Minden Ami Külföld | Utazz, költözz biztonságosan! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Gondolkodj előre! A személy és vagyonbiztonság az egyik legfontosabb dolog költözés során, melyre fokozottan FIGYELNI KELL >>>

Utazz, költözz biztonságosan!

Egy költözésnek nem csak anyagi és lelki vetülete van, és nem csak rengeteg tennivalóval jár, hanem egy kiszámíthatatlan része is akad, mégpedig a biztonság. A személy és vagyonbiztonság az egyik legfontosabb dolog költözés során, melyre fokozottan figyelni kell!

Írta: Mayerné Répási Adrienn – Minden Ami Külföld

A növekvő terrorveszély, egyre magasabb bűnözési mutató, a természeti katasztrófák sűrűbb előfordulása, az elszabaduló vírusok, mind kockázati tényezők. Márpedig váratlan történések bármikor előfordulhatnak, még ezek nélkül is, de a valószínűségük a leggyakrabb utazáskor! A kiszámíthatatlansági tényezők és a veszélyek elkerülése viszont megfelelő előkészületekkel szinte nullára csökkenthető. Az Ausztráliába készülők számára ebben segít a kiskönyv is, amiben szó esik a belépési folyamatoktól kezdve az adózáson keresztül, a megélhetési költségekig mindenről! Ha a kenguruk földjére készülsz ez mondhatni kötelező olvasmány!

Szerezd be itt, hogy ne érjenek meglepetések!


Így figyelj a személyes biztonságodra!

Vedd figyelembe az adott ország időjárását, bűnözési statisztikáját, kultúráját, egészségügyét, az infrastruktúráját, politikai helyzetét, azt, hogy milyen módon fogsz eljutni oda. Konzulátus vagy nagykövetség felkeresése vagy a telefonszámának elmentése azonnali feladat legyen. De sokat segíthet, ha beszéled a nyelvet és helyiek segítségét kéred még az utazás előtt a tájékozódáshoz. Ahhoz, hogy megtudd milyen szinten állsz angolból, a legátfogóbb képet az IELTS nyelvvizsga segítségével kaphatod. Ez az egyetlen nemzetközi nyelvvizsga, amit bevándorlás céljából is elfogadnak az országok. Az IELTS e-book segít a tájékozódni, a vizsga rendszeréről. Tartalmazza a legfontosabb információkat, valamint számos gyakorlati tanácsot mind a nyelvvizsgával, mind pedig a hatékony felkészüléssel kapcsolatban. Kattints ide, szerezd meg a kézikönyvet és ne töltsd az időd keresgéléssel! Itt mindent egy helyen találsz! Ha úgy döntenél, hogy belevágsz a felkészülésbe, ajánlott felkeresni egy olyan tanárt, aki otthon van az IELTS vizsgára való felkészítésben. Évinek rengeteg diákja tette le a vizsgát sikeresen! Keresd fel és készüljetek fel együtt a tesztre!

Az IELTS az egyetlen olyan nemzetközi nyelvvizsga, amelyet bevándorlás céljából is elfogadnak a különböző országok!

Az IELTS e-book megkönnyíti számodra a tájékozódást, és világos képet ad a vizsga rendszeréről. Tartalmazza a legfontosabb információkat, valamint számos gyakorlati tanácsot mind a nyelvvizsgával, mind pedig a hatékony felkészüléssel kapcsolatban.

Kattints ide vagy a képre és szerezd meg ezt a remek kézikönyvet Te is>>>

  • Figyelj arra is, hogy bizalmas információkat magadról (például pontosan hol laksz, hol szállsz meg, hova tartasz, meddig leszel ott) soha ne ossz meg idegenekkel, vagy a social media felületeiden!
  • Mindig hivatalos szervekhez fordulj, ha bajba kerülsz, ha taxit vennél igénybe!
  • Ne adj alkalmat arra, hogy bajba kerülhess! Alkalmazkodj a helyi kultúrához, öltözködéshez, viselkedéshez! Ha nem tűnsz ki látványosan a környezetedből, akkor kevesebb az esély arra, hogy valaki kiszemel áldozatként.
  • Figyeld a helyi időjárás jelentést, a híradót, a politikai mozgásokat! Bármikor előfordulhat egy kivédhetetlen gázrobbanás, tűz, áradás, hurrikán, földrengés, terrorveszély, rablótámadás…
  • Köss biztosítást! Váratlan helyzetekben, egy előre nem látható baleset vagy megbetegedés esetén jól jöhet!
  • Mindig körültekintően járj el, figyelj a környezetedre, az apró, vészjósló jelekre, a személyes és családod biztonságára!
  • Vedd igénybe az Minden ami külföld csapatának segítségét!
Gondolkodj előre! A személy és vagyonbiztonság az egyik legfontosabb dolog költözés során, melyre fokozottan figyelni kell!

Az értékeid biztonságát így tudod szavatolni!

Fontos körültekintően eljárni azzal is, hogy az értékeid milyen módon utaznak veled. A bankkártyád, a személyes okmányaid, az útleveled, a telefonod, a laptopod, a nálad lévő készpénz, a jelszavaid és adataid biztonsága számos módon óvható. Soha ne add ki a kezeid közül egyiket se! Illetve ne tartsd szemmel is jól látható, könnyen hozzáférhető helyeken!

Elengedhetetlen a jó csomagolás. Tartsd magadnál az értékeidet egy kisebb táskában és a nagyobb bőröndbe a ruhákat, kevésbé fontos holmikat tartsd. Olyan módon helyezed el a fontos iratokat, hogy ne tudják könnyen elvenni tőled azokat egy zsebtolvajlás közben!  Megfelelőn erős, jól zárható bőröndök, táskák előnyt jelentenek, melyeken az adataidat is feltüntetheted, ha elvesznének.

Értékeidre is köss biztosítást, mert könnyen eltűnhetnek, ellophatják őket!

Gondolkodj előre!

Nem kell végig rettegni a költözés minden percét, de szánj pár percet a megelőzésre, a vészhelyzetek kiküszöbölésére! Ne gondold, hogy csak mást érhet baleset vagy lopás! Mérd fel a biztonsági kockázatokat, gondold végig az utat és tegyél meg minden a bekövetkezésük megelőzésére!


Segítség, Neked

A Minden Ami Külföld oldalán sok hasznos cikket, videót, podcast epizódot találsz külföldre költözés témájában, vízumkérdésekben, elsőkézből jövő tapasztalatok terén!

Érdemes Youtube csatornánkat is követned!


Keresd partnereinket bizalommal és találd meg a tökéletes segítséget:


♡  Egy idegen nyelv, egy idegen kultúra megismerése tesz minket igazán többé. ♡ 

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá