végleges letelepedéshez. Ha ez elmarad és valaki kellő felkészülés nélkül, gyorsan indul neki az utazásnak, könnyen nagy csalódásban lehet része.

Bízd magad profi szakemberekre, szolgáltatókra, akik segíthetnek a döntésed meghozásában és a könnyebb költözésben, beilleszkedésben is!

Ezekre a dolgokra jó, ha odafigyelsz!

Nem mindegy, hogy a szomszéd Németországig mennél, vagy Írország, Hollandia, Anglia, Portugália, esetleg valami egzotikusabb, messzebb lévő ország kerül kiválasztásra, mint Indonézia, Paraguay, Botswana. Máshogy kell készülnöd egy szomszédos, Európai Uniós országbeli költözésre, mintha azon kívül utaznál.

Mindenhol szinte más feltételek, szükséges papírok kellenek, mint ahogy eltérhet az oktatás, az egészségügy, a nyelv, a munkavállalás feltételei is! Szükséged lehet meghívóra, útlevélre, vízumra, munkáltató igazolványra is, mielőtt belevágnál a költözésbe!

Nézzünk egy konkrét példát!

Külföldre költözés nem egyszerű folyamat. Vegyük példának Angliát. Oda költöznél legszívesebben? Figyelned kell a kulturális és egyéb különbségekre, a nyelvre, a fontos okmányok meglétére és még annyi mindenre.

Szükséged lehet például tolmácsra, könyvelőre, jogi tanácsadóra, nyelvvizsga felkészítőre, tanuláshoz, továbbtanuláshoz segítségre. Ha gyermeked van, akkor beilleszkedési tanácsadóra. És ez még csak a jéghegy csúcsa!

Ezekben segítségedre lehet a Minden ami külföld szolgáltató partnerek listája, melyet itt találsz.

Mivel Anglia már nem Uniós ország, így a magyar személyi igazolványoddal már nem, csak az útlevéllel léphetsz be az országba. 6 hónapig vízum nélkül maradhatsz ugyan látogatóként, viszont nem vállalhatsz munkát, nem telepedhetsz le végérvényesen az országban. Ezekhez munkavállalási vízumot kell igényelned jó előre. A letelepedéshez, munkához szükséges vízumhoz pedig meg kell felelned rengeteg előírásnak. Ha sikerült megszerezned, akkor lakást kell találnod. Angliában az albérletek ára többszöröse a magyarországi áraknak, pláne a nagyvárosokban. Erre gondolj mindenképp! Ráadásul s csak akkor találsz albérletet, ha már van munkád, bizonyítottan tudsz fizetni!

Miután megérkeztél rendben, akkor igényelned kell egy nemzeti biztosítási számot, azaz NI számot. Ezzel tudsz majd minden ügyintézést megkezdeni. A vízum megléte után van csak lehetőséged iskoláskorú gyermeked angliai állami iskolába íratni például.

Ha a szakmádban szeretnél elhelyezkedni, akkor szükséged lesz az iskolai végzettségedet igazoló dokumentumok, bizonyítványok, jogosítvány angol nyelvű változatára is. 

Egészségbiztosítás a következő teendő. Ha már rendelkezel bejelentett állással, akkor a National Health Service – NHS, azaz az Állami Egészségügyi Szolgálaton keresztül részesülhetsz ingyenes állami egészségügyi ellátásban vagy igénybe vehetsz magán orvosi ellátást is, melynek a költségeit neked, vagy a munkaadódnak kell fizetnie.

Félsz az ismeretlentől? Több információra lenne szükséged? Keresd meg bátran közösségünk, segítünk felkészülni, elmondjuk, amit tudnod kell! Minden ami külföld szolgáltatóit itt találod!

Ha külföldre költöznél, még csomagolás előtt tájékozódj! Találd meg a legoptimálisabb országot! Készülj fel a fontos tudnivalókból, a nyelvéből, a pénzneméből, az időjárásából, a beutazáshoz szükséges feltételekből, a kellő papírokat pedig szerezd be!

Néhány további dologgal még számolnod kell, ha úgy döntesz, kivándorolsz, más országba költözöl. Az alábbi cikkben több fontos dolgot összeszedtünk neked, mire figyelj! Itt találod a korábbi cikkünk róla.


Szólj hozzá