Minden Ami Külföld | Vamos a la playa en Tenerife - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Velünk könnyű lesz megtalálnod a neked való strandot Tenerife szigetén, 8 hihetetlen playa, amit jó ha tudsz már utazás előtt!

Vamos a la playa en Tenerife

Gyerünk a tenerifei partra!

Tenerife egy fantasztikus nyaraló sziget, annak ellenére is, hogy nem csak az óceán parton lehet eltölteni az időt. Tenerife mindennel rendelkezik, ami egy igazi pancsolós, vízi sportos nyaraláshoz szükséges. Összeszedtem néhány olyan óceánpartot, amiből mindenki megtalálja a maga kedvére valót. Következzenek hát ezek a teljesség igénye nélkül, mert minden part más.

Írta: Sylvi – Minden Ami Külföld

Kezdjük azzal, hogy Tenerife az Atlanti-Óceán „közepén fekvő” sziget, így kb. 200 km partszakasszal rendelkezik, amiből maximum a fele az, ami fürdésre alkalmas. Amit mindenképpen kiemelném, hogy törvényileg szabályozva van, hogy Tenerifén nem sajátíthat ki senki partszakaszt. Hiába van ott egy 5*-os szálloda, Te akkor is le tudsz menni a partra és ingyen élvezheted az ottlétet! Az egyes partokon elérhető szolgáltatásokért persze fizetned kell érte, de annak semmi akadálya, hogy napozz és fürödj.

A víz hőmérséklete igazából egész évben hasonló, 20-23 fok körül van és sokat számít mennyire meleg épp a levegő, vagy mennyire fúj a szél.

Akár karácsonykor is lehet fürödni, igazán kellemes! Változatos partok a sziget körül, puha arany homok vagy van ahol, fekete, de akár lávaköves partokat is találunk vagy épp természetes, de akár épített medencével is találkozhatunk.

Több partszakaszon erős a hullámzás, de sok kiépített strandon hullámtörőket helyeztek el, hogy akár kisgyerekes családok, úszni kevésbé tudók is biztonságosan meg tudjanak mártózni. Persze sosem árt az óvatosság, hisz hatalmas hullámok is érkezhetnek szinte a semmiből, és akadhat még egy-két egyéb befolyásoló tényező is.


Ha Tenerifei nyaralást tervezel, konzultálj Syilvivel ingyen, aki elmondja neked melyik partra mikor érdemes menni, hogy a legjobbat tudd kihozni az ottlétből! –>>


Jöjjön akkor néhány ‘playa’ kedv csinálónak!


Tenerife „number one” strandja: Playa las Teresitas

Velünk könnyű lesz megtalálnod a neked való strandot Tenerife szigetén, 8 hihetetlen playa, amit jó ha tudsz már utazás előtt!

Elcsépelt, vagy sem én imádom ezt a strandot annak ellenére, hogy egy tipikus, turisták által népszerű strand. Egyszer mindenképp érdemes itt napfürdőzni, ez a playa szerepel szinte az összes Tenerifei képeslapon. Nem hiába!

Rendkívül nyugodt strand a sok turista ellenére is. A víz úgyszintén, a felszíne szinte alig fodrozik, lassan mélyül egy ideig, – utána viszont hirtelen. A homok arany színű, puha és nyáron meglehetősen forró. Nem jellemző nagyobb szél sem ezen a részén a szigetnek. Teljesen kiépített partszakasz, hullámtörővel, illemhelyiséggel, bárokkal, étkezési és egyéb szórakozási lehetőségekkel. A parkoló párhuzamosan fekszik mellette, így gyorsan és kényelmesen megközelíthető, kisgyerekes családoknak kifejezetten jó választás.


Playa Amarilla

Tenerife déli részen található, igazán hangulatos, kicsi partszakasz. Itt hatalmas, az óceán által fényesre csiszolt kövek mellett egy létrán vagy lépcsőn tudsz a vízbe jutni, ha nem a nagy köveken lépkednél. A víz itt gyorsan mélyül, de csodálatos víz alatti világ tárul eléd, így mindenképp érdemes úszószemüveggel készülnöd. Akár még teknősöket is látni! A part betonozott, a kis teraszon egy bárral, ahol jó hangulatú zene szól. Főként a helyiek járnak ide, de kezd egyre felkapottabb lenni a turisták körében is. Parkolni a közelben, az utcán egész könnyen lehet.

Velünk könnyű lesz megtalálnod a neked való strandot Tenerife szigetén, 8 hihetetlen playa, amit jó ha tudsz már utazás előtt!

Playa Abama

Az elején említettem, hogy mindenki számára szabad a partok használata Tenerifén. Abama beach talán a legjobb példa erre, ugyanis ez a rész a The Ritz-Carlton***** szállodához tartozik. A szálloda vendégei előnyt élveznek, mivel őket kevesebb lépcsőzés és gyaloglás várja, míg eljutnak a nagyon szépen kiépített partig.

