Minden Ami Külföld | Mitai Maori Village Rotorua, Új-Zéland - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • IRÁNY ÚJ-ZÉLAND, irány Maori! Élvezd a hagyományos öltözeteket, fegyvereket, programokat! :) Maori Village vár RÁD!

Mitai Maori Village Rotorua, Új-Zéland

Bevezetés a maori kultúrába, egyedülálló élmények Új-Zélandon. Hihetetlenül lenyűgöző és ámulatba ejtő élményben lesz részed, ellátogatsz ebbe a faluba!

Írta: Szilvi – Minden Ami Külföld

A Mitai Maori Village bevezetést kínál a maori kultúrába. Itt hagyományos öltözékű harcosok eveznek egy ősi harcos kenuban. Megnézheted az “izzó férgeket” természetes élőhelyükön és megcsodálhatod a szent édesvízi forrást is. Láthatod, ahogy a hagyományosan főzött hāngī ételt készítik el neked, vagyis a földbe épített hāngī/umuban készített zamatos ételeket! Itt a gödör alján lévő forró kövekre kosarakat helyeznek, hogy az ételek akár 4 órán át, gőzben süljenek, ami egy nagyon különleges ízt eredményez! Az ételt a Csendes-óceán ízei és édes desszertek kísérik, kellemes zene kíséretében.

IRÁNY ÚJ-ZÉLAND, irány Maori! Élvezd a hagyományos öltözeteket, fegyvereket, programokat! :) Maori Village vár RÁD!

Fegyveres harci bemutatókkal is várják a látogatókat, ami a poi tánc kecsességével és szépségével párosul. Megismerkedhetsz itt a maorik múltjával és tetováló művészetükkel. Az őslakosok szent, spirituális helyük egy életre szóló kultúrális élményt nyújt mindenkinek, aki egyszer ide ellátogat!


Mitai világában megismerheted az egykor virágzó falu területének a történetét, miközben hagyományos ruhába öltözött vad harcosok egy ősi harcos kenuval (waka) eveznek a Wai-o-whiro patakon.


Csendes-óceáni és maori dalok, táncok és játékok előadása, erőteljes és szórakoztató kulturális koncertjét a tüzes “Haka” maori harci tánccal egészítik ki.

Egy kis ízelítő videó erről a csodás élményről

Videó forrása: 100% Pure New Zealand Specialist


“Nau mai, haere mai, whakatau mai. – Üdvözöljük és érezzék magukat otthon.”


Rotorua

A Rotorua a māori kultúrában és örökségben gazdag régió neve. A terület egyedülálló geotermikus tulajdonságai azt is jelentik, hogy a helyi törzsek a hāngī főzésének egyedülálló módját alkalmazzák – természetes termálgőzben és vízben.

Hāngī ételek

A hagyományos hāngī-főzésben az ételeket, például a halat és a kumarát (édesburgonyát) a földbe ásott gödörben főzték. Ma már sertéshús, bárányhús, burgonya, sütőtök és káposzta is szerepel.
A hāngī ételeket, vagy māori nyelven “kai”-t, hagyományosan lenlevélbe csomagolták, de a modern hāngīk inkább szövetzsákokat, alumíniumfóliát és drótkosarakat használnak. A kosarakat a földbe ásott gödör alján lévő forró kövekre helyezik. Az ételt nedves ruhával és egy földhalommal fedik le, amely a kövekből származó hőt felfogja. A hāngī ételeket a főzés mennyiségétől függően körülbelül három-négy órán át hagyják a földben. Ennek a folyamatnak az eredménye zsenge hús és ízletes zöldségek, füstös, földes ízekkel átitatva.


Látogass el a Whakarewarewa Living Māori Village-be, a Tamaki Māori Village-be is a gőzzel készített finom hāngī-élményért. Mitai Maori Village honlapját ide kattintva éred el, ahol az aktuális belépők díjáról is találsz információt!


MINDEN AMI ÚJ-ZÉLAND

 Ha mindent tudni szeretnél a szigetországról, ajánlom figyelmedbe az ÚJ-ZÉLAND KISOKOST, amihez e-book formában, becsületkassza alapon juthatsz hozzá ezen az oldalon. A könyv azzal a céllal íródott, hogy segítse mindazokat, akik azelőtt a fontos döntés előtt állnak, hogy vajon belevágjanak-e a nagy kalandba, vagyis kiköltözzenek-e Új-Zélandra. Ebben a könyvben univerzális áttekintést kapsz minden lényeges és általános témáról!


Letelepednél Új-Zélandon?

Nem akarsz semmiféle fentakadást a vízum megszerzésében? Keresd regisztrált bevándorlási ügynök partnerünket vagy munkakeresés terén a szintén új-zélandon élő Zsuzsit >>>


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá