Ausztrál be- és kiutazási nyilvántartás*


*a ‘movements record’ beszerzése bizonyos ausztrál vízumkérelmekhez szükségeltetik. Ezen nyilvántartás csak az Ausztráliából való be- és kilépéseket mutatják, nem mutatja viszont azt, hogy mely országokba utaztál vagy épp honnan érkeztél.


Neked való ez az online igénylés, ha a következőket keresed:

 • saját nemzetközi mozgási nyilvántartásod (amennyiben a kérelem 1981 utáni rekordokat is tartalmaz)*
 • egy másik személy nemzetközi mozgási nyilvántartása(i) (ahol a kérelem 1981 utáni nyilvántartást tartalmaz)*

Ne nyújts be külön igénylést minden, birtokodban lévő, különböző országok által kiállított útleveledre. Az összes (jelenlegi és régi, már lejárt) útleveledre vonatkozóan biztosítani fogják a nyilvántartást.

*Ha 1981 előtti mozgási feljegyzésekre van szükséged, kapcsolatba kell lépned az Ausztrál Nemzeti Levéltárral .Mivel mi harmadik félként működve segítünk és intézzük számodra az igénylést, ezért szükséges az alábbi meghatalmazás letöltése, kitöltése (akár online, nyomtatás előtt), majd csatolni az igényléshez.

DOKUMENTUMELLENŐRZŐ LISTA

Különféle igazoló dokumentumokra van szükség az igénylésnél attól függően, hogy kinek a be- és kilépési nyilvántartását szeretnéd megigényelni.

Fontos tudni, hogy:

 • minden nem angol nyelvű dokumentumot le kell fordítani,
 • nincs szükség hitelesített okmányokra, kivéve, ha ezeket mégis kérik,
 • az elfogadott fájltípusok a PDF, JPG és PNG,
 • a maximális fájlméret egyenként 3 MB. A dokumentumok összesen nem haladhatják meg a 15 MB-ot,
 • minden dokumentumot külön kell csatolni, mindegyikhez más fájlnévvel!

A.) Lekérdezés saját magunk számára

Csatolni kell egy másolatot egy jelenlegi fényképes igazolványról, illetve igazolást, ha valaha volt névváltozás:

 • Érvényes fényképes személyazonosító okmány. Ez lehet útlevél, jogosítvány vagy más, államilag kibocsátott fényképes igazolvány.
 • Ne csatolj régi útlevelek másolatát. Ezekre nincs szükség.
 • Ha más neve(i)d is volt(ak), csatolni kell a névváltoztatásról szóló igazolás(oka)t, amit azt alátámasztják:
  • házassági anyakönyvi kivonatokat,
  • névváltoztatási igazolások,
  • válási végzések.

B.) Lekérdezés 18 év alatti gyermeked számára

Ehhez csatolni kell a következők másolatát:

 1. A szülői felelősség igazolása. Elfogadható bizonyíték lehet a gyermek(ek) születési anyakönyvi kivonata, örökbefogadási papír vagy bírósági végzés.
 2. A gyermek érvényes fényképes igazolványa
 3. Minden névváltoztatás igazolása
  • Ha gyermeknek más neve volt, csatolni kell a névváltoztatásról szóló igazolást.

C.) A nem angol nyelvű dokumentumokat le kell fordítani!

Ha valamelyik dokumentum nem angol nyelvű, le kell fordíttatnia őket angolra hiteles fordítóval!Ausztrál be- és kiutazási nyilvántartás lekérdezése

– online igénylés –Olvasd el az Ausztrália kisokost és tudj meg mindent!


Mindent Ausztráliáról, mielőtt útnak indulsz

15 éves ausztrál vízum tanácsadói tapasztalattal a hátunk mögött megalkottuk az AUSZTRÁLIA KISOKOST, amibe próbáltunk mindent úgy beletenni, hogy segítsen mindenkinek, aki a kenguruk földjére szeretne rövid vagy hosszú távra utazni, tanulni, munkát vállalni, letelepedni. Az Ausztrál kisokos egy több, mint 100 oldalas informatív tájékoztató magyar nyelven!

Ide kattintva tudj meg mindent Ausztráliáról Te is! <<<

*Kérlek, vedd figyelembe, hogy mi egy harmadik félként működő ügynökség vagyunk,

amely szolgáltatási díjat számít fel az ügyintézésért.

Az adataidat továbbítjuk a kormánynak, ők van, hogy díjat számítanak fel.

Adatvédelem és biztonság

Győződj meg arról, hogy elolvastad és megértetted a minisztérium adatvédelmi nyilatkozatát és biztonsági nyilatkozatát. A Belügyminisztérium az 1988. évi adatvédelmi törvény (Cth) (adatvédelmi törvény) 1. mellékletében szereplő ausztrál adatvédelmi alapelvek (APP-k) betartására kötelezettek. Az APP-ok szabályozzák, hogyan gyűjtik, használják, tárolják és hozzák nyilvánosságra a személyes adatokat, és hogyan kérhetsz hozzáférést vagy helyesbítést a rólad tárolt személyes adatokhoz. Személyes adataidat azért gyűjtjik, hogy feldolgozzák a nemzetközi be- és kilépési nyilvántartáshoz való hozzáférés iránti kérelmedet. Ha nem kérik be személyes adataidat, nem is tudják feldolgozni az igénylést. Az általad megadott személyes adatokat nem adják ki, kivéve, ha hozzájárulsz a nyilvánosságra hozatalhoz, vagy ha a közzétételt az adatvédelmi törvény megengedi. A minisztérium általános információkezelési gyakorlatáról további információ a minisztérium adatvédelmi szabályzatában található, ideértve azt is, hogy hogyan kérhetsz hozzáférést a rólad tárolt személyes adatokhoz, vagy hogyan kérheted ezen információk helyesbítését, és hogyan tehetsz panaszt, ha úgy gondolod, hogy a minisztérium a személyes adataidat olyan módon kezelte, amely megsérti az APP-ban foglalt kötelezettségeit.