Mindenképpen készülj fel egy jó kis edzésre, mert a parkolás mintegy 650 m-re lesz a strandtól, de mindenképp kárpótolni fog út közben a csodálatosan gondozott kert látványa. Majd körülbelül 200 méter lépcsőzés után jutunk le a partra, ahol végül találunk egy bárt, mosdót, amiről érdemes tudni, hogy csak ruhában látogatható.

Itt a part szintén arany homokos, de kicsit megtévesztő, hogy amikor már a vízben vagy, ott kavicsos. Van egy hullámtörő, így a hullámok teljesen elkerülik.

Az Abama beach az egyik legklasszabb naplementés hely!

Velünk könnyű lesz megtalálnod a neked való strandot Tenerife szigetén, 8 hihetetlen playa, amit jó ha tudsz már utazás előtt!

Playa de Almáciga

A „zord” északon található fekete homokos partszakasz a szörfösök körében népszerű igazán. Az ehhez megfelelő nagy hullámok kedveznek a hullámlovagoknak, így a fürdést csak akkor ajánlom itt, ha ez tényleg nem tart vissza. Napozáshoz kiváló terep, ha éppen süt a nap. Főként a helyiek látogatják ezt a partszakaszt, márc csak azért is, mert eléggé eldugott helyen van. Két helyi étteremen kívül nincs is itt más, de a parkolni könnyen tudunk az út szélén. Érdemes más közeli partokkal összekötni, többet megnézni út közben. A háttérben a hegyek látványa egyértelműen felejthetetlen! Ez a rész Tenerife egyik igazi arca.

Velünk könnyű lesz megtalálnod a neked való strandot Tenerife szigetén, 8 hihetetlen playa, amit jó ha tudsz már utazás előtt!

Playa El Médano

Ha már szóba került a szörf: El Médano a Kitesurf szeretők gyűjtőhelye, mivel talán ez Tenerife szigetének legszelesebb pontja. Akár szörf iskolába is beiratkozhatsz itt. Ha ez nem vonz, El Médanoban van lehetőséged fürdésre is a tigris csíkos, homokos parton. A víz itt ideális gyerekes családoknak is, lassan mélyül, a turisták körében is egyre kedveltebb partszakasz, így az árak is kezdenek itt emelkedni. Parkolni a környező kis utcákban lehet, ha szerencséd van nem kell elmenned a jóval távolabbi nagy parkolóig, hogy többszáz métert kelljen visszasétálni.

Playa Tejita

El Médano szomszédságában található, elég gyorsan mélyülő strand ahol homokos és apró kavicsos partszakaszok váltják egymást. Itt nem ritka a nudizmus. Nem feltétlen gyerekkel kell idelátogatni, hisz akár mást is felfedezhetsz a távolabbi bokrokban, itt sokan nem fogják vissza magukat, ha már nudiról van szó!

A strandon igazából a teljes nomádság uralkodik.

Playa de Las Vistas

Tenerife turista központjában található, majdnem szinte fehér homokos partszakaszon csodás időtöltés vár rád. Van egy kis hullámtörő, kisgyerekes családok közt népszerű. A környéken rengeteg étterem megtalálható, teljesen felszerelt part, nyugágyakkal, napernyőkkel, különféle szolgáltatás elérhető és ami fontos, nem túl zsúfolt!

Charco de la Laja

Az elején említettem a láva által kialakított medencéket is. Ebből is jó pár van Tenerifén. A következő egy igazi ritkaság, ami nem túl ismert. Szinte egy komplett medence, amit a természet formált.

Érdemes azt számításba venni, ha ellátogatnánk ide, hogy csakis nyugodt időben ajánlott itt fürdeni, ugyanis ahogy a közelében lévő tábla is mutatja, egy nagyobb hullám végzetesen kisodorhat minket az óceánba. Viharos, szeles időben a biztonság kedvéért le is zárják ezt a partszakaszt. Amikor viszont jó idő van, biztonságban fürödhetsz és hihetetlen élményben lesz részed.

Ez nem egy kimondott strandszakasz, hanem egy kisváros melletti kis természetes medence. Parkolni a városban tudsz, majd egy kicsi lépcsőzéssel érhető el.


Tudtad?

Tenerife, mivel vulkáni sziget, így a Teide többször is kitört már. A forró láva a szigeten több helyen lefolyt egészen az óceánig, és azon belül hűlt ki, majd megszilárdult, ezáltal létrehozva az ún. természetes medencéket. Ezekből több fajta van. Találhatunk olyan, ami nyitottabb és van, ami teljesen körbe van zárva akár a természet, akár ember által.


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá