Minden Ami Külföld | Új- Zéland a célod? Itt az újabb jó hír Neked! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Bejelentették a 2022-es Work and Holiday vízum újranyitását. De mi történhetett? Talán törlésre kerültek a már beadott pályázatok? TOVÁBB>>>

Új- Zéland a célod? Itt az újabb jó hír Neked!

Az új-zélandi népszerű vízumra, a Working Holiday vízumra 2022-ben többen is jelentkezhetnek. Készülj!

Írta: Niki – Minden ami külföld

Erre a 12 hónapos vízumra 18 éves korodtól egészen 35-dik életéved utolsó napjáig terjedően pályázhatsz ahhoz, hogy felettébb izgalmas évet tölthess el Új-Zélandon!

Working Holiday vízum 100 magyar fiatalnak

Minden évben 100 magyar fiatal pályázhatja meg, azonban az elmúlt évben ez a lehetőség a Covid miatt nem volt adott, ezért idén a kormány megduplázza ezt a számot és 200 magyar fiatalnak adna lehetőséget! Ha már elmúltál 35 éves de még nem vagy 36, akkor sem késtél le semmiről, hiszen a 36. születésnapod előtti nap még simán beadhatod a pályázatot! A jelentkezés online történik az új-zélandi bevándorlási hivatal oldalán keresztül és a jelentkezés során a gyorsaság számít, így ne késlekedj! Ha a maximum létszámot elérték a jelentkezőt, a vízumra való jelentkezés lehetősége az oldalon automatikus törlődik, automatikusan lezárják a jelentkezés lehetőségét erre az évre!

Munkavállalás Új-Zélandon

Ha megkaptad a vízumot, akkor az azt követő 12 hónapon belül be kell lépned az országba és a belépéstől számított 12 hónapig tartózkodhatsz ott. Mindez idő alatt nem korlátozzák azt, hogy hányszor hagyod el az országot és térsz vissza, de azt igen, hogy munkavállalás esetén csak és kizárólag maximum 3 hónapot dolgozhatsz egy adott munkáltatónál, tanulni pedig max 6 hónapig lehet, a kurzus amire jelentkeznél ennél nem lehet hosszabb. Ez alatt az egy év alatt nem vállalhatsz hosszabb időre munkát egy munkáltatónál, ha szeretnél itt hosszabb távon munkát vállalni, akkor új-zélandi karrier tanácsadónk segíthet a munkakeresésben, Petra, új-zélandi regisztrált bevándorlási ügynök pedig mindenben támogat majd, hogy sikeres legyen a vízumkérelmed.

Amire a vízum igényléséhez szükséges lesz

  • érvényes útlevél
  • személyigazolvány, vagy jogosítvány
  • online vásárlásra (is) alkalmas bankkártya
  • megfelelő összeg a vízumdíjra (de a rendszer csak akkor kéri a fizetést, ha a 100 szerencsés között vagy! A fizetés után pedig értesíteni fognak a további teendőkről)
  • a rendszer csak akkor enged fizetni, ha bekerültél a szerencsés száz közé. Amennyiben megtörtént a fizetés, kapsz majd egy értesítő levelet arról, hogy mi a további teendőd
  • jó, ha tudod, hogy 2022. június 7-től nincs szükség mellkas röntgenre
  • belépéskor ellenőrizhetik, de mindenképp jó, ha van utasbiztosításod
  • illetve rendelkezned kell fedezettel, amivel bizonyítod, hogy van elég pénzed, hogy eltartsd magad az ott léted alatt (jelenleg 4200 NZD összegű fedezetet várnak el, hogy a számládon legyen)

Mennyi a vízumkérelem díja és hogy történik ennek a fizetése?

Magyarok számára az új-zélandi working holiday vízumkérelem díja: 455 NZD ( kb: 110.000 HUF)

A jelentkezés tartalmazza az IVL adót is melynek összege 35 NZD. (IVL: Nemzetközi látogatói természetvédelmi és idegenforgalmi illeték)

Fontos, hogy bankkártyával szükséges a díjat kifizetni az online beadásnál. VISA vagy MASTERCARD kártyákat fogad el a rendszer. DE figyelj arra, hogy a megfelelő díj ott legyen és az online vásárláshoz tartozó fizetési limited jól legyen beállítva, nehogy ez miatt ess el a jelentkezéstől.

Készülj!

Még idén jelentkezz az új-zélandi a working holiday vízumra! Jobb, ha igyekszel, nehogy lemaradj, hisz a rendszer automtikusan lezárja a jelentkezés lehetőségét, ha azok elérték a maximumot! Új-zélandhoz kapcsolódóan partnereinket, akik segítségedre lehetnek, itt tudod felvenni a kapcsolatot. Ebben az évben még november 3-án újabb 100 helyet nyitnak a magyar jelentkezők számára!


Források:

https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/hungary-working-holiday-visa?fbclid=IwAR1KcYOExupJgFgFaFDLoBKV0zwpg7qb8p5VeWMm-KbYt-gSjdSx9lJMtLg

https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/options/work/thinking-about-coming-to-new-zealand-to-work/working-holiday-visa


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

Ha külföldre költöznél, de nem tudod merre indulj, segítünk! Keresd a Minden ami külföld partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá