Minden Ami Külföld | Menjek vagy maradjak? - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Napjaink történései miatt egyre többen felteszik maguknak a kérdést "menjek vagy maradjak?", segítünk tisztán látni! KATTINTS >>>

Menjek vagy maradjak?

A rengeteg változás és negatív hír, esemény után egyre többen felteszik a kérdést maguknak, hogy „Menjek vagy maradjak”? A költözés véglegesen, vagy csak ideiglenesen, de egy hosszabb külföldi utazás is sokszor megfelelő gyógyír! Viszont indulás előtt érdemes pró és kontra érveket felsorolni, mi az, ami maradásra bír és mi az, ami az utazás mellett szól, hogy ne legyen csalódás a vége!

Írta: Mayerné Répási Adrienn
Napjaink történései miatt egyre többen felteszik maguknak a kérdést "menjek vagy maradjak?", segítünk tisztán látni! KATTINTS >>>

Ezért jó, ha listázod a fontosabb érveket a költözés mellett, és ellene is!

A költözés mindig nagy változást jelent! Ha nem fontolod meg alaposan a költözés tényét, akkor akár rosszabbul is járhatsz, rosszul végződhet és még boldogtalanabb, dühösebb, frusztráltabb lehetsz, mint eredetileg! Nem minden esetben nyersz többet azzal, ha elhagyod a megszokott közeged, az élettered és teljesen új országba, városba költözöl. De akad olyan tény, dolog, ami miatt szinte biztos, hogy megkönnyíti az életed egy külföldi út, egy költözés. Viszont az biztos, hogy alapos felkészülés után, könnyebben el tudod majd dönteni, a költözés számodra a megoldás, vagy sem!


Ha még nem vagy biztos magadban, nézd meg a Minden ami külföld szakértőinek listáját, melyik országon belül, ki tud segíteni neked.


Ellenérvek

Egy jól felépített vállalkozás, egy csúcsra járatott, felfelé ívelő karrier, egy kész élet, családi ház, álomautó, családi, nyugodt élet, egy olyan baráti, megtartó közeg, vagy egy szoros családi egység megfelelő ellenérv a költözés ellen! Ha szereted a lakhelyed minden egyes zugát, az ott élő embereket, szereted a megszokottat, akkor erősen honvágyad lehet költözés után, ami cefet érzés és nagyon nehéz leküzdeni! Beteg szülők, nagyszülők hátrahagyása szintén nem biztos, hogy jó ötlet és jelentős ellenérv! Vegyél számításba minden ilyen dolgot, mielőtt döntesz!

Érvek

A legjelentősebb érvek és az szól legtöbbször a költözés mellett, hogy vágyjuk a nyugodtabb életet és az anyagiak javulását, az új helyek felfedezését. De fontos szempont lehet az iskola és munkahelyváltás, a megszokott élet unalma, a rossz közérzet, monotonitás, kiégés, a jelentős stressz, vagy az, hogy vonzza az embert más kultúra, mentalitás, életritmus, esetleg a jelenlegi időjárás, politika, élettér taszítja.

Napjaink történései miatt egyre többen felteszik maguknak a kérdést "menjek vagy maradjak?", segítünk tisztán látni! KATTINTS >>>

Ezeket az érveket, ellenérveket leírva feketén-fehéren, végig gondolva alaposan, sok felesleges stressztől mentheted meg magad!

Ha felsorakoztattad mind a két oldalon az általad fontosnak vélt pontokat, nézd meg, melyik oldal mellett szól több dolog. Ha több az érved a költözés mellett, úgy érzed, maximálisan nyugodt lehet az életed, könnyen beilleszkedsz, egyszerűen találsz rögtön megfelelő munkahelyet, a honvágy sem fog kínozni, akkor a te tényleg a költözést!

Ha viszont jelentős oldalon visszatartó erő van a másik, nem biztos, hogy nyersz a költözéssel, akkor még aludj rá párat!


A Minden ami külföld szakértői szívesen segítenek Neked, hogy helyesen hozd meg döntésed!


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

2 Hozzászólás

Szólj hozzá