Kia ora! Új-Zéland az a hely, ahol a fekete bárányok tényleg otthon érzik magukat! Ez az ország olyan zöld, hogy még a koboldok is irigykednek rá, a hobbitokról nem is beszélve. Őket megtalálod a hagyományos föld alatti hobbit házakban 😉 Milyen váratlan dolgok történhetnek itt veled? Egyszer csak megremeg a föld, ütemes kántálást hoz a szél, és meglátod az új-zélandi emberek egy kisebb, barátságos, de annál hangosabb csoportját “Haka” nevű táncot járni. Ha ez még nem lenne elég, csak körül kell nézned és már el is állt a lélegzeted! Fjordok, gejzírek, gleccserek, gyönyörű vízesések, varázslatos tájak – mind felfedezésre várnak!

 • Online IELTS nyelvvizsga felkészítő
  A VIZSGÁZTATÓ szemével szeretnéd látni magad? Szerezz IELTS nyelvvizsgát profi segítséggel! IELTS FELKÉSZÍTÉS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Új-Zélandi regisztrált bevándorlási ügynök és nemzetközi munkavállalási tanácsadó
  Utazni, tanulni, dolgozni, letelepedni tervezel a szigetországban? Térképezzük fel az aktuális vízum szabályokat és aktuális lehetőségeidet!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvtanulás, IELTS nyelvvizsga felkészítés
  Továbbtanulás, munka, vagy épp a partner vízum miatt van szükséged angol nyelvvizsgára? DÖNTSD LE A FÖLDRAJZI AKADÁLYOKAT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Turista vízum, utazási tanácsadás
  AUSZTRÁLIA, USA, Kanada, Új-Zéland esetén turista vízum és beutazási engedély szükséges. E mellett programterv összeállításában SEGÍTÜNK >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Munkavállalás, nemzetközi karrier tanácsadás
  Ausztrália vagy Új-Zéland esetén munkakeresésben Zsuzsi segítségedre lehet! Nemzetközi karrier tanácsadó és új-zélandi bevándorlási ügynök!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Új-Zéland utazási bróker
  SZERETNÉL egy kis új-zélandi kalandot? Kinga megszervezi teljes új-zélandi utadat, hogy ne érjenek kellemetlenségek! Utazás most?
  Erre van szükségem! Tovább
 • Új-Zélandi regisztrált bevándorlási ügynök
  Szeretnél ÚJ-ZÉLANDON dolgozni, esetleg letelepednél? Keresd Petrát, aki segít, hogy ne vessz el a vízumok útvesztőjében!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Tanulás, továbbtanulás külföldön
  SZERETNÉL külföldön tanulni? Szeretnéd külföldön tovább képezni magad? Nem tudod mi lenne a legjobb választás? Keresd Edinát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol, magyar, német tolmács és hivatalos fordító
  SZERETNÉD, hogy rendben legyen a fordítandó dokumentumok? Külföldi céged üzleti terve professzionális legyen? HIVATALOS FORDÍTÁS >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Akkreditált panel orvosi vizsgálat
  VíZUMHOZ kötelező orvosi vizsgálat! A Te felelősséged, hogy körültekintően járj el! AUSZTRÁLIA, ÚJ-ZÉLAND, ANGLIA, KANADA >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Az országot elhelyezkedése miatt változatos időjárási körülmények jellemzik. Az északi részen enyhe, trópusi klíma uralkodik, míg a déli területeken mérsékelt éghajlat és hűvösebb időjárás várható. Az esős és szeles napok nem ritkák, de ezek nagy mértékben hozzájárulnak a festői zöld tájakhoz és a lenyűgöző vízesésekhez. Az időjárás gyorsan változhat, ezért érdemes készülni némi meglepetésre és a réteges öltözködésre is.

Költségek

A legmagasabb költségekkel, a legtöbb kiadással Aucklandben és Wellingtonban kell számolni, ahol a lakásbérletek és az általános életszínvonal magasabb, ugyanakkor vidéki területeken, kisebb városokban és falvakban olcsóbb lehet az élet. Az élelmiszer- és közlekedési költségek is általában mérsékeltek. Az országban a bérek általában magasabbak, mint a globális átlag, ami segít ellensúlyozni a jelentkező magasabb megélhetési költségeket.

Sport

Az országban számos népszerű sportág gyakorlása mellett olyan extrém sportok is elterjedtek, mint például a bungee jumping, a hegyi kerékpározás és a siklóernyőzés. Az új-zélandiak nemzeti sportja a rögbi és a krikett, melyeket szenvedéllyel űznek is. A “haka” névre hallgató hagyományos táncukkal lenyűgözik a világot. A szörfösök számára Új-Zéland – Ausztrália mellett – egy igazi paradicsom, a tengerparti városokban rengeteg kiváló hullám várja őket.

Közlekedés

A tömegközlekedés jól kiépített, és az autóbuszok, vonatok és kompok összehangoltan közlekednek – inkább a nagyvárosokban és azok agglomerációiban. Az országban az autózás a leginkább szükséges módja a közlekedésnek, különösen a vidéki területeken, ahol nagyobb rugalmasságot nyújt az utazásban. Az országban jó minőségű utak és gyönyörű panoráma várnak, amely sokkal élvezetesebbé teszi a vezetést. Az ország híres a lakókocsi és kemping kultúrájáról, amelyek segítségével könnyedén eljuthatsz a lenyűgöző látnivalókhoz.