Minden Ami Külföld | Tragédiába fulladt a brit fiatal randija Új-Zélandon - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Tinder randit követően veszett nyoma egy britt turistának Új-Zélandon, nézd meg MI TÖRTÉNT a fiatal lánnyal!>>>

Tragédiába fulladt a brit fiatal randija Új-Zélandon

Grace Millane úgy döntött, hogy diplomaosztója után, nyakába veszi a világot, és egy évet utazgatással tölt. Külföldön ezt nevezik GAP yearnek, de hazánkban is egyre inkább bevett szokásnak számít, hiszen sokan tartanak egy kis szünetet az egyetem és munkába állás között. Sok országba a belépés, azonban vízumhoz kötött. Ennek intézése hosszú és bonyolult folyamat lehet, de nem velünk! Ide kattintva minden vízumügyintézéssel kapcsolatos segítséget megtalálsz!

Írta: Panna – Minden ami külföld
Tinder randit követően veszett nyoma egy britt turistának Új-Zélandon, nézd meg MI TÖRTÉNT a fiatal lánnyal!>>>

Miután Grace 6 hetet töltött Dél-Afrikában, ezt követően pedig 2018 november 20-án lépett be Új-Zélandra. Először a sziget északi részét utazta körbe, majd 10 nap múlva Aucklandben szállt meg.  Az Új-Zélandon kihelyezett térfigyelő kameráknak köszönhetően (ugyanis szinte minden sarkon található egy) Grace tevékenységeit lépésről lépésre nyomon követhette a rendőrség. Így miután a lány 3 napot követően sem válaszolt a születésnapi köszöntőkre, a szülei jelentették lányuk eltűnését a helyi rendőrségen, a hotel, ahol Grace megszállt pedig megerősítette, hogy a turista nem tért vissza a szobájába.

Mit rögzítettek a kamerák?

Minden egy randival kezdődött… Grace és Jesse Tinderen ismerkedtek meg, majd kis idő után meg is beszéltek egy személyes találkozót a megbeszélt hely, a felvételek alapján  a Sky City aulája volt. Egy ölelés után Grace és Jesse egy bárban folytatta a randit, ahonnan egy ital után egy mexikói kávézóba tértek át, egy óra után pedig vacsorázni indultak. A képeken jól látható, hogy oldódott köztük a kezdeti feszültség, oly annyira, hogy mielőtt a férfi mosdóba ment volna adott egy csókot Gracenek. Ezután a lány is mosdóba ment, azonban amint Jesse úgy érezte, tiszta a levegő, a lány táskájához nyúlt, majd átkutatta azt. Azért ez kicsit furcsa nem ? Ahogy Grace visszatért, a pár a City Life Hotelben folytatta az estét, azaz abban a hotelben, ahol Grace lakott. A liftben jól látható, hogy a  harmadik emeleten kiszálltak a liftből, és ez volt az utolsó felvétel, amin a lány látható. Az estét követő reggelen Jesse egyedül szállt be a liftbe, a hotelből egyenesen egy barkácsboltba vette az irányt, a kamerák azt rögzítették, hogy egy nagy bőröndöt vásárolt és visszatért Grace szobájába. Fél órával később, már egy közeli bolt kamerái rögzítették azt, hogy éppen tisztítószereket vett, melyeket szintén visszavitt a lány szobájába. A következő képsorok már egy taxiba készültek, úton egy  autókölcsönzőbe. Itt kibérelt egy piros autót, amivel visszatért a szállodába. Ezután Jesse, ha nem lenne eddig elég meglepő a történet, egy bárban folytatta napját, egy újabb nővel. Ennek a randinak a kimenetelét nem hozták nyilvánosságra, azt azonban igen, hogy Jesse egy szőnyegtisztító géppel lép be a hotelbe, amit feltételezhetően este 9 körül vitt vissza az üzletbe. Majd fél tíz-kor már két bőrönddel jelent meg a liftben, amelyeket a bérelt autójába pakolt, ezt követően pedig visszament aludni. Másnap kora reggel elhagyta és egy barkácsbolt felvételei alapján egy piros ásót vásárolt. A felvételek alapján fél tízkor egy sport táskát cipelve tűnt fel a liftben mezítláb (!). A következő felvételeken már az látható, hogy a szobából elhozott ruháit egy tisztítóba viszi, a kocsiját lemosatni, majd a saras cipőjét is lemossa.

Tinder randit követően veszett nyoma egy britt turistának Új-Zélandon, nézd meg MI TÖRTÉNT a fiatal lánnyal!>>>

A nyomozás menete

Ez a folyamat mind néhány nap alatt zajlott, Grace elsején tűnt el, a szülei ötödikén jelentették, hatodikán Jesset már bevitték kihallgatásra, nyolcadikán a rendőrök gyilkossággal vádolták meg. Jesse, azonban csak annyit ismert el, hogy találkozott a lánnyal, a kamerák viszont egyértelműen mást mutattak. Miután a hatóság elkobozta Jesse telefonját, a keresési előzményekben egy félreeső helyet találtak, ahol később nem meglepően megtalálták a lány holttestét, amit visszaszállítottak hazájába és ott temettek el. A nyomozást nehezítette, ország azon törvénye, hogy  a tárgyalás sikeressége végett nem hozhatták nyilvánosságra a férfi nevét és emellett még az arcát is kitakarták a felvételeken. Ez a szabály, csak Új-Zélandon volt érvényben, máshol a férfi neve napvilágra került, Ő azonban továbbra is tagadta bűnösségét.


Tudtad?

Grace marketing szakon végzett a Lincolni Egyetemen.

Ahhoz, hogy Te is ilyen egyetemen tanulhass, követelmény az IELTS nyelvvizsga. Szerezd be a nyelvvizsgáról szóló ebookot és tudj meg róla mindent!

Jesse azt hazudta a főbérlőjének, hogy egy profi softball játékos és ha megérkezik az első utalása a csapattól, rendezi a tartozásait.

Új-Zélandon a bűnös nevének kiszivárogtatásáért fél éves börtön és 25 ezer $-os büntetés járhat.


Forrás(ok):

video

Murder of Grace Millane

Térfigyelő kamera képei

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá